- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт за вечерен час
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Акт за вечерен час
Здравейте. Моята история е следната: Аз съм на 16 години и наскоро ми съставиха акт за вечерен час на стойност от 300 до 700 лв. тъй като нямам годините за да стоя навън след 22.00! Когато отидох да напиша показанията по случая ми казаха, че имам възможност за обжалване и съответно не плащане на акта. Искам да попитам до колко това е вярно и ако може да ми окажете малко помощ. Благодаря предварително!
- gigi69
- Нов потребител
Re: Акт за вечерен час
gigi69 написа:Здравейте. Моята история е следната: Аз съм на 16 години и наскоро ми съставиха акт за вечерен час на стойност от 300 до 700 лв. тъй като нямам годините за да стоя навън след 22.00! Когато отидох да напиша показанията по случая ми казаха, че имам възможност за обжалване и съответно не плащане на акта. Искам да попитам до колко това е вярно и ако може да ми окажете малко помощ. Благодаря предварително!
а мама и тати знаят ли ?
- marek972
- Потребител
вероятно е по наредба № 1 на съответната община, иначе по чл. 45 от Закона за закрила на детето отговарят родителите. Все пак тази възраст 16 години е твърде ниска за акт - дали е разбирал свойството и значението на извършеното? Обжалва се Наказателното постановление пред Районен съд, а срещу акта може да се напише възражение в 3 дневен срок от съставянето му, но до органа, който ще издава НП.
- iva_sh
- Потребител
Акт на непълнолетен не е никакъв проблем да се състави. Вероятно наказанието ще е според чл.15, ал. 2 от ЗАНН освен ако не се докаже, че родителите му съвсем съзнателно са го пуснали на дискотека сам и отива на чл.26, ал. 3 от същия...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|