- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за узаконяване на приобщена тераса към стая?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за узаконяване на приобщена тераса към стая?
Здравейте искам да попитам какъв е реда да се узакони тераса която вече е част от стаята и има външна изолация и зид, не са събаряни носещи конструкции само няколко реда тухли, но то общината ни казаха че ще ни съставят акт понеже нямаме разрешително за избиване на тази част от кухнята и колко горе-долу струва като средства, благодаря Ви предварително.
Последна промяна cuzican на 11 Яну 2012, 01:22, променена общо 1 път
- cuzican
- Нов потребител
Re: Въпрос за озаконяване на приобщена тераса към стая?
cuzican най- лошото е ,че терасата освен че не може да се "О"закони - не може и да се узакони!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Re: Въпрос за озаконяване на приобщена тераса към стая?
A още по-лошото е, че julianvonemona е дяволски прав...
- whiskey
- Потребител
Re: Въпрос за узаконяване на приобщена тераса към стая?
Типично по български, никаква помощ, а критики към нещо което в случая е незначително.Искам да попитам защо не може да се узакони ?
- cuzican
- Нов потребител
И типично по нашенски сте променили фасада, без одобрен архитектурен план, строително разрешение и куп непресметни неща. За всяка община е различно, едва ли тук ще се намери добър счетоводител да "изчисли" разходите Ви.
- yordanov_hs
- Младши потребител
Когато човек си наема хора да му свършат някаква работа си плаща точно защото той самия не знае, не е запознат и не може да я свърши сам. Аз няма как да съм адвокат, инженер, строител и още куп неща едновременно за да знам всеки един закон, който се гласува, попитах тук именно за да получа помощ. Защото пък сигурно аз съм единствената която имам незаконно избита стена или остъклена тераса.
- cuzican
- Нов потребител
cuzican имам практика да оцветявям дамите в розово-пембяно (цикламено), а некачествените хора във един характерен кафяв цвят - без разлика на пола им! Узаконяване след 2004г. забрави! Не става! Няма възможност! Самият закон го е закрил! Има всевъзможни мушики, чрез които нещата да се представят в законосъобразен вид, без да се законни обаче! Аз дори съм иноватор в тази посока, ама то е за Ваша сметка т.е. като оня виц дето циганчето попитало батко си от къде е купил новия си половер и след като онзи казал "от магазина" циганчето казало "Батее-е! Ако те не фанат купи един и за мене!"
Моля да оцените, че с този си отговор съм си придал европейска визия!
Моля да оцените, че с този си отговор съм си придал европейска визия!
-
@cuzican: Поискайте от общинската администрация разрешение за строеж на основание чл. 147 (1), т. 12 от ЗУТ - за остъкляване на балкон. Към искането приложете документ за собственост, и становище от инженер-конструктор с указания за изпълнението му (на осн. ал. 2 от същата норма). Понеже това, за което иде реч, е строеж от шеста категория - не подлежи на въвеждане в експлоатация - т. е. изпълнението не подлежи на последващ контрол след издаване на РС, и с общината повече работа нямате. Що се отнася до разните му зидове, подзиждания, събаряния, и т. н. - дали ще имате проблеми, или не, зависи какво са видели общинарите при проверката, доколко ще са склонни да си затворят очите (ако са видели нещо), а също и дали имате бдителни съседи с развито чувство за гражданска съвест.
- goblin
- Потребител
Благодаря goblin, точно благодарение на бдителни съседи ситуацията е такава, от общината нищо не са видели още не са влизали на проверка .
- cuzican
- Нов потребител
...благодарение на бдителни съседи ситуацията е такава....
Именно заради това вариантът с чл.147 (1)т.12 ЗУТ няма дя сработи!
-
Именно заради това вариантът с чл.147 (1)т.12 ЗУТ няма дя сработи![/quote]
може съседите да са казали но никой не е видял ако това имате предвид, а и не са казали че ще правят проверка.
може съседите да са казали но никой не е видял ако това имате предвид, а и не са казали че ще правят проверка.
- cuzican
- Нов потребител
може съседите да са казали но никой не е видял ако това имате предвид
Представете си за миг че аз съм Вашият съсед и по някакви си причини (примерно жена ми упорито отказва да ми бутне) съм зъл и съм фокусирал злобата си към Вас. Разполагам с цял арсенал от инструменти не само да докажа че обекта Ви е незаконен, но и да принудя общинарската и дръжавна (не държавна) администрация да види и се разпореди с този незаконен строеж. Няма да има никакво значение, колко усилия и време ще похарча за това ("луд умора нема"), така че всички решения за които безсмислено продължаваме да си говорим от гледна точка на ЗУТ са палиативни!
-
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|