nk7702n написа:Да,много трудно и неточно успоредно паркиране. Явно е, че не е случила на инструктор,който да я научи. Проблемът не е в пола, а в това кой и как я е обучавал.
Не се вижда съвсем ясно на клипа, но при воторото ми преминаване паркирането все още не беше приключило - стоповете и светлините за заден ход още светят ... Не знам още колко време е отнело - аз си намерих друго място при втората обиколка на кварталчето.
А за инструктура и обучението - не мисля че е работа на инструктура да направи от водача перфектния такъв. Неговото единствено задължение е да го докара до положение да не е опасен за себе си и най-вече за околните, т.е. да не се пребие в първите 10 км самостоятелно каране. Всичко над това се постига със самостоятелни тренировки след като обучаващия вече е правоспособен водач.
За тези 10 км всеки човек със капка здрав разум в главата ще може да разбере става ли водач от него или не. За съжаление по улиците блуждаят правоспособни водачи, които не са на ясно че не стават за такава дейност. Точно както аз не мога да рисувам или да пея колкото и да се старая и да се опитвам - ми организма ми и мозъка ми просто не могат да го правят и това си е. Няма да седна да наредя изложба, нито да правя концерт. За съжаление има индивиди, които са в това положение при управляване на автомобил, но не могат или не искат да го осъзнаят и/или да си го признаят и продължават да карат коли въпреки че не могат. Взимат книжки с връзки или с подкуп и смятат че "са като другите".
Та може би случая е бил такъв - просто изпитващия е преценил, че този човек не може да кара кола въпреоки огромното му желание. Дори и да не е допуснал 3 или колкото там груби грешки, начина по който човек кара може да каже много. Достатъчно е примерно курсиста да поглежда към краката си при всяко натискане на педалите (от страх да не ги обърка, како го прави 11 годишния ми син). Това може да не е създало пряка заплаха по време на изпита, но водач който си гледа в краката за да види къде е спирачката просто няма място на пътя.