здравейте.Бих искала да ми отговори някой на следния въпрос,но първо и да разкажа малко предистория.
Имам спечелено дело по трудово правен проблем още от март 2011,влязло в сила от април 2011 година.Веднага имам издаден изпълнителен лист и делото е дадено на съдия изпълнител.До тук добре,но вече една година нищо не е направено по това дело,поне не съществено от моя гледна точка.Имам пратено съобщение че ще има насрочване на опис на имущество на длъжника,което е било за месец май ,но и досега няма направен такъв опис.Въпроса? 1.Има ли срок в който съдия изпълнителя трябва да си свърши работата,как мога да въздействам за това този срок да е максимално кратък? 2.Ако все пак се направи опис,извърши се някаква публична продан на имущество(което знам че длъжника има,платих такса за някакво МПС),но на търга не се постигне искания резултат,тоест ,както аз искам 1000 лева,а колата се продаде за 800 лева,какво следва от тук нататък.Делото ще приключили,аз ще пия една студена вода,за дето са ме разигравали вече 4 години,различни инстанции.3.И ако изобщо получа парите си,те наистина ли ще са с лихвата,защото вече мина една година от влязлото в сила решение,а самия иск е заведен още през 2010г,каква е самата лихва,как се определя и изчислява тя,може ли да ми дадат по малка сума....
Моля ,който знае какво може да стане от тук нататък ,да ми пише
- Дата и час: 01 Дек 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съдия изпълнител,срокове
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: съдия изпълнител,срокове
Пуснете молба за опис на МПС (твъpдите, че има такова). Вещото лице, опpеделя пазаpната стойност не Вие, а СИ пpодава на 75 % от опpеделената от вещото лице цена.
Пускайки молби, можете да накаpате СИ да pаботи по - ефективно и бъpзо, Няма опpеделен сpок, в който СИ, тpябва да пpиключи дадено дело.
Ако Вие не пожелаете дpуго (напp. да опpостите част от вземането), СИ ще удовлетвоpи цялото Ви вземане, въз основа на посочените в закона способи.
Лихвата, можете да си е изчислите в интеpнет.
Най - добpе е да си наемете адвокат, който да се занимава с изпълнителното пpоизводство
Пускайки молби, можете да накаpате СИ да pаботи по - ефективно и бъpзо, Няма опpеделен сpок, в който СИ, тpябва да пpиключи дадено дело.
Ако Вие не пожелаете дpуго (напp. да опpостите част от вземането), СИ ще удовлетвоpи цялото Ви вземане, въз основа на посочените в закона способи.
Лихвата, можете да си е изчислите в интеpнет.
Най - добpе е да си наемете адвокат, който да се занимава с изпълнителното пpоизводство
- soniia
- Младши потребител
Благодаря за отговора.
Но вече не знам към кого да се обърна .Според съобщението от СИ,което получих има насрочен опис на имущество,което включва и МПСто.НО тя не е направена,от СИ,защото трябвало да се плати такса.Лично не разбрах,колко, кой и кога трябва да се плати таксата.От мен със съобщение не са я искали,вече стана година откакто е дадено делото на СИ.
Имам адвокат ,нает за случая,той препоръчва да "притискаме" СИ с въпроси и питания,но така или иначе със СИ почти не можеш да се свържеш,тя си има деловодство и те само отговарят "Ще докладваме на СИ и каквото тя реши".Моя адвокат ми препоръчва да я сменим и да занесем делото на друг СИ,но аз се опасявам да не почне същата процедура,като при този СИ.Първоначално ми беше обяснено,че минава време докато си пишат разни писма между СИ и длъжника(уж да плати доброволно) и се изисквало техническо време,за всяко писмо се изчаквало време за отговор 30 дни и тн.Просто се опасявам,ако го прехвърлим да не започне същото,защото адвоката ми каза,че всеки СИ си имал свой медоти на работа.Сега адвоката ме пита,искам ли да го прехвърлим на друг,а аз нямам отговор.
КОгато потитах служителките на СИ,дали ако не са събрани достаъчно пари от евентуален търг за това което на мен ми се дължи по съдебното решение,какво щ стане,те отоговориха."След търга се приспадат разходите на СИ и каквото остане ми се дава" А аз се питам ,ако не остане и за мен,въпреки че длъжник има работеща и досега фирма,с някакъв първоначален капитал?
Но вече не знам към кого да се обърна .Според съобщението от СИ,което получих има насрочен опис на имущество,което включва и МПСто.НО тя не е направена,от СИ,защото трябвало да се плати такса.Лично не разбрах,колко, кой и кога трябва да се плати таксата.От мен със съобщение не са я искали,вече стана година откакто е дадено делото на СИ.
Имам адвокат ,нает за случая,той препоръчва да "притискаме" СИ с въпроси и питания,но така или иначе със СИ почти не можеш да се свържеш,тя си има деловодство и те само отговарят "Ще докладваме на СИ и каквото тя реши".Моя адвокат ми препоръчва да я сменим и да занесем делото на друг СИ,но аз се опасявам да не почне същата процедура,като при този СИ.Първоначално ми беше обяснено,че минава време докато си пишат разни писма между СИ и длъжника(уж да плати доброволно) и се изисквало техническо време,за всяко писмо се изчаквало време за отговор 30 дни и тн.Просто се опасявам,ако го прехвърлим да не започне същото,защото адвоката ми каза,че всеки СИ си имал свой медоти на работа.Сега адвоката ме пита,искам ли да го прехвърлим на друг,а аз нямам отговор.
КОгато потитах служителките на СИ,дали ако не са събрани достаъчно пари от евентуален търг за това което на мен ми се дължи по съдебното решение,какво щ стане,те отоговориха."След търга се приспадат разходите на СИ и каквото остане ми се дава" А аз се питам ,ако не остане и за мен,въпреки че длъжник има работеща и досега фирма,с някакъв първоначален капитал?
- cim20
- Младши потребител
Едното pешение е наистина да пpехвъpлите изпълнителното дело пpи дpуг СИ. Но имайте пpедвид, че този СИ ще ви тъpси такси за извъpшените до момента действия.
- soniia
- Младши потребител
soniia написа: такси за извъpшените до момента действия.
Да то ясно,че ще е така,нищо че действия няма поне не конкретни.
- cim20
- Младши потребител
cim20 написа:1.Има ли срок в който съдия изпълнителя трябва да си свърши работата,как мога да въздействам за това този срок да е максимално кратък? Не, няма. 2.Ако все пак се направи опис,извърши се някаква публична продан на имущество(което знам че длъжника има,платих такса за някакво МПС),но на търга не се постигне искания резултат,тоест ,както аз искам 1000 лева,а колата се продаде за 800 лева,какво следва от тук нататък. Посочвате друго имущество на длъжника или му възлагате сам да издирва такова. Ако няма друго имущество, стоите и чакате евентуално длъжникът да придобие такова или да бъде открито по някакъв начин. Делото ще приключили,аз ще пия една студена вода,за дето са ме разигравали вече 4 години,различни инстанции. И другия път ще внимавате къде се хващате на работа. 3.И ако изобщо получа парите си,те наистина ли ще са с лихвата Да ,защото вече мина една година от влязлото в сила решение,а самия иск е заведен още през 2010г,каква е самата лихва Основният лихвен процент на БНБ+10 %,как се определя и изчислява тя,чрез справка на сайта на БНБ може ли да ми дадат по малка сума....
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Много ви благодаря,че ми отговорихте така изчерпателно.
ПОнеже говорих и с адвоката си,но и на него се вбесих,защото аз нали затова съм го наела,заедно да решаваме и той да ходи да се "разправя" на "юридически" език сьс СИ или с когото трябва или да пускаме жалби,а той ми каза да ходя аз лично и да говоря и да си пускам жалби ,ако искам.Факт е че аз нямам в мен договор с него,защото еднотото от трите копия на договора за наетата услуга с него,е в докумнетите при съдия изпълнителя приложено,тай като и тази сума ми е подлежаща за връщане от длъжника. Вече хептен се обърквам и май затъвам,и ми остана едното чакане.
ПОнеже говорих и с адвоката си,но и на него се вбесих,защото аз нали затова съм го наела,заедно да решаваме и той да ходи да се "разправя" на "юридически" език сьс СИ или с когото трябва или да пускаме жалби,а той ми каза да ходя аз лично и да говоря и да си пускам жалби ,ако искам.Факт е че аз нямам в мен договор с него,защото еднотото от трите копия на договора за наетата услуга с него,е в докумнетите при съдия изпълнителя приложено,тай като и тази сума ми е подлежаща за връщане от длъжника. Вече хептен се обърквам и май затъвам,и ми остана едното чакане.
- cim20
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|