начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Паркиране пред трафопост

Казуси за недвижими имоти

Паркиране пред трафопост

Мнениеот anngelina » 04 Фев 2013, 11:52

Здравейте,
Бих искала да помоля за компетентно мнение и помощ относно правилата и наредбите за паркиране!
Закупих помещение към трафопост, които беше изоставен, полуразрушен и пълен с боклуци!
И съответно жителите на околните сгради дълго време са паркирали необезпокоявани пред и около него.
Сега обаче аз бих искала да огранича това паркиране, тъй като ми необходим подход и бих искала да имам гарантиран 24-часов достъп до помещението.
Въпроса ми е как се регламентира това (със закон или наредба)?
Необходимо ли е да искам разрешение от някого, за да си гарантирам празно място пред вратите?
Предварително благодаря за съдействието!
Ангелина
anngelina
Нов потребител

Re: Паркиране пред трафопост

Мнениеот TheOldMan » 04 Фев 2013, 13:24

Най-добре отидете в общината и попитайте как може да реализирате това си намерение.
За да можете да претендирате за свободен достъп с МПС до помещението, трябва да обосновете необходимостта за достъп до него. Примерно да има някаква рампа, товарен вход или нещо такова.
За тази цел вероятно ще ви трябва и прокет за преустройството на трафопоста или часта от него в нещо, което изисква достъп с автомобил до него.
Погледнато съгласно буквата на закона всъщност и в момента паркирането пред входове е забранено, но... никой не спазва тази забрана, а оплакване с претенция за нарушение на този член не поражда никакъв отклик в компетентните служби.
Вероятно някакъв проект по част "организация на движението", който да ви позволи да сложите знак за забрана на паркирането и евентуално ограничители за паркирането... или заплащане на "служебен абонамент" за паркомястото пред обекта...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Фев 2013, 13:48

Вратата на трафопоста (но - на трафопоста) е със сервитут. Вашият вход по същата фасада ли е?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот anngelina » 04 Фев 2013, 14:46

Първо благодаря за отговорите!
Ние сме внесли проект за преустройство на трофопоста и той ще бъде използван за сервизна дейност и имаме разрешение да реазлизираме това си намерение.
В тази връзка има вече монтирани 2 големи секционни врати и бихме искали да си гарантираме достъпа през тях, но както и вие отбелязвате това, че са вход няма да помогне (нямаме такава част за организиране на движението във внесения проект)
Всъщност въпроса е именно това, което TheOldMan е предложил (знак, ограничител и/или служебен абонамент) да бъде реализирано :roll: и законно обосновано!?!?!
Нашият вход не е от страната на трафопоста!
anngelina
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 04 Фев 2013, 22:01

Добре де... само хипотетично: Ако направите отклонение от пътното платно към вратите на сервиза на нивото на асфалта... то ще си стане нещо като кръстовище, което би трябвало да е достатъчно за блейките, запушващи входа несъзнателно. А ако става въпрос за целенасочени действия от страна на живущите наоколо... там нещата се решават много трудно.
Аз все пак си мисля, че в общината ще намерите съмишленици които да ви насочат към правилния път.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Фев 2013, 22:17

TheOldMan написа:Добре де... само хипотетично: Ако направите отклонение от пътното платно към вратите на сервиза на нивото на асфалта... то ще си стане нещо като кръстовище, което би трябвало да е достатъчно за блейките, запушващи входа несъзнателно. А ако става въпрос за целенасочени действия от страна на живущите наоколо... там нещата се решават много трудно.
Аз все пак си мисля, че в общината ще намерите съмишленици които да ви насочат към правилния път.

Това става. Изменение на уличната регулация (ПУП). Трябват сериозни позиции, за да се допусне ... после е лесно. Но не пречи да се пробва :arrow: търсят правилния проектант на изменението на ПУП.
След ПУП следват проекти, вкл. проект по част "организация на движението", Договори с общината за дарение на инфраструктура, Разрешение за строеж, физическо изпълнение (бордюри, асфалт) ... Акт 16.
Но нека и някой друг да си каже мнението.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси