начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Мнениеот treks5 » 13 Авг 2012, 14:08

Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.
treks5
Младши потребител

Мнениеот vaness » 13 Авг 2012, 14:10

bil_11 написа:
Цяла България знае, че в АМ има голяма корупция, но не си мислете, че търсят много честни и некорумпирани. Моето мнение, че хората които не са корумпирани също са заплаха за агенцията. Аз самата бях изхвърлена от една такава администрация, защото разкрих, че има корупция. И знаете ли, ако допуснем, че все пак ме извикат на интервю, то аз ще се притесня да кажа този факт, а той няма как да бъде покрит. Генерала веднага ще се притесни и точно заради този факт няма да бъда одобрена.

А ти защо искаш отново да работиш в държавна администрация, след като знаеш, че пак ще има корупция? :?:
Последна промяна vaness на 13 Авг 2012, 14:13, променена общо 1 път
vaness
Потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 14:12

treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.

Аз за това си стоя мълчаливо и само чакам някой от Варна да се похвали с обаждане :lol:
ani_fer
Потребител

Мнениеот bil_11 » 13 Авг 2012, 14:20

:D
Последна промяна bil_11 на 20 Авг 2012, 14:46, променена общо 1 път
bil_11
Младши потребител

Мнениеот vaness » 13 Авг 2012, 14:39

bil_11 написа:
vaness написа:
bil_11 написа:
Цяла България знае, че в АМ има голяма корупция, но не си мислете, че търсят много честни и некорумпирани. Моето мнение, че хората които не са корумпирани също са заплаха за агенцията. Аз самата бях изхвърлена от една такава администрация, защото разкрих, че има корупция. И знаете ли, ако допуснем, че все пак ме извикат на интервю, то аз ще се притесня да кажа този факт, а той няма как да бъде покрит. Генерала веднага ще се притесни и точно заради този факт няма да бъда одобрена.

А ти защо искаш отново да работиш в държавна администрация, след като знаеш, че пак ще има корупция? :?:

Знам, че има корупция, а не "че пак ще има корупция"
А на въпроса ти защо искам отново да работя в държавна администрация, отговарям така:
Да разбера до какво ниво в йерархията е корупцията в АМ

Да. Имах предвид, че знаеш, че и там има корупция и въпреки това искаш да кандидатстваш. А не те ли притеснява това, че може да разбереш още в самото начало до какво ниво е корупцията, но вече си подписала обвързващ договор да не напускаш системата в продължение на 3 години? Просто ми е интересно, че човек като теб, който се е сблъскал с корупцията и не е съгласен с нея, отново иска да работи в такава "порочна" структура...Разни хора, разни идеали ...Щом така си решила, ти желая успех !
vaness
Потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 15:26

държавната служба по мое мнение има предимства-като по-дългата отпуска,соц.придобивки,бонуси към заплатата и др.,което не е за пренебрегване,въпреки че размера на заплатите не е завиден,но за младши инспектор със стартова заплата 600 лв не е зле,още повече че в процеса на обучението след като те назначат ти вдигат заплатат/това е инфо от жена,която вече е служител на АМ от 2-3 месеца/,а ако имаш възможност да растеш нагоре-естествено че и заплатата ти расте и като прибавиш и бонусите се получава една що годе нормална сума за преживяване в БГ.Естествено че подобни условия на работа има и в частния сектор,но не всичките накуп,не навсякъде те осигуряват на реалната заплата,не винаги навреме си взимаш парите и най-вече много вероятно е да те изхвърлят без каквито и да било обяснения,защото просто политиката на фирмата е такава.
Та моето мнение драги съфорумци е, че ние винаги ще сме уязвими,където и да започнем работа,но поне в държ.сектор като че ли има една доза по-висока сигурност от на друго място и може би затова толкова много хора са подали документи тук,още повече че борбата е за 20 места/в София/, а не за 1-2 както са повечето държ.обяви
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 15:28

ако някой е запознат с по-пикантни подробности от служ.житие на държавния служител,моля да сподели тук ,ще ми е интересно да разбера,въпреки че съм аут засега от Столична
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот dundy123 » 13 Авг 2012, 15:54

vladimirova76 написа:държавната служба по мое мнение има предимства-като по-дългата отпуска,соц.придобивки,бонуси към заплатата и др.,което не е за пренебрегване,въпреки че размера на заплатите не е завиден,но за младши инспектор със стартова заплата 600 лв не е зле,още повече че в процеса на обучението след като те назначат ти вдигат заплатат/това е инфо от жена,която вече е служител на АМ от 2-3 месеца/,а ако имаш възможност да растеш нагоре-естествено че и заплатата ти расте и като прибавиш и бонусите се получава една що годе нормална сума за преживяване в БГ.Естествено че подобни условия на работа има и в частния сектор,но не всичките накуп,не навсякъде те осигуряват на реалната заплата,не винаги навреме си взимаш парите и най-вече много вероятно е да те изхвърлят без каквито и да било обяснения,защото просто политиката на фирмата е такава.
Та моето мнение драги съфорумци е, че ние винаги ще сме уязвими,където и да започнем работа,но поне в държ.сектор като че ли има една доза по-висока сигурност от на друго място и може би затова толкова много хора са подали документи тук,още повече че борбата е за 20 места/в София/, а не за 1-2 както са повечето държ.обяви

Абсолютно съм съгласна с написаното. Моите мотиви да опитам са точно такива.

И понеже на изпита в София казаха, че можеш да си видиш работата днес им писах с молба да кажат как точно може да стане това. Ако ми отговорят ще споделя тук.
Любопитна съм да науча дали съм нелоялна ниско интелигентна некадърница или провала е само на някой от компонентише на теста а не не всички. :mrgreen:
dundy123
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 16:02

да,и аз бих искала да си погледна теста и да видя дали наистина съм толкова тъпа и невежа,много ще съм ти благодарна да споделиш какъв е реда,разчитам и благодаря предврително............
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 16:20

ani_fer написа:
treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.

Аз за това си стоя мълчаливо и само чакам някой от Варна да се похвали с обаждане :lol:

Ако се отмася до мен забележкат с емотиконите, не намирам такива, които да изразят толкова сложните ни чувства като - тъжно, тъжноо, че чак смешно.
Колкото до колежкате Владимирова явно очаква да се изкачи на много Високо ниво в йерархията, още повече, че разполага с вътрешна информация. И да ви кажа права е - колкото си по- нависоко толкова виждаш по- надалеко,но си мисля, че това, което види никак няма да й хареса. Пак сложен емотикон.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 16:28

detektiv написа:
ani_fer написа:

Ако се отмася до мен забележкат с емотиконите, не намирам такива, които да изразят толкова сложните ни чувства като - тъжно, тъжноо, че чак смешно.
Колкото до колежкате Владимирова явно очаква да се изкачи на много Високо ниво в йерархията, още повече, че разполага с вътрешна информация. И да ви кажа права е - колкото си по- нависоко толкова виждаш по- надалеко,но си мисля, че това, което види никак няма да й хареса. Пак сложен емотикон.

:D уважаеми колега,не очаквам нищо,тъй като нямам връзки и не съм класирана за интервю,а инфото което споделих е от една позната работеща в АМ Ловеч,аз не съм на 20 години да витая в облаците и да рисувам с розов флумастер,исках да пробвам държ.служба заради цитираните от мен по-горе уж предимства,но ако разполагаш с повече инфо,моля сподели ще бъдеш от полза на всички ни.........
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 16:29

dundy123 написа:
И понеже на изпита в София казаха, че можеш да си видиш работата днес им писах с молба да кажат как точно може да стане това. Ако ми отговорят ще споделя тук.
Любопитна съм да науча дали съм нелоялна ниско интелигентна некадърница или провала е само на някой от компонентише на теста а не не всички. :mrgreen:

Това само по себи си предполагам няма да донесе кой-знае каква информация, освен ако не помниш какво си маркирала. Виж, ако случайно имаш база за сравнение- примерно да видиш тестовете поне на няколко класирали се преди теб - това вече е друго :idea:
detektiv
Младши потребител

Мнениеот dundy123 » 13 Авг 2012, 16:49

detektiv написа:
dundy123 написа:

Това само по себи си предполагам няма да донесе кой-знае каква информация, освен ако не помниш какво си маркирала. Виж, ако случайно имаш база за сравнение- примерно да видиш тестовете поне на няколко класирали се преди теб - това вече е друго :idea:

На изпита казаха, че можеш да видиш само твоята работа. Съвсем наясно съм, че вероятността местата да са предварително заети е почти 100% (поне според мен) е огромна. Помня отговорите си на доста от въпросите и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена :D . Ако проблема е в теста за интелигентност то тогава просто няма да се явя на 22-ри защото за седмица надали ще стана по интелигента :P .
Пак мое мнение и не задължавам някой да го приема но ако искат да те прецакат най-лесно за манипулация е с теста за интегритет където както ни казаха верни отговори няма :wink:
dundy123
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 17:13

dundy123 написа: и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена :D . Ако проблема е в теста за интелигентност то тогава просто няма да се явя на 22-ри защото за седмица надали ще стана по интелигента :P .
Пак мое мнение и не задължавам някой да го приема но ако искат да те прецакат най-лесно за манипулация е с теста за интегритет където както ни казаха верни отговори няма :wink:

Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 17:32

detektiv написа:
dundy123 написа: и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.

Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.

ясно,може би затова са тези продължителни обучения-приетите колеги ще станат супер специалисти,но ако наистина е така,както ти мислиш-мисля че ще е интересно/поне за мен/,това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 17:56

"това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди"
Колежке Владимирова, лошо, защото обикновено се търси надграждане, а не както ти се изразяваш- да ти е интересно.Успех все пак.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 18:21

detektiv написа:"това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди"
Колежке Владимирова, лошо, защото обикновено се търси надграждане, а не както ти се изразяваш- да ти е интересно.Успех все пак.

:) колега detektiv,няма за какво да ми пожелаваш успех,но не си ли се замислял, че за да вършиш една работа добре, тя трябва да предизвиква в голяма степен и интереса и вниманието ти,що се отнася за надграждането бих го поставила на второ място,не бих работила нещо ако не ми е интересно/освен за много пари/,но тук както всички знаем парите са символични за стандарта в Бг,но и не толкова лоши все пак.
Ако ти предстои тест или интервю,аз наистина ти стискам палци..............
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 18:27

Само не ми стана ясно за какво "надграждане" иде реч, след като не се изисква предишен опит...
както и да е! Успех на всички и ако има някакво развитие във Варна - споделяйте :mrgreen:
ani_fer
Потребител

Мнениеот radenko1 » 13 Авг 2012, 18:56

И какво се оказва ПАРОДИЯТА Е ПЪЛНА!!!!!! То бива бива ама чак па толко....Такова Затъмнение до сега никога не е било.Всички кандидати са в пълно неведение какво се случва...По различните градове различни дати интервюта абе общо взето нагласена история.Каква е равносметката Сотолична -600, Аерогара- 600, Пловдив 300, Свиленград-300, Варна - 600, Бургас - 900, Югозападна- 400, Русе-300==== Абе кам 5000 кандидата и само 1 писал че започва където не се знае дали и той не е поредният ПАРАШУТИСТ спуснат от горе и една две дами ДОКОПАЛИ СЕ до интервю и в очакване на поредното порязване!!! Просто много се изложиха госпожициве Кирилова и "Психоложката" където ако им дадеме по 1 тест, ама истински Психо да ги видиме какви ОТКЛОНЕНИЯ и контрапродукции ще дадът а не тея измислени тестчета.Все пак онези които са си решили теста си знаят как стоят нещата, щом нещата са отрицателни за тях!!!!!!!!!!!!!!!1
radenko1
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 19:05

Русе изрядни 698 мераклии, иначе са мнооого
detektiv
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити