- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
|
|
Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013
Проблемът идва от това, че ако някой от кандидатите за ВКП преди това е участвал в конкурса за младши съдии, щеше да се получи абсолютна неравнопоставеност на участниците.
Любопитно е, че на казуса за младши съдии има и много високи оценки, а на изпита за ВКП всички са скъсани. Нима новозавършилите са по-добри юристи от хората с 12 годишен стаж? При това са си подали документи за ВКП само най-смелите.
Любопитно е, че на казуса за младши съдии има и много високи оценки, а на изпита за ВКП всички са скъсани. Нима новозавършилите са по-добри юристи от хората с 12 годишен стаж? При това са си подали документи за ВКП само най-смелите.
- govedo
- Младши потребител
Здравей,
Дразни ме факта, че казусите си ги прехвърлят от ръка на ръка, а пък после ги знаели само тези, които са ги съставили.А дано, ама надали.
Остава ни само да стискаме палци на изпита до година, пак да се падне същият казус, че докато ги извъртят по 2-3 пъти има още мегдан.
Дразни ме факта, че казусите си ги прехвърлят от ръка на ръка, а пък после ги знаели само тези, които са ги съставили.А дано, ама надали.
Остава ни само да стискаме палци на изпита до година, пак да се падне същият казус, че докато ги извъртят по 2-3 пъти има още мегдан.
- vaniaoz
- Потребител
Здравейте, колеги. Голяма работа са тия хора, няма що. Аз също реших,че има грешка при самото публикуване на казуса, но после видях, че датата е актуална.Луда работа. Между другото, зная, че тази година на конкурса за мл.съдии, когато дадоха точно този казус, членовете на комисията са се изпокарали относно практиката и за това са написали ниски оценки. Интересното е, че освен самия казус, еднакви са отговорите, нали видяхте. Високите оценки са получили кандитатите, които са решавали гражданския казус. Така ми казаха на мен, пък ....не знам.
- igito
- Младши потребител
Здравейте колеги , искам да участвам в конкурса и даже почнах да чета конспекта , искам да попитам трябва ли да имаме юридически стаж и колко точно, защото аз съм само от три месеца юрисконсулт?
- amarinova
- Младши потребител
Колеги, видяхте ли днес какъв казус са дали на конкурса за прокурор в Специализирана прокуратура? Какво мислите по въпроса? Отново всички кандидати са скъсани. Защо изобщо правят конкурси след като предварително са решили да изпокъсат всички кандидати?
- viara-ivanova
- Младши потребител
Може би, кандидатите не са били достатъчно добре подготвени.
- svrahdoznatel
- Младши потребител
Колеги, в бланката на заявлението, което си свалих от сайта в точка 7 фигурира декларация за българско гражданство по чл.162 от ЗСВ, по образец. Откъде се сваля тази декларация или се попълва на място при подаване на документите ?
- joro5017
- Младши потребител
- dedra
- Потребител
Надявам се, че никой няма да ми се разсърди, но си мисля, че е време да се промени ЗСВ и конкурсите за първоначално назначаване да бъдат ограничени само до най-ниското звено в съответната система - Районен съд,Районна прокуратура, Административен съд и следствие.
Наблюдението ми /като магистрат от кариерата/ е, че назначените в по-горните нива не могат да се справят с работата /не толкова защото са лоши юристи, а защото им липсва рутината от една страна, а от друга - работят в изолация/
Наблюдението ми /като магистрат от кариерата/ е, че назначените в по-горните нива не могат да се справят с работата /не толкова защото са лоши юристи, а защото им липсва рутината от една страна, а от друга - работят в изолация/
- karlson
- Потребител
Здравейте колега,
Позволете ми да не се съглася с мнението ви, че е нужно високите нива да се заемат само от хора , които са израснали в кариерата от по-ниско ниво , до по-високо.Понякога е нужно да има точно такива хора, работещи в изолация , за да пречат на добре смазаната машина.В съдебните състави , трябва да вземат участие ,такива хора, добри юристи появили се от нищото , и колкото повече ги има , толкова повече са в полза на обществото и на правосъдната система.
Позволете ми да не се съглася с мнението ви, че е нужно високите нива да се заемат само от хора , които са израснали в кариерата от по-ниско ниво , до по-високо.Понякога е нужно да има точно такива хора, работещи в изолация , за да пречат на добре смазаната машина.В съдебните състави , трябва да вземат участие ,такива хора, добри юристи появили се от нищото , и колкото повече ги има , толкова повече са в полза на обществото и на правосъдната система.
- vaniaoz
- Потребител
И при казус за младши съдии няма нито един допуснат за устен изпит кандидат за първоначално назначаване във ВКП????
- pm
- Потребител
Ами не са допуснати защото нямат достатъчно знания бе колегииийй,или некакви други неща нямат
Как тъй задавати такъви вапроси ся?:)
Как тъй задавати такъви вапроси ся?:)
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Чл. 176. (1) За заемане на длъжност в органите на съдебната власт се провежда централизиран конкурс за:
1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) младши съдии и младши прокурори;
2. първоначално назначаване.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) Конкурсът по ал. 1, т. 1 се провежда веднъж годишно, като се обявява през месец януари и се провежда през месец април на съответната година.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) Конкурсът по ал. 1, т. 2 се провежда най-малко веднъж годишно и не по-късно от два месеца след обявяването му.
А какво мислите за неспазването на срока по ал.3? Възможно ли е впоследствие да се окаже, че конкурсът е незаконосъобразен?
1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) младши съдии и младши прокурори;
2. първоначално назначаване.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) Конкурсът по ал. 1, т. 1 се провежда веднъж годишно, като се обявява през месец януари и се провежда през месец април на съответната година.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) Конкурсът по ал. 1, т. 2 се провежда най-малко веднъж годишно и не по-късно от два месеца след обявяването му.
А какво мислите за неспазването на срока по ал.3? Възможно ли е впоследствие да се окаже, че конкурсът е незаконосъобразен?
- ivdimitrovvv
- Нов потребител
Колеги, ако може някой от вас да изрази мнение, за това дали цялата трудова книжка трябва да се копира и да се завери нотариално, като под цялата разбирам от първа до последна страница, включително и всички празни страници, или е достатъчно да се завери извлечение от нея доказващо юридическия стаж. Моля, ако някой от вас е кандидатствал и друг път и е имал подобна дилема да сподели.... Благодаря!
- amarant
- Младши потребител
karlson написа:Надявам се, че никой няма да ми се разсърди, но си мисля, че е време да се промени ЗСВ и конкурсите за първоначално назначаване да бъдат ограничени само до най-ниското звено в съответната система - Районен съд,Районна прокуратура, Административен съд и следствие.
Колега, административен съдия се става с най-малко 8г. юридически стаж. Нима според Вас това е ниско ниво?
Ако Ви чуят следователите от Националната следствена служба-лошо Ви се пише. Нима и тях приравнявате на най-ниско ниво?
А защо работят в изолация? Защо не ги приобщавате?
- viara-ivanova
- Младши потребител
Нотариус: Александър Иванов Павлов (120)
Район: София
Град: София 1000
Телефон: 980 80 35, 988 37 46
Факс: 988 37 46
Имейл: notarius-pavlov@hotmail.com
Нотариус кандидатства за следовател в "Следствен отдел" на Специализирана прокуратура... Продължава на устен...
Район: София
Град: София 1000
Телефон: 980 80 35, 988 37 46
Факс: 988 37 46
Имейл: notarius-pavlov@hotmail.com
Нотариус кандидатства за следовател в "Следствен отдел" на Специализирана прокуратура... Продължава на устен...
- viara-ivanova
- Младши потребител
Освен нотариуса, повечето са адвокати:
Иглика Тенева Райчанова | Адвокат
Телефон: 088/850 25 32
АДВОКАТ ИВАН СТЕФАНОВ ИВАНОВ
телефон: 0618 24105
класификация: Адвокати
Радост Димитрова Нацева Микова | Адвокат
Телефон: 089/895 22 14
Нели Симеонова Цветкова
Личен номер: 1500268810
Колегия: София
Адрес: 1606; област: София; община: Столична; град: гр. София; ул. "Владайска" № 35, ет. 2
Телефон: (02) 9525505
E-mail: tzvetkova.1972@abv.bg
Статус: Практикуващ
Дата на първоначално вписване: 01.12.1999 г.
Основание за първоначално вписване: Решение на АС №16 / 17.11.1999 г.
Основание за първоначално вписване: Постановление на АС №11 / 17.11.1999 г.
ДАЛИ Е ДОБРЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА КАТО СЛЕДОВАТЕЛИ ДА РАБОТЯТ АДВОКАТИ? ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА-НИКОГА!!!!
Иглика Тенева Райчанова | Адвокат
Телефон: 088/850 25 32
АДВОКАТ ИВАН СТЕФАНОВ ИВАНОВ
телефон: 0618 24105
класификация: Адвокати
Радост Димитрова Нацева Микова | Адвокат
Телефон: 089/895 22 14
Нели Симеонова Цветкова
Личен номер: 1500268810
Колегия: София
Адрес: 1606; област: София; община: Столична; град: гр. София; ул. "Владайска" № 35, ет. 2
Телефон: (02) 9525505
E-mail: tzvetkova.1972@abv.bg
Статус: Практикуващ
Дата на първоначално вписване: 01.12.1999 г.
Основание за първоначално вписване: Решение на АС №16 / 17.11.1999 г.
Основание за първоначално вписване: Постановление на АС №11 / 17.11.1999 г.
ДАЛИ Е ДОБРЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА КАТО СЛЕДОВАТЕЛИ ДА РАБОТЯТ АДВОКАТИ? ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА-НИКОГА!!!!
- govedo
- Младши потребител
amarant написа:Колеги, ако може някой от вас да изрази мнение, за това дали цялата трудова книжка трябва да се копира и да се завери нотариално, като под цялата разбирам от първа до последна страница, включително и всички празни страници, или е достатъчно да се завери извлечение от нея доказващо юридическия стаж. Моля, ако някой от вас е кандидатствал и друг път и е имал подобна дилема да сподели.... Благодаря!
аз си заверих само първа страница с данните и съответно страницата, доказваща юридическия стаж, мисля, че няма нужда от другите.
А аз да попитам - има ли вече подали документите си, до кой номер са стигнали, някой знае ли....
- adelina_vn
- Младши потребител
Благодаря за отговора. Аз също заверих само първата страница и страниците с юридическия стаж. Все пак,, понеже мои познати ме зашеметиха с новината, че трябвало всичко наред да се заверява, днес се обадих във ВСС и от там съвсем любезно ми обясниха, че се интересуват само от юридическия стаж и изискват нотариално заверени копия от документи, които го доказват. Също потвърдиха, че е допустимо да се представи нотариално заверено извлечение от трудова книжка, в което е фигурира юридическия стаж.
- amarant
- Младши потребител
|
|