Здравейте!
Имам приятелка, която е станала поръчител преди години.Длъжникът засега е изряден, но тя се безпокои, че доколкото е разбрала, кредита е значително завишен /увеличена главница/от същата банка. Отпада ли нейната отговорност като поръчител при промяна в главницата по кредита или може би отговаря до размера на първоначалната сума, за която се е подписвала?
Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 05:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отговорност на поръчителя при рефинансиран кредит
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отговорност на поръчителя при рефинансиран кредит
Приятелката - да си прочете договора с банката, който е подписала като поръчител.
Какво пише там ? Докъде се простира нейното задължение - за бъдещи задължения простира ли се ?
Предположението ми е , че нейното поръчителство не се простира и за увеличението на кредита. Но все пак прочетете и покажете договора.
Какво пише там ? Докъде се простира нейното задължение - за бъдещи задължения простира ли се ?
Предположението ми е , че нейното поръчителство не се простира и за увеличението на кредита. Но все пак прочетете и покажете договора.
- p_dyan
- Потребител
Re: Отговорност на поръчителя при рефинансиран кредит
Здравейте!
Лошото е ,че не са й дали никакви копия от подписаните документи.Ако разполагах с нещощях да бъда по-обстоятелствена, но уви.
Надявам се предположението Ви да е вярно и благодаря за мнението!
Лошото е ,че не са й дали никакви копия от подписаните документи.Ако разполагах с нещощях да бъда по-обстоятелствена, но уви.
Надявам се предположението Ви да е вярно и благодаря за мнението!
- renkafenka81
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|