начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Мнениеот advokat0007 » 24 Яну 2012, 16:12

КОЛЕГИ, ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ОБЯВА , ЗАЩОТО Е АБСОЛЮТНА ИЗМАМА![/color][/b]Лекциите са актуални към 2008 година и в този си вид са абсолютно неизползваеми, без да ги актуализирате страница по страница!!!!!!!!
Ето я:Теми/разработки за изпит за съдии(младши съдии), прокурори(младши прокурори) и слeдователи(младши следователи) пред ВСС, актуални към 2012г. развити стриктно по конспекта(наказателен, граждански, административен) на ВСС.Темите са в обем 770стр.Темите се предлагат в комплект с голям брой решени казуси давани на изпити минали години.Цена на комплекта- 135лв. За контакти тел.0899524244 email: [email]
Цена (лв.): 135 лв.

За контакт:
Aneliq
Тел.: 0899524244
Регион: София
Изпращане на писмо
advokat0007
Нов потребител

Мнениеот vasilev86 » 24 Яну 2012, 16:31

Колеги, каква точно трябва да бъде автобиографията???
vasilev86
Младши потребител

Мнениеот vasilev86 » 24 Яну 2012, 17:29

И още нещо, колеги, заявлението по образец на место ли се попълва във ВСС или се тегли от сайта на ВСС?
vasilev86
Младши потребител

Мнениеот sani_sun » 24 Яну 2012, 17:36

Здравейте и успех на всички!
Искам да попитам има ли някъде актуален конспект за изпита?
И да помоля ako някой има възможност да ми прати разработките san4o_1969@abv.bg
Благодаря много предварително!
Хубава седмица :)
sani_sun
Нов потребител

Мнениеот lili123 » 24 Яну 2012, 22:02

в сайта на ВСС, в заседания, приложения, протокол 16 има конспекти , има и едно заявление, което не съм сигурна, че се отнася за нас, тъй като в него има като приложение и една декларация по 162 от ЗСВ, която в обявлението за конкурса не пише да ни изискват.http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
Не би трябвало заявлението да се попълва на място(така поне си мисля аз), защото според правилата относно провеждане на конкурсите, подаването на документите поже да не е лично, а чрез надлежно упълномощен представител. Вижте ги и кажете какво мислите или някой който се е явявал да каже
lili123
Нов потребител

Мнениеот charlotta_corday » 25 Яну 2012, 01:15

mi6lence_1 написа:И все пак тези конспекти са за първоначално назначаване, а не за младши.И пак да попитам - на устния 3 въпроса ли се падат от 3-те конспекта?

Вярно е, че копспеките се казват за ПЪРВОНАЛЧАЛНО назначаване, но в сайта, отдел вътрешни актове: http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm, като "Конспекти за конкурсни изпити за длъжностите "младши съдия" и "младши прокурор"" са цитирани те, значи те се ползват. Мисля, че администратвно няма да има- в Правилника, чл. 14- само наказателно и гражданско.

С-д мен Заявлението по образец е тук: http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm, по чл. 7

А според вас какво се разбира под "Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване"- обикновено удостоверение от психодиспансер като че ли няма да свърши работа, като ти го издават те не провжедат преглед, а само проверяват дали се водиш на отчет. Вие как мислите? Къде се прави?
charlotta_corday
Нов потребител

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 10:05

А според вас какво се разбира под "Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване"- обикновено удостоверение от психодиспансер като че ли няма да свърши работа, като ти го издават те не провжедат преглед, а само проверяват дали се водиш на отчет. Вие как мислите? Къде се прави?[/quote]

Аз, мисля че удостоверение, че не се водим на отчет е достатъчно и след малко сматам да отида до психиатъра да ми издаде такова, пък дано да е правилното удостоверение и да свърши работа. Ще попитам психиатъра и ако е по - различно, по - късно ще пиша във форума.
soniia
Младши потребител

Мнениеот dedra » 25 Яну 2012, 11:26

ТОВА Е ЗАЯВЛЕНИЕТО:

Образец
към чл.7, ал.1
Вх. № …………………….
Дата: ……………………..
ДО
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

З А Я В Л Е Н И Е

от …………………………………………………………………………….. ЕГН ……………………
/име, презиме и фамилия/
адрес за кореспонденция: …………………………………..…………………………………………..
телефон за връзка /GSM ………………………………………………………………………………..

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

Желая да участвам в обявения конкурс за заемане на длъжността “МЛАДШИ ........................................”
Към заявлението прилагам:
□ 1. Автобиография, подписана от кандидата;
□ 2. Нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”;
Среден успех от държавните изпити:
□ 3. Нотариално заверено копие от удостоверение за юридическа правоспособност;
□ 4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;
□ 5. Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване;
□ 6. Нотариално заверено копие от трудова, служебна и/или осигурителна книжка;
□ 7. Декларация по чл. 162 от ЗСВ;
□ 8. Други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

…………………….. ПОДПИС:
/дата/
dedra
Потребител

Мнениеот tupcho » 25 Яну 2012, 11:43

Аз, мисля че удостоверение, че не се водим на отчет е достатъчно и след малко сматам да отида до психиатъра да ми издаде такова, пък дано да е правилното удостоверение и да свърши работа. Ще попитам психиатъра и ако е по - различно, по - късно ще пиша във форума.

Не му мислете прекалено много, там си е написано "Медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед", т.е. отивате при психиатъра за да ви издаде удостоверението, той ви задава няколко въпроса, които в началото ви се струват тъпи и безмислени, но като се замислите на излизане от кабинета (а още по-добре ако си припомните и съдебната психиатрия) осъзнавате, че сте преминал/а през "извършен медицински преглед".
В София процедурата се извършва на 4-ти километър и на ул. "Екзарх Йосиф" в зависимост от постоянния адрес. На второто от местата цената за удоволствието е 30 кинта, деноминирани.
tupcho
Нов потребител

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 11:52

Колеги, това е най - обикновенно удостоверение, че сме психично здрави и не се водим на отчет, преди малко го взех от психиатъра.
soniia
Младши потребител

Мнениеот ani833 » 25 Яну 2012, 12:03

A,къде да отбележим, кой град предпочитаме?
ani833
Младши потребител

Мнениеот lili123 » 25 Яну 2012, 12:58

ani833 написа:A,къде да отбележим, кой град предпочитаме?

засега никъде, някой по-късно ще отбележат :D
lili123
Нов потребител

Мнениеот german » 25 Яну 2012, 12:58

ani833 написа:A,къде да отбележим, кой град предпочитаме?

Направи ми впечатление, че това поле го няма, което е свързано с новия регламент на кандидатстване сигурно. Навремето, когато кандидатствах (първия изпит за младши съдии и прокурори), това се посочваше.
german
Нов потребител

Мнениеот markiz » 25 Яну 2012, 13:15

Един въпрос остана без отговор. Какъв трябва да е формата на автобиографията? Някой може ли да осветли нещата?
markiz
Нов потребител

Мнениеот german » 25 Яну 2012, 13:29

markiz написа:Един въпрос остана без отговор. Какъв трябва да е формата на автобиографията? Някой може ли да осветли нещата?

Те въпросите без отговор станаха много :D . Накрая ВСС ще трябва да даде разяснение какво е имал предвид: и за автобиографията, и за медицинското :lol:
german
Нов потребител

Мнениеот yordanov_hs » 25 Яну 2012, 13:39

А, чак разяснения, за мед.св. е ясно, преглед!-, само с "не се води на учет " не става/ дори не знам защо е русизма/.
А за автото, щом няма изрично упоменато, предполага прием на всичко що носи инфо за битието до тук.
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот justinian » 25 Яну 2012, 13:51

Колега miury123, бихте ли ми изпратили разработките на tony.mitev@gmail.com, моля.
Отправям същата молба и към колеги, които вече са получили файловете от miury123.

Предварително благодаря!
justinian
Нов потребител

Мнениеот nikiiita » 25 Яну 2012, 14:27

Колеги, необходимо ли е да прилагаме нотариално завереното копие на трудовата книжка, ако нямаме никакъв юридически стаж, или изобщо стаж относим към специалността, а само няколко месеца, още от преди да започна да уча висшето си. И тази Декларация по 162 - в обявата не е посочена...
"Няма по-добър начин да се тренира въображението от това да се учи право. Никой артист никога не е интерпретирал природата толкова свободно, колкото адвокатите интерпретират истината"
Jean Giradoux
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот vasilkak » 25 Яну 2012, 15:45

Здравейте колеги :)
Тази сутрин си пуснах документите за младши прокурор. ДОКУМЕНТИТЕ СЕ ГЛЕДАД ПОДРОБНО!!! Та..
1. Автобиографията ми е по Европейски стил и нищо не ми казаха = значи може.
2. Медицинското е обикновено, че не се водим на отчет, но понеже вече е 30 лв., а не 14 лв. влизаш при доктора, който те пита някакви обикновени въпроси - пушиш ли, пиеш ли, завързва някакъв обикновен разговор и така. Ако искате да се явявате и на двата конкурса - КАЖЕТЕ!!! Тогава се дава дубликат за другия конкурс, който дубликат е 10 лв. Иначе отново 30 лв.
3. Заявлението по чл. 7 /т.е. че ще кандидатствате и за какво/ е качено на сайта на ВСС. Попълнете го предварително.
4. Декларацията по чл. 162 от ЗСВ - напишете го в Google и ви излиза бланката. Попълнете си я.
5. ПРИГОТВЕТЕ СИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знам, че звучи смешно, до днес когато пуснах моите бяхме 5, 6 човека и само аз бях с изрядни документи - СРАМОТА!!! Като ще кандидатстваш някъде - ми виж какво ти трябва - изрично пише какви документи.
6. Гледайте да са ви подредени документите в джоб - така, както е изписано в заповедта на ВСС какви документи се искат, щото днес една мацка бръкна в чантата и ги извади в насипен вид и те я върнаха да си ги по подреди малко....
Т.Е. - нищо страшно :)
Успех :)
vasilkak
Нов потребител

Мнениеот sani_sun » 25 Яну 2012, 17:12

Здравейте!
Не ми стана ясно за младши прокурори въпросника от трите части ли е или само наказателни :oops:
Може ли някой да публикува Конспекта за младши прокурори. Благодаря предварително :)
sani_sun
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити