начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

плащам чужди дългове

плащам чужди дългове

Мнениеот mvelikov » 22 Дек 2011, 10:22

Благодаря на всички които ще се изкажат! Не съм юрист, та накратко - съдия изпълнител иска да продаде нивата ми заради дълга на брат ми. Само че аз имам част от нея. Може ли да я разделим и да си продават каквото си искат, не ми ли нарушават правата? Къде да търся защита? Кой ще я дели тази нива, тя е около 20 декара, но е в различни категории? Съда ли ще я дели, ние или изпълнителя. Как да съм сигурен че ще я делят правилно?
mvelikov
Нов потребител

Re: плащам чужди дългове

Мнениеот miury123 » 22 Дек 2011, 10:26

можете да искате делба от съда и спиране на изпълнителното производство
miury123
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2011, 12:52

mvelikov написа:Благодаря на всички които ще се изкажат! Не съм юрист, та накратко - съдия изпълнител иска да продаде нивата ми заради дълга на брат ми. Само че аз имам част от нея. Може ли да я разделим и да си продават каквото си искат, не ми ли нарушават правата? Къде да търся защита? Кой ще я дели тази нива, тя е около 20 декара, но е в различни категории? Съда ли ще я дели, ние или изпълнителя. Как да съм сигурен че ще я делят правилно?

Тя не се продава цялата, а само ид. части на длъжника. Във вашия случай- роднина съсобственик.
След продажбата при вас нещата не се променят- ще имате нов съсобственик, ако не се явите да наддавате вие и купите на публичната продан, с когото ще трябва да се съобразявате по отношение тази имот.
Делба на този имот ще има, когато вие или новия съсобственик я предизвика.
До тогава собствеността е в ид. части.

п.п. зем. земи се оценяват твърде ниско, по моите виждания, ерго- ако съм на ваше място и разполагам с фин. ресурс бих наддавала в публичната продан.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mvelikov » 22 Дек 2011, 13:20

miury123 написа:можете да искате делба от съда и спиране на изпълнителното производство

охохо, това със спирането ми харесва, защото са ми взели и цялата рента и ако може посъветвайте ме, към някой добър адвокат от Бяла или Русе
mvelikov
Нов потребител

Мнениеот tentil » 22 Дек 2011, 18:23

Препоръчвам Ви Катя Заякова от Русе, тел.: 082877059. Успех!
tentil
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2011, 18:48

:lol: Аз пък ще ви препоръчам Бебитор http://bebitor.hit.bg/
( ако думите ми имат значение, де)

п.п. Принципно съм против тези реклами, но като прочетох горния пост и .... не устоях. Без лоши помисли относно цитирания по-горе адвокат с телефон.
Убедила съм се лично в професионализма на колегата, когото препоръчах.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mvelikov » 23 Дек 2011, 12:16

Благодаря много за изказаните мнения. Желая весели семейни празници
mvelikov
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство