начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

срок за представяне на болничен в нои

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срок за представяне на болничен в нои

Мнениеот todi77 » 13 Май 2012, 05:17

Моля, за вашето мнение-какви са ми правата в случая?

От началото на м.януари 2012 год. /02,01,2012 г./ ползвам непрекъснат болничен за ОЗМ - бременност, подложена на друг висок риск, който продължава до момента и по всяка вероятност ще продължи до излизането ми в майчинство.
При проверка в саита на НОИ виждам, че работодателят ми / банкова институция със седалище и адрес на управление в София/ не е представил болничния ми за периода от 02.04.12 до 01.05.12, издаден на дата 05.04.12 от ЛКК / придължение на предходен болничен лист/ и следващия болничен от.02.05.12 до 31.05.12, издаден на 03.05.12. Това води съответно до забавяне на изплащането на обезщетенията ми , тъй като от нои ми отговориха, че срока за обработка на болничния при тях е 15 дни след представянето, и приблизително още седмица за изплащането - т.е около 20-ина дни, а средствата са ми необходими за медикаменти и изследвания. Възнагражденията се изплащат на 15-то число-аванс и на 30-то - РЗ./ както споменах това е банка/, така че предполагам че дължимите осигуровки за съответните месеци са внесени.
Какви са ми правата в случая? Мога ли да предявя някакви претенции към работодателя за забавяне на болничните?
Благодаря предварително.
todi77
Нов потребител

Назад към Трудово право