начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Мога ли да обжалвам действия на СИ

Мога ли да обжалвам действия на СИ

Мнениеот bobolin » 07 Ное 2012, 13:13

Здравейте.
Мога ли да обжалвам действия на СИ, който насрочва опис и продажба на недвижимо имущество, принадлежащо на съпругата ми, но по ИД, което е заведено срещу мен?
Благодаря.
bobolin
Нов потребител

Re: Мога ли да обжалвам действия на СИ

Мнениеот punisher » 07 Ное 2012, 15:12

bobolin написа:опис и продажба на недвижимо имущество, принадлежащо на съпругата ми
това имущество съпружеска имуществена общност ли е или е индивидуална собственост на съпругата ви?
punisher
Потребител

Мнениеот bobolin » 07 Ное 2012, 15:18

punisher написа:това имущество съпружеска имуществена общност ли е или е индивидуална собственост на съпругата ви?

това са ниви, които са наследство на жена ми от починалия й баща.
bobolin
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 07 Ное 2012, 15:42

Право на жалба с/у действията на СИ има съпругата ви по реда на чл.435, ал.5 от ГПК.
Другия способ е Иск по реда на чл.440 от ГПК, който също трябва да бъде предявен от съпругата ви.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот bobolin » 07 Ное 2012, 16:08

punisher написа:това имущество съпружеска имуществена общност ли е или е индивидуална собственост на съпругата ви?

извинявам се, току що разбрах, че тези ниви са придобити след смъртта на моят тъст, чрез договор за покупко-продажба между тъща ми и съпругата ми. това променя ли нещата? излиза, че жена ми ги и купила. май в този случай се явяват съпружеска собственост и СИ може да ги описва.
bobolin
Нов потребител

Мнениеот Pause » 07 Ное 2012, 16:55

Можете да обжалвате действията на СИ в определените срокове,навярно сте уведомен че нивите са под възбрана и след което можете да посочите друго имущество да служи за обект на ПИ ,или по съгласие със съпругата си да замените обекта на изпълнение.За повече прочетете глава 44 ГПК - СИО.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 10 Ное 2012, 23:51

АКо този договор между тъщата и съпругата Ви е по време на брака, то нивите ще станат съпружеска общност. Съд. изпълнител ще ги опише целите, но може да продава 1/2 идеална част (вашата идеална част).
Но пак трябва да се изследват нещата. Ако тъста (който е починал) е има негов дял от тези ниви - то те ще отидат към Тъщата и към съпругата ви (по наследство). После може тъщата да е продала някаква своя част на дъщеря си (съпругата ви) - чрез продажба. Наследената част не е семейна общност, но купената е. Трябва малко по-подробно да се изледват прехвърлянията.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство