начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

проблем със съседа заради вх.врата

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем със съседа заради вх.врата

Мнениеот eleonora_nv » 03 Яну 2012, 19:29

Здравейте,
Моля за съвет по следния проблем. Преди седмица сменихме вратата на апартамента. В момента тя се отваря навън и надясно. Два дни след това съседа отдясно вдигна пушилка, че вратата му пречи и ще подаде жалба при домоуправителя и в общината. Наистина като се отвори вратата запушва тяхната, но колко време стои отворена една входна врата?! Има и други такива врати в блока, не е само нашата. Проверихме при фирмата производител, няма как вратата да се обърне, трябва нова. В момента не можем да си я позволим :oops: . Има ли начин съседа да ни принуди да сменим вратата?
Благодаря предварително за съдействието.
eleonora_nv
Нов потребител

Re: проблем със съседа заради вх.врата

Мнениеот TheOldMan » 05 Яну 2012, 00:48

Нямате право да променяте нищо по сградата без проект. В чертежите на оригиналната документация на сградата има врата, която се отваря навътре. Под този чертеж се е подписал архитекта, въз основа на този чертеж съседа ви си е купил апартамента. Сега ситуацията е променена, и съседа има пълното право да настоява да получи точно това, за което е платил - а именно съсед с врата навътре, която не "захлупва" неговата.
Според буквата на закона - това е положението. Да, има право да ви принуди да възстановите оригиналното положение на вратата, има и право да ви съди за неудобства, причинени от вашата врата.
А как точно ще ви "принуди"... нямам си на идея. Но ако е човек, който си няма друга работа, може да ви стъжни живота. Ще има да ви разнася из съдилища, да ви посещават комисии, да ви съставят протоколи, и всички разноски за тези негови забавления ще трябва да ги поемете вие, тъй като в един процес той ще е в правото си.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: проблем със съседа заради вх.врата

Мнениеот eleonora_nv » 20 Яну 2012, 17:25

Благодаря за отговора Ви, колкото и да не ми харесва :? .
eleonora_nv
Нов потребител

Назад към Етажна собственост