начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 13:32

Грешиа ли , или всички май сме варненци ? Ако е така голяма битка ще падне .
Quis custodiet ipsos custodes?
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 13:36

Колега, честно казано не вярвам в обективността на предстоящият конкурс! За себе си го правя за "преговор", мотивиращо е да не се излагам! Иначе е нормално да сме или от Варна или от София, 90% от местата са за тези два града :mrgreen: и близки до тях...
Обаче се чувствам прецакана, в кръга на шегата разбира се, НПН са доста по-благоприятният избор :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 13:43

Ако аз нямах вяра , нямаше да се явявам на конкурси , може би грешките са в мен и поне ще съумея да ги забележа и да ги отстраня , за да стана по- добър юрист ..
Аз лично съм за ГПН , с нак . право почти не съм работил .
Що се отнася до местата в по- малките градове , аз лично съм за принципа " по- добре първи на село , отколкото втори в Рим " .
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 13:45

"За всички съдилища и прокуратури съм кандидат"... е как това с ГПН, за прокуратурата е само с НПН.
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 13:49

Тъй като и без това се налага да чета НПН , реших да се явя и за прокурор, иначе практикувам главно обл. и вещно право , естествено и сем. и насл. право , нак право не ми е силната страна , но и по - лоши от мен са ставали магистрати .
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 13:51

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
развеселихте ме!
Взема и аз да реша и двата казуса, да шашна комисията :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Шегувам се!
Хубаво е, че вярвате в обективността на конкурса, аз съм малко по-здраво стъпила на земята! :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 24 Юли 2013, 13:54

уж бяхме малко тези с ГПН, ама започнахме да се множим :) Дано имаме късмет с казуса, в смисъл да не стане пак като този, който се падна за младши.
Иначе аз съм за София:)
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 13:56

Колега , ако не вярваш в обективността на конкурса , вярваш ли достатъчно в себе си ?
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 14:03

Ади, вече не знам в какво вярвам... принципно се грдея, че за 10 години я имам 10 загубени дела, я не... и то такива, за които предварително съм информирала клиента, че ще загуби делото!
Аз работя много специфична материя, която доста ме откъсна от ежедневната цивилистика, излизайки на частна практика взех да си "спомням" това онова, но някак си в ГПН винаги има с какво да те изненадат, а и практиката е крайно противоречива.
Пробвам се и аз не знам защо, някак си ми писна да съм адвокат, може би колегите или някои поне ще ме разберат! Изтощително е... борбата е основно с клиента!
Миналата седмица бях яхнала метлата, защото един ми обяснява, че не сме обсъдили стратегията за делото и било много непрофесионално! Каква стратегия, при все, че говорим за императивна норма на ТЗ, която беше нарушена... естествено вчера дойде решението, печелим го, едно благодаря няма или поне едно извинявай... На същия този идиот му водя 6 дела, от които 5 са спечелени! Последното чака насрочване... Да не говорим, че сигурно станахме и за смях във ВОС, защото подскача като идиот на делата, а аз не мога да го накрам да се кротне...
chandra
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 14:07

miniscule, извинявайте колега - сега видях, че въпросът е от Вас... отговорът е все същият!
И днес нямам никакво творческо вдъхновение :)
Желаещи да ми свършат работата?! Шегувам се, мятам се сега, че поне имам да прочета няколко ТР, което ще ми е от полза...
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 14:08

Аз съм мъж , не Ади , но както и да е .
Защо мислиш , че работата на съдията е по- лека от тази на адвоката ? Във ВРС са претрупани от дела , ще можеш ли да издържиш ?
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 14:23

Не ме разбирайте погрешно, не мисля, че е по-лека - напротив, доста по-натоватрена е, но липсва емоционалния елемент, имаш болничен и отпуска (с малко дете това е екстра)... преди две седмици бях с 38 градуса температура на дело, а колегата ми беше в София... Няма кой да те замести в такива случаи. Адвокатурата върви с куп минуси, които осъзнаваш чак тогава, когато се роди малкото човече! Айде аз като съм болна иде дойде, но когато детенцето не е добре - нямаш представа каква вина ме измъчва! Пробвам се заради синът си, да мога да съм по-пълноценна майка!
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 14:59

Странно , как думите на всички майки си приличат . Уверен съм , че и други майки биха казали същото , явно амбициите не са вече за теб самата , а за твоето дете .
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 15:09

Не сте съвсем прав, винаги съм смятала, че за да бъдеш съдия трябва да имаш натрупан достатъчно житейски и юридически опит! Натрупах го, надявам се да имам шанс да се развия сега в съдебната система! Мисля, че има с какво да съм полезна там! Имам знания, опит, желание за работа, смятам, че имам и необходимите морални и нравствени качества - сега се надявам и на мъничко късмет! Опитвам се да съм и реалист!
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 15:16

Но си и малко песимист / песимистка . Иначе защо ще казваш , че се съмняваш в обективността на конкурсите ?
Колкото до това дали съм прав , попитай който и да е съдия за натовареността във ВРС , знаеш ли какво си пожелаваш ?
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 15:23

Отлично знам в какъв конкурс ще участвам, както и каква е натовареността на магистратите във ВРС. Мен работата не ме плаши! И в този ред на мисли знам какво си пожелавам! :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 15:34

После обаче да не хвърчат линейки до ВРС , като те затрупат с дела ? Или ще има ново дете и 1 г. вкъщи , докато други разглеждат и решават делата през това време ? Реши майка ли искаш да бъдеш или съдия .
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 15:51

"Реши майка ли искаш да бъдеш или съдия"... Мисля, че е прекалено грубо! Значи всички жени да си стоим в къщи, до печката! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Да, решила съм - искам да бъда съдия! Има какво да дам от себе си! Не е лесно, трябва четене, но аз съм си книжен плъх! Може да съм малко песимист, но съм старателна, чета бързо и помня бързо! Да стигнем до там да мисля, кой ще ми решава делата! Или се притеснявате, че туко виж и двамата сме минали и ни настанили в един кабинет... и ХОП аз ви тръшкам моите дела, и излизам в майчински! Обещавам Ви колега, ако ни се получат нещата, да не Ви изненадам с двоен доклад! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот miniscule » 24 Юли 2013, 16:00

Добре колега , ако стане така , ще Ви припомня обещанието Ви . Надявам се да го спазите .
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 24 Юли 2013, 16:29

Публично съм обещала при това! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Сега по същество, как смятате да се готвите колеги?
chandra
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити