- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Собственици нежелаещи да се впишат в "Книгата на собственици
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Собственици нежелаещи да се впишат в "Книгата на собственици
Аз съм домоуправител и намерих собствениците на всички апартаменти във входа. Обадих им се най-любезно и ги уведомих, че трябва да се впишат в "Книга на собствениците" до 30.05.2012г. Някои от тях се съгласиха, но не го направиха, а други са против. Обясних им, че е задължително независимо дали живеят на адреса или не, но не искат да го направят. Ще чакам до 30.05.2012г. А после?
- iamiam
- Младши потребител
Re: Собственици нежелаещи да се впишат в "Книгата на собстве
Приказвате колкото да не заспите.
А после... ... Глава пета на ЗУЕС.
А после... ... Глава пета на ЗУЕС.
-
teogeo - Активен потребител
успех с глава 'пета'....
- n_ikito
- Активен потребител
n_ikito написа:успех с глава 'пета'....
Бихте ли се обосновали или продължаваме да говорим, колкото да не заспим?
Има такива актове, издадени от кметовете на общини в случай на сезиране. Не ми се рови, за да Ви извадя няколко такива.
Когато следваш съответния процесуален ред - става и без пожеланията за успех.
-
Самия закон си е доста весел. Ако оставим настрана, че съседи ще трябва да се глобяват , то факта, че акта за установяване на административното нарушение се издава от лице, което не е констатирало нарушението е безпрецедентен...оставям на страна факта, че домоуправителя не е пъдар и нито му е във възможностите и компетентностите да след за промяна в право на собственост, ползване, наеми и т.н.
Пример..има обект във входа , собственост на чужденец, които се управлява от фирма и се отдава под наем. Кога и как ще завърши 'процесуалния' ред?
Пример..има обект във входа , собственост на чужденец, които се управлява от фирма и се отдава под наем. Кога и как ще завърши 'процесуалния' ред?
- n_ikito
- Активен потребител
teogeo написа:n_ikito написа:успех с глава 'пета'....
Бихте ли се обосновали или продължаваме да говорим, колкото да не заспим?
Има такива актове, издадени от кметовете на общини в случай на сезиране. Не ми се рови, за да Ви извадя няколко такива.
Когато следваш съответния процесуален ред - става и без пожеланията за успех.
Чакам да ми дадеш линк към такъв. Съответния ред на практика не можеш го спази. Винаги домоуправителя е в нарушение на закона.
- nasko_69
- Младши потребител
Ето ви едно дело по чл. 55 от ЗУЕС:
http://yambol.court-bg.org/img/File/Mars%202011/00704511_21422811.htm
Ще кажете - да, ама актът е паднал!
А аз ще ви кажа - напишете си го както трябва, облечете го в предписаната от закона форма, с всичките му реквизити, и няма да падне!
А аз ще ви кажа - напишете си го както трябва, облечете го в предписаната от закона форма, с всичките му реквизити, и няма да падне!
-
teogeo написа:Ето ви едно дело по чл. 55 от ЗУЕС:
Говорим за домова книга. Все още не си ми отговорил на въпроса. Чакам да вида как, някой глобен за не вписване в домовата книга.
За твое сведение, аз имам няколко протокола със свидетели, че съм търсил домоуправителя ми да се впиша в домовата книга над 10 пъти, но него все го няма. За това, че аз спокойно мога да поискам от кмета да санкционира домоуправителя ми, за това, че в определено време и час, не ми е осигурил право да се впиша в домовата книга.
Това което си ми дал и равносилно с нарушение на обществения ред, което го има и в наредбата на общината. Ако акта, бе съставен за нарушение на обществения ред по утвърдена от общината наредба, щеше да издържи. Тук някой общински служител се е правил свободни съчинения. За мен от ситуацията можеше да излезе и дело за психически тормоз. Но по вина на домоуправителя, проверката е приключила без резултат. Тук изцяло за мен е виновен домоуправителя, който не се е справил със задълженията си по закон да информира компетентния орган за психически тормоз на определено лице над останалите съседи. Т.е. да предприеме действия за водене на проверка в тази насока. Явно не е искал да помогне на тези, които са го избрали.
- nasko_69
- Младши потребител
nasko_69 написа:teogeo написа:Ето ви едно дело по чл. 55 от ЗУЕС:
Говорим за домова книга. Все още не си ми отговорил на въпроса. Чакам да вида как, някой глобен за не вписване в домовата книга.
За твое сведение, аз имам няколко протокола със свидетели, че съм търсил домоуправителя ми да се впиша в домовата книга над 10 пъти, но него все го няма. За това, че аз спокойно мога да поискам от кмета да санкционира домоуправителя ми, за това, че в определено време и час, не ми е осигурил право да се впиша в домовата книга.
Това което си ми дал и равносилно с нарушение на обществения ред, което го има и в наредбата на общината. Ако акта, бе съставен за нарушение на обществения ред по утвърдена от общината наредба, щеше да издържи. Тук някой общински служител се е правил свободни съчинения. За мен от ситуацията можеше да излезе и дело за психически тормоз. Но по вина на домоуправителя, проверката е приключила без резултат. Тук изцяло за мен е виновен домоуправителя, който не се е справил със задълженията си по закон да информира компетентния орган за психически тормоз на определено лице над останалите съседи. Т.е. да предприеме действия за водене на проверка в тази насока. Явно не е искал да помогне на тези, които са го избрали.
Казах (и имах в предвид) - дела по глава "пета" от ЗУЕС. Ако по някаква причина си останал с впечатлението, че говоря точно за вписване в домовата книга - съжалявам, че съм те подвел.
Пак ще кажа - напишете си го както трябва и ще мине. Има си и готови бланки, ето напримет Община - Русе даже са сложили такава примерна на сайта си:
http://www.ruse-bg.eu/f/obr/11.doc
-
Ще ми обясниш ли, защо въпросния домоуправител не е направил всичко необходимо да предпази съседите си от психическия тормоз, а си е измил ръцете с някакъв смешен административен акт. Това говори за не желание от домоуправителя да реши проблема, за което трябва да му се търси отговорност от живущите във входа.
След така свършена работа от домоуправителя, как съседите ще искат да се впишат в книгата?
След така свършена работа от домоуправителя, как съседите ще искат да се впишат в книгата?
- nasko_69
- Младши потребител
Няма как домоуправител да извърви пътя на глава пета...защото няма никакви правомощия да 'събере' необходимите реквизити....даже името на новия собственик ще научи, ако той му го каже, да не говорим за ЕГНта и т.н. (на всеки 15 дена справка в Службата по вписвания)
- n_ikito
- Активен потребител
Няма смисъл да се карате!
Аз съм намерила имената и телефоните за всички собственици! Обадих се най-любезно и ги поканих на събранието което се състоя на 11.05.2012г. от 19.00 часа. Обадих се една седмица по-рано. Някои казаха, че ще дойдат, а други ми отказаха директно. Направила съм всичко възможно и невъзможно за да им намеря трите имена и телефоните. Не съм някой безхаберен домоуправител, но какво от това. Накрая дойде само един от всичките на които се обадих. Залепих и покани за събранието ефект нула. Били си взели тези апартаменти за инвестиция на парите си и нищо не ги интересувало. А сега вече мисля да подам заявление за нарушение. Не ми остава нищо друго. Така мисля.
Аз съм намерила имената и телефоните за всички собственици! Обадих се най-любезно и ги поканих на събранието което се състоя на 11.05.2012г. от 19.00 часа. Обадих се една седмица по-рано. Някои казаха, че ще дойдат, а други ми отказаха директно. Направила съм всичко възможно и невъзможно за да им намеря трите имена и телефоните. Не съм някой безхаберен домоуправител, но какво от това. Накрая дойде само един от всичките на които се обадих. Залепих и покани за събранието ефект нула. Били си взели тези апартаменти за инвестиция на парите си и нищо не ги интересувало. А сега вече мисля да подам заявление за нарушение. Не ми остава нищо друго. Така мисля.
- iamiam
- Младши потребител
Обадих се една седмица по-рано. Някои казаха, че ще дойдат, а други ми отказаха директно. Направила съм всичко възможно и невъзможно за да им намеря трите имена и телефоните. Не съм някой безхаберен домоуправител, но какво от това. Накрая дойде само един от всичките на които се обадих. Залепих и покани за събранието ефект нула. Били си взели тези апартаменти за инвестиция на парите си и нищо не ги интересувало. А сега вече мисля да подам заявление за нарушение. Не ми остава нищо друго. Така мисля.
И аз ще се опитам да Ви дам един благ съвет, както е споменавано в този форум за съветите и назиданията, за по-добро организиране на ОС, въпреки че се отмени това с изменението на ЗУЕС през юли 2011г., но пък е с по-добър ефект, според мен. С изменението се отменя практиката за уведомяване с разписка на всеки собственик/ползвател и пр. с подпис от него, а не с телефонно обаждане или с подвикване от пейката /на пенсионерите, каквато е практиката някъде/. Затова пък ако възникне спор за това в съда би трябвало да се даде "предимство" именно на това уведомлени, а не с поканата на таблото на 2 места във входа, както е след 27 юли 2011г. Преди заявлението за нарушение...А по процедура има и изчакване час и наново на други ден, колкото и банално да е това при несъбиране на кворумния брой хора.
И аз ще се опитам да Ви дам един благ съвет, както е споменавано в този форум за съветите и назиданията, за по-добро организиране на ОС, въпреки че се отмени това с изменението на ЗУЕС през юли 2011г., но пък е с по-добър ефект, според мен. С изменението се отменя практиката за уведомяване с разписка на всеки собственик/ползвател и пр. с подпис от него, а не с телефонно обаждане или с подвикване от пейката /на пенсионерите, каквато е практиката някъде/. Затова пък ако възникне спор за това в съда би трябвало да се даде "предимство" именно на това уведомлени, а не с поканата на таблото на 2 места във входа, както е след 27 юли 2011г. Преди заявлението за нарушение...А по процедура има и изчакване час и наново на други ден, колкото и банално да е това при несъбиране на кворумния брой хора.
- lakavitsa
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|