Здравейте.
Случи се доста неприятен инцидент. Навлизам в кръстовище на зелено, а от другата страна един дядо минава на червено с автомобила си и се ударихме. Момчето което седеше до мен беше без колан и си пукна леко главата, при което извикахме КАТ и бърза помощ. Когато дойдоха полицаите казаха "Най - вероятно ти е свършило заеленото". Имаше и коментари за това как карали по-младите, а най-интересното беше че когато дойдоха на мястото на ПТП-то, дядото каза "Здравейте, аз съм лекар" и така продължи разседването и ... написаха акта на мен. Аз разбира се не го подписах и написах че възразявам. Подадох жалба, а свидетели са момчето което беше заедно с мен в колата и приятелката му която беше на задната седалка. Отидохме при приемния ден на началника на КАТ и му обяснихме как са се случили нещата и той каза, че някаква комисия ще реши какво ще се случи.
Та... ако тази комисия отсъди че аз съм виновен какво да правя, да обжалвам ли в съда или ако не какво евентуално ще бъде наказанието?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПТП с пострадал
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПТП с пострадал
Няма да се стигне до дело, а до акт на КАТ.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Имате ли представа какво ще е наказанието като сума и дали ще се взима разрешителното за управление на моторно превозно средство и в този случай какво според Вас ще бъде взетото решение?
- sphinx
- Нов потребител
Вижте си какво пише в акта в частта "... и с това си действие е нарушил чл. ххх т. ... от ЗДвП" . След туй намирате ЗДвП (има го в интернет), прочитате в раздел "Административнонаказателна отговорност" какво ви се "полага" за нарушаването на упоменатите членове. Тук може само да гадаем какво нарушение са ви вменили.
А, има и една наредба за отнемане на точки - оттам ще видите колко точки могат да ви отнемат за нарушението (пак съгласно чл. ... т. ... от акта) и си правите сметка с колко ще останете след като ви наложат наказанието.
Но аз бих се пробваш с обжалване... все пак имате двама свидетели, които биха могли да обърнат ситуацията във ваша полза. Полицаите не са били очевидци на ПТП-то, така че оставате вие тримата срещу дядото...
А, има и една наредба за отнемане на точки - оттам ще видите колко точки могат да ви отнемат за нарушението (пак съгласно чл. ... т. ... от акта) и си правите сметка с колко ще останете след като ви наложат наказанието.
Но аз бих се пробваш с обжалване... все пак имате двама свидетели, които биха могли да обърнат ситуацията във ваша полза. Полицаите не са били очевидци на ПТП-то, така че оставате вие тримата срещу дядото...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
В акта пише че съм навлязал на червено в кръстовището. Не пише никакви членове и т.н. което съм нарушил. Другия шофьор беше с жена си, която напусна ПТП-то малко след като се ударихме, така че и той има свидетел който 100% е пристрастен. Все пак са женени...
- sphinx
- Нов потребител
На първо място дали наказанието ще е от КАТ или от съда зависи от това, лекарите как ще квалифицират счупената глава на момчето, а именно дали лека или средна телесна повреда.Ако е средна, за да не ходиш на наказателен съд родителите на момчето могат да дадат съгласие да се прекрати наказателното производство още в досъдебна фаза.Ако момчето не е твое дете има право на голямо обезщетение от застрахователя ти по гражданска отговорност, без това теб да те товари финансово.За повече информация си включи лични съобщения.
- bzlatkov
- Младши потребител
Момчето е на 24 години и беше вътре в моята кола. Той е един от свидетелите на ПТП-то и е дал писмени показания, че сме минавали на ЗЕЛЕН светофар. Това което са написали е че има "контузна рана на главата". Това лека или средна телесна повреда се води? Той когато се върна от спешна помощ нямаше шевове ...даже не му бяха лепили раната. Имаше само една марличка на главата, даже нямаше и лепенка, а той сам си я придържаше.
- sphinx
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|