Споделям опит , да подведа под лична отговорност лица от Столичния инспекторат- които без правно законно основание, умишлено и организирано са извършили деяния , съставяли са документи с невярно съдържание, преследвали са ме за нарушения които всъщност не са нарушения по закон , консумирали са съставите един куп наказуеми деяния , от Наказателния кодекс.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ДО
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
НАКАЗАТЕЛНА КОЛЕГИЯ
Господин (Госпожо) Съдия,
Жертва съм на кампания от страна на гореизброените лица – служители на „Столичен инспекторат” към Столична община, като твърдя че те в качеството си на директор и служители умишлено умишлено са разпространили чрез пресата невярна информация очерняща доброто ми име и репутация. Предвид, че информацията е разпространена чрез печатни произведения, считам, че това съставлява престъпление по чл. 148, ал.1, т. 2 от Наказателния кодекс.
Горните лица са нарушили Конституцията на Република България, като съзнателно и целенасочено са ми съставили нищожен АУАН, лишен от законно основание, удостоверяващ невярна информация за неизвършени от мен деяния, които не съставляват административни нарушения. Наредбата, приета за основание за изготвянето на АУАН, не е закон, както и не може да ми вменява задължения неизброени в законите на страната или Конституцията. Нещо повече, тези АУАН са в разрез със закона административни нарушения и наказания – чл. 2, ал. 1, който гласи: „Деянията, които съставляват административни нарушения, и съответните за тях наказания, се определят със закон или указ.”
За периода от м. юли 2008 г. до октомври 2008 г. в пресата са разпространени съобщения, че като управител на фрмата, в която действително само работя, съм „санкционаран за незаконна реклама”. На първо място: аз – Любомир Димитров Мулетаров към датата на образуване на административно-наказателната преписка по АУАН № 08-19-063/08.07.2008 г. не съм бил и до настоящия момент не съм собственик на фирмата „ЕМ Комплект 33”, нито управител. Известно време след това получих Акт № 08-19-063/08.07.2008 г. и Наказателно постановление 08-19-063/08.08.2008 г. В акта и наказателното постановление се твърди, че на 08.07.2008 г. около 9:30 ч. сутринта в гр. София, Район „Люлин” съм разполагал хоругви на дървета на кръстовището на бул. „Европа” и Околовръстен път. По моя жалба е образувана прокурорска преписка № 37625/2008 г. по описа на СРП, в течение на която са изискани обяснения от лицата, посочени от мен като подсъдими и всички те са потвърдили писмено пред компетентните органи, че никой от тях не ме познава, не са ме виждали никога, още по-малко на 08.07.2008 г. Така съставеният акт и наказателно постановление съдържат невярна информация и представляват клевета. Подсъдимите – актосъставители и свидетели – следва да отговарят за разпространяване на неверни обстоятелства. Освен това в пресата има информация за съставени над 44 Акта за установяване на административни нарушения срещу мен. На мен ми е известен само един акт и наказателно постановление и нямам никакви доказателства за други административно-наказателни производства срещу мен. На следващо място, цитираният по-горе акт не ми е връчен лично – поради отсъствието ми от София в този момент изпратих мой познат, който го получи. Това обстоятелство не е отбелязано никъде. Странно защо на акта е записано, че ми е връчен „при отказ”. Това е още едно невярно обстоятелство, за което подсъдимите следва да понесат отговорност.
Подсъдимите са съставили акт за административно нарушение, в което се твърди, че са ме видяли да извършвам определени действия, като в последствие се установява, че никога не са ме виждали – явна лъжа! На следващо място се твърди, че актът ми е връчен „при отказ” – това също не отговаря на истината. В пресата се разпространява оклеветяваща ме информация за „санкционирането” ми по 44 административно-наказателни производства, като няма доказателства за съществуването на такива. Тази невярна информация в пресата ме обрисува в неблагоприятна светлина, наричан съм с обидни епитети – например „рекламен хулиган” и назидателно се твърди, че Столична община многократно ме е санкционирала за „извършените от мен нарушения”.
Предвид гореизложеното считам, че спрямо мен има извършени престъпления по смисъла на чл. 147, ал. 1 и чл. 148, ал. 1, т. 2 от НК – за мен публично са разгласени позорни обстоятелства, нанесени са ми обиди и клевета, разпространявани чрез печатни произведения. Извършителите на тези деяния са служителите на Столичен инспекторат – актосъставителите, свидетелите на съставянето на акта, както и директърът на Столичен инспекторат: Мария Асенова Копрева-Русанова, Стела Василева Цветкова, Ани Янчева Благоева, Станислав Александров Алексанров, Трифон Людмилов Георгиев и Веска Петкова Георгиева. В резултат на тези деяния са ми нанесени неимуществени вреди – публичното разпространяване на обидни и злепоставящи ме сведения с явно невярно съдържание уронват престижа ми и доброто ми име в обществото пред колегите и моите близки, причиняват ми морални страдания, тормоз и нервни смущения.
Считам, че за извършените от подсъдимите престъпления трябва да им бъде наложено наказание глоба в размер на 10 000 лв. – на всеки един от подсъдимите. За претърпените от мен неимуществени вреди в резултат на престъпленията, на които съм жертва, подсъдимите следва да бъдат осъдени да ми заплатят обезщетение в размер на 14 000 лв. общо при солидарна отговорност на всички подсъдими. Моля да осъдите подсъдимите да ми заплатят всички разноски, свързани с настоящото производство, доказателства за които ще представя в последното заседание, преди даване ход по същество на делото.
В подкрепа на горните твърдения представям и моля да бъдат приети като доказателства:
1. Акт № 08-19-063/08.07.2008 г.
2. Наказателно постановление 08-19-063/08.08.2008 г.
Моля, да бъде изискана и приложена като доказателство прокурорска преписка № 37625/2008 г. по описа на СРП.
Моля, да ми бъдат допуснати трима свидетели при довеждане за доказване на обстоятелството, че на 08.07.2008 г. съм се намирал на територията на гр. Бургас и е невъзможно подсъдимите да са ме видяли да извършвам твърдяните от тях действия, както и относно обстоятелствата, свързани с претърпяните от мен вреди.
Прилагам шест броя преписи от настоящата тъжба и доказателствата към нея за всеки от подсъдимите.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Столичен инспекторат - подсъдими по чл. 147, ал. 1
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Столичен инспекторат - подсъдими по чл. 147, ал. 1
Аз бих отхвърлил така предявения частен наказателен иск,тъй като от изложеното в обстоятелствената му част не се установява да са разгласени "Позорни" обстоятелства ,годни да накърнят достойнството Ви и бих постановил оправдаване на обвинените да са извършили престъпление по смисъла на чл.147 ал.1 от НК по начин описан в чл.148 от НК.
- sadiata
- Потребител
sadiata написа:Аз бих отхвърлил така предявения частен наказателен иск,тъй като от изложеното в обстоятелствената му част не се установява да са разгласени "Позорни" обстоятелства ,годни да накърнят достойнството Ви и бих постановил оправдаване на обвинените да са извършили престъпление по смисъла на чл.147 ал.1 от НК по начин описан в чл.148 от НК.
"Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание."
Тези лица, са ми приписали позорно обстоятелство и "престъпление" , каквото не съм извършил и каквото всъщност няма по закон и съм определен като "Рекламен хулиган". Тези "неверни обстоятелства" и клевети , са разгласено по медиите, за което има достатъчно доказателства, не съм ги приложил към иска, но при нужда, ще бъде сторено.
Позорно обстоятелство е, да се "оправдавам", "възразявам" и обжалвам , за деяния , които не съм извършвал и които деяния , не са нарушение на закон. Позорно е това да става по документи , съставени не от грамотни длъжностни лица , а от "търчи-лъжи" персонала на Веска Георгиева- директор на Столичен инспекторат- звено на вторична бюджетна издръжка към Столична община.
Благодаря за забележката , тя е полезна макар и със закъснение, но надявам се, няма да бъде основание, за отхвърляне на иска.
Факт е , оклеветен съм в извършването на деяние, което не съм извършил , даже не съм присъствувал и не зная за това деяние. Налице е клевета : приписване на административно нарушение , каквото нарушение няма по закон . Със подписите си като актосъставители и "свидетели" ,са ме оклеветили , че съм получил този АУАНН при условията на "отказ", което не е вярно и само по себе си е клевета. Те не ме познават, както и аз тях, но документите съществуват и са факт.Съставянето на АУАНН без наличието на извършител и приписването на това деяние на мен-ето клеветата. За съда съм приложил обясненията и протоколите за разпит по дознание срещу тях ,извършено от прокурор.Видно , те сами признават неверността на констатираните от тях "факти" , които "факти" са клевета по мой адрес. "Длъжностните лица" са действували групово , организирано , целенасочено и с умисъл.Те са извършили многократно това приписването на "неверни , позорни и оклеветяващи обстоятелства" и са използували тези клевети в медиите.
Ще видим как ще се произнесе съда. Това ще е интересно за мен, независимо от решението му.
Надявам се, въпреки обстоятелството , за което ми обръщате внимание , да бъде даден ход на това дело.
При първа възможност, ще публикувам обясненията и разпитите на тази "служители" - "д-ЛЪЖНОСТНИ лица" , които са ме тероризирали и оклеветили - с цел да ме глобят , без основания по закон и без пълномощия.
Благодаря още веднаж за поста ви.
Целта на писаното тук е : да привлека вниманието на други такива потърпевши като мен, евентуално техните защитници ,професионалисти като вас вероятно, граждани с позиция, които да разберат че целта и действията на СЛУЖИТЕЛИТЕ на всички общински инспекторати / не само тези в София/ следва да бъдат мотивирани от закони, а не както е в случая - по указания.
- 5311276921
- Младши потребител
Не съм съгласен с отговора Ви на написаното от мен и още веднъж анализирах основанието на така предявения частен наказателен иск,от който не може да се откроят ясно инкриминираните опозоряващи сведения. В голямата си част ,основанието на предявения иск касае мнението ви за поведението на държавните служители и възражението Ви по законосъобразността на НП, но не са ясно заявени в основанието на иска разгласени сведения годни да опозорят Вашата чест и достойнство. Не са изложени инкриминиращи обстоятелства във връзка с твърдения от Ваша страна състава на Чл.147 ал.1 от НК да е осъществен при условията на чл.148 от НК-например на коя дата и чрез кое печатно издание (наименоване на печатното издание)са разгласени позорните обстоятелства. Не е посочено в основанието на наказателния иск в какво точно престъпление сте обвинен да сте извършил,т.е какво престъпление Ви е приписано от подсъдимите.
Освен това намирам,че по начало не надлежно(нередовно) сте предявил наказателния иск ,тъй като не са посочени поименно ответниците и техните адреси. Не може в процесуално отношение "Група длъжностни лица" да се явят надлежен ответник по наказателния иск.
В смисъл на гореизложеното намирам,че наказателния иск е нередовно предявен и следва да се остави без движение с указание да уточните гореизложеното.
Освен това намирам,че по начало не надлежно(нередовно) сте предявил наказателния иск ,тъй като не са посочени поименно ответниците и техните адреси. Не може в процесуално отношение "Група длъжностни лица" да се явят надлежен ответник по наказателния иск.
В смисъл на гореизложеното намирам,че наказателния иск е нередовно предявен и следва да се остави без движение с указание да уточните гореизложеното.
- sadiata
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|