Здравейте,
в нашия вход още нямаме избрани домоуправител и касиер.
Вчера беше назначено служебно събрание в общината.
На събранието отиде сестра ми.
Обяснили са че ако до края на месеца входа не си избере въпросните лица, на случаен принцип от собствениците на жилища ще бъдат служебно назначени тях домоуправител и касиер.
На жилището са собственици родителите ми ~ 70 годишни, това жилище не е основно, а допълнително. Имат и трети имот - вила където прекарват половината от годината.
В това жилище живея аз, но адресната ми регистрация е на техния адрес.
Въпросът ми е: могат ли служебно да назначат някой от нас на споменатите длъжности и ако да, можем ли да се откажем и как?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Служебно назначение на домоуправител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Служебно назначение на домоуправител
Ами разберете се със съкооператорите, проведете си събрание и изберете някой най-накрая. Нали трябва все някой да преставлява тази ЕС, да подписва фактурите за ремонтите и т.н. Да, не е от най-приятните задължения, но трябва някой да го върши.
Общината може да избере някой от собствениците за управител, независимо че не живее там. И ще му е трудничко да обикаля и да наглежда "енорията" си. Но пък вие можете да го отмените в тази му дейност Все пак живеете там.
Общината може да избере някой от собствениците за управител, независимо че не живее там. И ще му е трудничко да обикаля и да наглежда "енорията" си. Но пък вие можете да го отмените в тази му дейност Все пак живеете там.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|