начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Мнениеот avenger0795 » 13 Авг 2012, 19:10

Само 1 уточнение-за Пловдив не са 300,а 414 кандидата за 10 места,някои,от които вече са заети.
avenger0795
Нов потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 19:21

avenger0795 написа:Само 1 уточнение-за Пловдив не са 300,а 414 кандидата за 10 места,някои,от които вече са заети.

То и за Варна не са 600, а 977 :P
ani_fer
Потребител

Мнениеот radenko1 » 13 Авг 2012, 19:27

Няма значение дали са 100 или 999 те се чудат как да си разделат местата , докато вие чакате да ви се обадят за интервю, от 20 вече 15 са заети и зимат 5-ма най-добрите защото се пак трябва някой да им върши работата и не може 20 идиода да вържеш там се пак
radenko1
Младши потребител

Мнениеот koronis » 13 Авг 2012, 19:49

Искам да попитам някой русенец дали помни каква длъжност в тукашната агенция заема онова русото младичко момиче, което участваше в комисията. Те нали се представиха, но формалностите хич и не ги слушах и мислех за самия изпит. Струва ми се, че всичките бяха разни ръководители на отдели, но може и да бъркам.
koronis
Нов потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 19:55

koronis написа:Искам да попитам някой русенец дали помни каква длъжност в тукашната агенция заема онова русото младичко момиче, което участваше в комисията.

koronis, УМНАТА, не питай за русата
detektiv
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 19:57

От известно време само чета и размишлявам върху коментарите на видимо ядосани съфорумци: Корупция, нагласени хора и т.н. и т.н.
Има и нещо друго, което никой не отчита като факт.... за Варна например местата са 20, а кандидатите 977. Следователно 957 човека автоматично са аут, което е равнозначно на разочаровани. Ако за 15 от местата вече има нагласени (както казва radenko1), тогава разочаровани ще бъдат 972 човека. Както сами виждате дали разочарованите ще са 957 или 972 - разликата не е голяма... просто кандидатите са достатъчно много, за да има и много разочаровани. Както пак radenko1 каза, че ще бъдат взети 5-ма и то най-добрите (извън нагласените), ами тогава единственото, което трябва да направим е да бъдем най-добрите :)
Просто понякога е хубаво човек да потърси вината И В СЕБЕ СИ... струва ми се, че това е като синдром на нас българите: "Аз всичко си направих както трябва, а те не ме оцениха!"
По никакъв начин не искам да защитавам Агенцията, нито пък твърдя, че няма корупция, шуробаджанащина и т.н., просто ми се струва, че доста честичко го използваме като удобно извинение за личните си неуспехи.

Поздрави и УСПЕХ на всички ни, които все още таим някаква надежда (все пак във Варна и Русе все още предстоят обажданията) :wink:
ani_fer
Потребител

Мнениеот radenko1 » 13 Авг 2012, 20:08

Мила госпожице по пронцип не е лощо да си ОПТИМИСТ но като черта на Българите бих Ви посочил Шуробаджанаштината!!!Само се замислете като започнем от Министър, Зам. Министри двама и трагнем надолу по структурата на министерство на Финансите минем през всички дирекциики и отделчета и стигнем до Агенция Митници.Как мислите тези хора които работят там нямат ли Деца, а те братовчеди, приятели, кумове, сватове та стигнем даже до комшии. Всички те как мислите не искат ли да бъдат назначени и то за най АПЕТИТНАТА длъжност може би като ЦЯЛО в Държ. Админ. Всички кметове общински съветници по места членове на ГЕРБ и партийни мишлета.Просто нещо не се получава май А?
radenko1
Младши потребител

Мнениеот nar_val » 13 Авг 2012, 20:17

Здравейте колеги,
Днес получих мейл за Митница Столична. Не са ми звъняли по телефона. Нямам познати в Митниците, кандидатствах просто, защото много искам да си сменя работата, а не смея да започна в някоя малка фирма, поради разбираеми за всички причини. Но след изпита видях темата и особено частта със задължителната работа в системата за определен период от време, който на мен ми се вижда доста дълъг. Вярно е, че дори не се знае дали ще мина интервюто и дали ще започна, но да връщам неустойки ако реша да напусна определено ме притеснява. Та сега съм в дилема дали изобщо да се явявам на интервю. Успех на всички!
nar_val
Нов потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 20:19

Раденко ЕДНО, немой така бре, утре като ти мине ще си по- кротък.
Не се сърди на всички тук, ние сме от ена и съща страна, пък и хората откъде да знаят, че април са те отрязали за Разследваш полицай
detektiv
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 20:20

nar_val написа:Здравейте колеги,
Днес получих мейл за Митница Столична. Не са ми звъняли по телефона. Нямам познати в Митниците, кандидатствах просто, защото много искам да си сменя работата, а не смея да започна в някоя малка фирма, поради разбираеми за всички причини. Но след изпита видях темата и особено частта със задължителната работа в системата за определен период от време, който на мен ми се вижда доста дълъг. Вярно е, че дори не се знае дали ще мина интервюто и дали ще започна, но да връщам неустойки ако реша да напусна определено ме притеснява. Та сега съм в дилема дали изобщо да се явявам на интервю. Успех на всички!

Първо Успех, каквото и да е решението Ви!
А за кога Ви е интервюто?
ani_fer
Потребител

Мнениеот radenko1 » 13 Авг 2012, 20:26

detektiv написа:Раденко ЕДНО, немой така бре, утре като ти мине ще си по- кротък.
Не се сърди на всички тук, ние сме от ена и съща страна, пък и хората откъде да знаят, че април са те отрязали за Разследваш полицай

Мого си тъп Саше 1во, незнам от каде мислиш че са ме скасали и то за разследващ полицай, ако не знаеш за тая длъжност ти трябва юридическо образование а аз съм инженер!!!!!!!!!

Иначе си играч да знеш
radenko1
Младши потребител

Мнениеот nar_val » 13 Авг 2012, 20:30

ani_fer написа:
nar_val написа:Здравейте колеги,

Първо Успех, каквото и да е решението Ви!
А за кога Ви е интервюто?

За този четвъртък.
nar_val
Нов потребител

Мнениеот treks5 » 13 Авг 2012, 20:43

nar_val написа:

За този четвъртък.
:D
Успех nar_val и да не се спичаш пред говорителките на изпита .
treks5
Младши потребител

Мнениеот bil_11 » 13 Авг 2012, 20:50

:D
Последна промяна bil_11 на 20 Авг 2012, 14:47, променена общо 1 път
bil_11
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 21:03

radenko1 написа:Мого си тъп Саше 1во, незнам от каде мислиш че са ме скасали и то за разследващ полицай, ако не знаеш за тая длъжност ти трябва юридическо образование а аз съм инженер!!!!!!!!!
Иначе си играч да знеш

1/ Не съм Саше 1во, а детектив.
2/ Лъжеш най- безогледно и обиждаш съфорумците, които въобще не са ти виновни - ама хич даже
3/ Диоптри: 1,0 и 0,75 да ти говорят нещо, а може би вече са по- големи
Но ти не се отказвай, дерзай. Колкото за Кметове и Общински съветници е рано, във времето имам впредвид, може да кандидатстваш поне на още 3-4 места.
Успех, каквото и да решиш.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 13 Авг 2012, 21:52

ani_fer написа: ... Просто понякога е хубаво човек да потърси вината И В СЕБЕ СИ... струва ми се, че това е като синдром на нас българите: "Аз всичко си направих както трябва, а те не ме оцениха!"
По никакъв начин не искам да защитавам Агенцията, нито пък твърдя, че няма корупция, шуробаджанащина и т.н., просто ми се струва, че доста честичко го използваме като удобно извинение за личните си неуспехи....

Напълно съм съгласна. Мисля, че това чакане за резултати и получените негативни такива са изнервили всички. Според мен ако наистина някой вярва на 100%, че всички бройки са предварително заети и няма никакъв шанс, че се плаща за да започнеш и др. подобни изписани дотук, просто нямаше да кандидатства или е изявен мазохист, който се чуди с какво да си запълни времето. И второ, ако това ви е мнението за АМ - защо искате да работите там???
Да, и аз не се представих особено добре и не храня големи надежди да ми се обадят, но мисля, че явно не съм се подготвила достатъчно добре и другия път просто ще се постарая повече.
Успех на всички! Дано всички получат очакваното обаждане!
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 22:13

ani_fer написа: .
Да, и аз не се представих особено добре и не храня големи надежди да ми се обадят, но мисля, че явно не съм се подготвила достатъчно добре и другия път просто ще се постарая повече.

Знаеш ли ani_fer, всички в даден град бяха поставени при едни и същи условия. Което според мен дава все пак реална оценка за възможностите им. Всмисъл, че времето е малко и.......... , но пък това показва възможности за концентрация и други качества, които се търсят от АМ. не се тревожи, ако не са приключили обажданията, все оше има шанс. В края на краищата ти се бориш САМО ЗА ЕДНО МЯСТО- ТВОЕТО. Така, че успех!
detektiv
Младши потребител

Мнениеот radenko1 » 13 Авг 2012, 22:14

Пич нещо си се Убаркал така е лафа "Много си тъп сайше"........
radenko1
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 22:36

radenko1 написа:Пич нещо си се Убаркал така е лафа "Много си тъп сайше"........

Пак ти казвам- не обиждай! Да знаеш модератора е много коректен и....
Не мислех, че ще стигнем до тук, но следващия път давам линка. и да занаеш, не съм пич, а този отговор към теб важи и за АМ.
"Въобще не ви идва на акъла , че е по-добре за вас ,че реално са ви оценили на "психото"...
Или ще предпочетете да ви "пуснат" на психото въпреки ,че сте непригодни и след това на първия ви оглед с труп за викат психиатър за вас....
тая работа не е за всеки от СУ МУ или т.н. .. няма никакво значение къде сте учили точно пък за разследващи има значение до къде ви държат нервите , ориентацията и приспособимостта към различни ситуации.
Това не е нито адвокатски, нито съдийски или прокурорски изпит, разликата е от небето до земята. В МВР на длъжност Р.П. не си само юрист, а трябва да имаш и качества за полицай....Така ,че който не става за полицай , не става и за Р.Полицай..."
detektiv
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 22:53

detektiv написа:
ani_fer написа: .

Знаеш ли ani_fer, всички в даден град бяха поставени при едни и същи условия. Което според мен дава все пак реална оценка за възможностите им. Всмисъл, че времето е малко и.......... , но пък това показва възможности за концентрация и други качества, които се търсят от АМ. не се тревожи, ако не са приключили обажданията, все оше има шанс. В края на краищата ти се бориш САМО ЗА ЕДНО МЯСТО- ТВОЕТО. Така, че успех!

Само дето това не съм го писала аз, а z_stoqnova (цитирал си думи на колежката Стоянова под моя псевдоним) , но благодаря все пак :wink:
Успех и от мен!
ani_fer
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити