Здравейте,
Бях дръпнал кредит от 9000лв /2009 или 2010г/на един позната,която си го изплащаше ,но замина за чужбина и никога не съм си правил сметка,че не го е изплатила. Но уви....
Когато бях в командировка месец май работодателя ми е получил писмо от ЧСИ за запор на заплатата ми по дело за кредит.Естествено отказал да го стори и ме уволни в края на месеца.Той уволнява дори за по малки неща.Работя във фирма в която се налага постоянно да сновеме из цялата страна.И на старата работа колегиалните отношения бяха нелицеприятни и това бе една от причините да не съдя шефа си за уволнението си.При постоянните ми командировки се сближих с друга конкуретна фирма,която веднага след моето уволнението ми предложи работа.Досега работех без договор при тях, но смятам да подпиша такъв на минимална заплата.Живея при приятелката си без брак от доста време.
Дължимата сума е 2000 /остатък от кредита 1000лв + лихви и такса на ЧСИ/
На постоянния ми адрес имам роднини,които не са получили никакво писмо от ЧСИ.Всъшност те имат ли право да го получат или да го откажат,като аз отдавна не живея там?Сега съм закъсал с парите и гледам максимално да отложа даването на парите, докато си дойде мойта позната от чужбина.
Имам 2 варианта или да подпиша договор с новата фирма или не!
1.ЧСИ може ли да заведе запор без изпълнителен лист?
2.Имам ли право на копие от изпълнителното дело?
3.Колко пари ще ми удържат след , като подпиша договора за заплата 350лв? Някъде пишеше след изплащане на всички удръвки и осигуровки останалото го делиш на три?
4.Имам ли право на възражение отностно делото.Осъден съм от Сф. гр.съд ,а
никога не съм получил писмо,че ще има дело,камо ли решението на съда.
Тъй, като съм от Пловдив и кредита е взет в Пловдив делото ,защо не се гледа в моя град? Мога ли да възразя ,заради това?
5.Имам ли право на възражение, че не съм получил уведомление за договор за цесия и са го дали на фирма за събиране на дългове без мое знание ?
6.Мога ли да възразя ,че не съм получил покана за доброволно изплащане?
7.Има и вероятност да работя без договор при тях,няма имоти на мое име, а напостоянния адрес нямам нищо - отдавна не живеея там/Нали изпълнителното дело започва от тогава ,когато получа поканата за доброволно изплащане?
8.Тъй ,като новата ми работа е в друг град и приятелката ми ще дойде да живее с мен -едвали скоро да ме намери ЧСИ и да се върна в пловдив
9.Можели да ми кажете легални начини за забаване на изплащане на кредита
Мерси предварително
- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор на заплата!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор на заплата!
За предварително мерси, получавате единствено съвет, да си купите един Граждански процесуален кодекс. Някъде там са отговорите на повечето от въпросите ви.
Смисълът на зададените въпроси е: Как да шиканирам изпълнителното дело? Смятате ли, че в рамките на един форум можете да получите исканите отговори?
Смисълът на зададените въпроси е: Как да шиканирам изпълнителното дело? Смятате ли, че в рамките на един форум можете да получите исканите отговори?
- ch3oh
- Активен потребител
ch3oh написа:За предварително мерси, получавате единствено съвет, да си купите един Граждански процесуален кодекс. Някъде там са отговорите на повечето от въпросите ви.
НЕ съм адвокат, просто попитах легални начини да отворя вратата в полето ссвен с член 423
- djordi
- Младши потребител
Вратата, която търсите се намира в чл. 454 ГПК, но очевидно от изложението ви точно нея няма да отваряте.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Този член те кара да си платиш предварително 30% от сумата и после на 10 равни вноски.Ако сте решили да платите най-удачния вариант за вас е запор на заплатата, но с трудовия договор минимална заплата.
Тук въпроса ,който възниква е защо кредитните институции след спечелено ИД не предават директно ИЛ на ЧСИ/ДСИ/, а си играят чрез продажба на С.Г.ГРУП и подобни фирми за доста под стойността на кредита!И вече въпросните фирми,ако не си вземат дължимото ги препращат на ЧСИ.Къде е врътката се пита в задачата?
Тук въпроса ,който възниква е защо кредитните институции след спечелено ИД не предават директно ИЛ на ЧСИ/ДСИ/, а си играят чрез продажба на С.Г.ГРУП и подобни фирми за доста под стойността на кредита!И вече въпросните фирми,ако не си вземат дължимото ги препращат на ЧСИ.Къде е врътката се пита в задачата?
- asenovi
- Нов потребител
Щото ЧСИ иска такса още докато му отвориш вратата, а дали ще вземат от длъжника-божа работа. Колекторските фирми плащат веднага кеш. И кредитора казва "Берекет версин" и това е.
- fbr65
- Потребител
Добре де, някой може ли да се изкаже отностно следното възражение.Кредита е отпуснат в Пловдив там е района на престъплението:),а ме съди СФ съд?И кой член е това? Не може да ме съди плевенски съд ,защото съм се изпикал на капака на силистренски ЧСИ и колата се намирала в момента на деянието в град Силистра?
- djordi
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|