- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъдени такси и разноски
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Присъдени такси и разноски
Здравейте, спечелихме дело, но не са ни присъдени таксите и разноските по същото, защото не са поискани от адвоката. Какво бихте ме посъветвали? Да се обърна към адвокатската колегия или да заведа дело за пропуснати ползи?
- pepa60
- Младши потребител
Re: Присъдени такси и разноски
Проверете да ли наистина колегите не са претендирани разноски по делата. Ако колегите са направили искане за присъждане на разноски ,но съда не ги е присъдил(това е често срещана хипотеза) следва в едномесечен срок от датата на постановяване на решението да искате допълване на решението в диспозитивната му част. Ако адвоката не е направил искане за разноски остава възможността да съдите адвокатите за непозволено имуществено увреждане следствие небрежност.
- sadiata
- Потребител
съдията е написал: поради липса на направени от ответниците искания за деловодни разноски, такива не следва да се присъждат. Звъннах на адвокатката тя ми смотолеви нещо, че нещо станало и набързо ме отпрати, че в момента е заета, да се чуем друг път. Аз смятам, че ако имаше допусната такава грешка, тя щеше сама да я оправи. Парите не са много, готова съм да ги прежаля, но въпросът е принципен, когато наемеш някой да те защитава мисля, че трябва да го прави. Много често се случва във форума да съветвате хората да се обърнат към адвокат, а не да се оправят сами, което не е лошо, но в моя случай се обръщах към няколко адвоката на които разбира се съм плащала и знаете ли, че верният отговор го получих от адвокат, който има блог в интернет. И стана така, че на други платих, а на човека на който не съм платила ми отговори. И за да не прозвучи, че искам съвети без пари пожелах да се разплатя с него по банков път, но той не ми изпрати сметка.
- pepa60
- Младши потребител
Варианта с адвокатската колегия е по удачен.
- pita6toto
- Младши потребител
По някои дела съдът не присъжда разноски. По някои дела искането за присъждане на разноски дразни съдиите и съдиите не са склонни да ти ги присъдят. Наскоро направих една статистика и се оказа, че от 88 еднотипни дела само по едно е присъден адвокатски хонорар. Според мен най-важното е, че адвокатът ви е спечелилделото.
- fighter
- Потребител
До pepa60- имам голяма молба, ако може да ми кажеш какво направи, защото ние имаме същия проблем. Ходихме при няколко други адвокати, но отникъде не ни казаха какво да направим с мотива, че не искат да застават срещу колега. Ако може да ми кажеш какво направи ще съм много благодарна, оставям и имейл c_sotirova@abv.bg.
- c_sotirova
- Нов потребител
Правните възможности относно разноски по съдебните дела са две -едната, в законоустановеният едномесечен срок от датата на постановяване на решението от съответната инстанция да се поиска присъждането на разноските,ако същите са били поискани от адвоката. Втората възможност е да се търси имуществената отговорност на колегата ,който е пропуснал да иска присъждане на разноски. Дисциплинарно производство пред адвокатската колегия не е адекватен подход ,тъй като с нищо няма да промени настъпилия резултат.
- sadiata
- Потребител
Има и хора, ама имало и хора.
Като сте отпочнал, чак се чудя, защо не довършите- ще ви се благодари, някога, все пак, евентуално, навярно... до деня в който някой ще ви хване в крачка( а, това няма да е никак трудно).
Като сте отпочнал, чак се чудя, защо не довършите- ще ви се благодари, някога, все пак, евентуално, навярно... до деня в който някой ще ви хване в крачка( а, това няма да е никак трудно).
- Гост.
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|