- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
защо да си изберем професионален домоуправител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: защо да си изберем професионален домоуправител
Тодорс ,не мисля,че ще е коректно да публикувам тук оферта за вашата кооперация или вход ли сте.И да портиера ще е най голямото перо за което се плаща при мен и не разбрах ако сте наистина 18 апартамента както сте посочили в един от постингите си възможно е сумите Ви да достигнат до 60 лв на месец но заедно с консумативите ток ,такса асансьор ток асансьор.И затова Тони се съобразява с реалноста в Бг.Затова Ви казвам всяка една оферта си е строго индивидуална за всяка една кооперация ,затворен комплекс и отделен вход.Затова Тони праща човек на оглед на място ,човек да присъства на ОС за да бъдат изяснени подробности и да бъде изчистено всичко да се прецени дефицита на който явно много държите да го има.И чак тогава Тони дава реална оферта според ЗУЕС.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
todorst написа:и да продължим. ако преди се плащаше по 5-6 лв на обитател , сега са поне 60 лв- Напр- 6 етажа х 3 апарт. = 18 апр. х 60 лв = 1080 лв -недостатъчно.
18 апр- х 120 лв = 2160 лв - условно достатъчно
ще рече по 60 евро месечно, така в Италия, Франция, Германия.
И отделно за тези страни има данък собственос/сгради/ 700 евро годишно и
обитаване/смет/ 600 евро годишно.
И каква стана тя. Г-н Герджиков обясни че в София дан.сгради и в пъти по-нисък. Но не се отчита наплив от западни страни. Нисък данък, слаби разходи- дупки по пътя, мърсотия, мижаво осветление и т.н. Ей обърнах го на икономика и политика.
Та бат Боико каза по 3 , после по 5 лв на час за паркиране. Като не ти понася бягай от центъра- Младост 8, Люлин 12 и околните села, където може да си паркираш.
И леля Мара с 240 пенсия ще плати 100 лв за управление на входа,
Тук Тони пише, че управлението ще се изземе от общините и сумите директо към местните данъци- няма мърдане.Не вярвам такава лудост!
Накрая към ТОНИ. Ясни са нашите условия. Заповядай за професионален домоуправител!
Е то ти малко от новите промени .В § 3 от Преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:
1. Съществуващият текст става ал.1.
2. Създават се ал. 2 и ал. 3:
„(2) Кметът или оправомощеното от него длъжностно лице свиква общото събрание по ал. 1 чрез покана, която се поставя на видно място в етажната собственост и се публикува на електронната страница на общината/района.”
,,(3) Ако в срока по чл. 15, ал. 2 липсва необходимия кворум, кметът на общината/района или оправомощеното от него длъжностно лице определя в 14-дневен срок управител и касиер по списъка на собствениците, обитаващи етажната собственост.”
И познай как ще се контролират нещата.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Ами, ето аз вече не плащам от ноември. Плащах цяла година, но не се разпределят консумативните разходи:
"Чл. 11. (1) Общото събрание:
.........................
6. разпределя консумативни разходи за общите части на сградата;
................................................. "
"Чл. 11. (1) Общото събрание:
.........................
6. разпределя консумативни разходи за общите части на сградата;
................................................. "
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
- todorb2000
- Потребител
toni_sf написа:до-todorb2000 Здравей ,уважаемата Юристка напада мен но не пречи ,защото се притеснява ,че някой не юрист да е по компетентен от нея по ЗУЕС и както видя и бебчето го няма вече.
Не оспорвам качеството на юридическо образование на въпросната юристка, и не е коректно, защото нямаме нито личността, нито пък нейната й диплома.
Споровете тук е коректно да се основават само и единствено върху законовия текст!
Четейки много решения на Върховния административен съд виждам се "проектирам" в една поговорка, която мога да формулирам така:"Аз съм началник, а ти си глупак", и обратното:"Ти си началник, а аз съм глупак"
т.е. Съдиите са началници, а ние сме глупаци и обратното когато ние сме началници в някаква житейска ситуация спрямо въпросните съдии, то съдиите са глупаци.
Това е феодализма в нашата съдебна власт. Мисля, че се изразих точно
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
- todorb2000
- Потребител
до-todorb2000 Дотук добре защото и определя и размера на паричните вноски за разходите за управление и поддържането на общите части на сградата и определя размера на паричните вноски във фонда ремонт и обновление. И сега идваме до начина по който се разпределят вноските оказани в чл48 ал 3 и чл51 ал 1 и тук се получава един малък парадокс.Хем ОС определя и разпределя хем по закон пише как да бъде.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:до-todorb2000 Дотук добре защото и определя и размера на паричните вноски за разходите за управление и поддържането на общите части на сградата и определя размера на паричните вноски във фонда ремонт и обновление. И сега идваме до начина по който се разпределят вноските оказани в чл48 ал 3 и чл51 ал 1 и тук се получава един малък парадокс.Хем ОС определя и разпределя хем по закон пише как да бъде.
Да, така е!
1. Трябва разходите да бъдат документирани.
2. Трябва да бъдат разпределени.
3. Как? Това си е работа на ОС, но???
4. Идва лъжата и демагогията, а съвестта и истината
5. Управителният съвет е длъжен да стори това, защото когато се отчита при смяната ще стане конфликт.
Аз няма да плащам, докато не получа писмен отговор. Протоколите вече ги получавам. Дано се научат да разпределят разходите, защото ще станем за резил.
- todorb2000
- Потребител
Точно така ,трябва да има за всичко документ, фактура ,разписка ,спор няма , и следващият парадокс който идва ,е от това ,че ОС приема бюджета в началото на годината , и идва момента когато някой консумативните разходи порасват и трябва да се прави ново ОС за актуализиране на бюджета и точно оттам се почват дребните проблеми които порастват в страшни до края на мандата на Управителя на ЕС. Почва се неплащане на вноски обжалване на решението на ОС , почват се кавги между съседи и то не за спор за общи части а кой на кого пречи кой цапа, кой не пази, кой тропа и т.н.И затова съм Ви благодарен ,че подкрепяте идеята за външно управление на имота защото тогава всичко го има написано залепено и всеки собственик може когато пожелае да се запознае с всичко ден по ден седмица по седмица и т.н. ,и няма отказ да бъде предоставяна такава информация , и наистина забелязвам една тенденция в последно време собствениците които не живеят в имота си се доверяват повече на външният ,отколкото на този който живее в сградата и се изживява като губернатор
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:Точно така ,трябва да има за всичко документ, фактура ,разписка ,спор няма , и следващият парадокс който идва ,е от това ,че ОС приема бюджета в началото на годината , и идва момента когато някой консумативните разходи порасват и трябва да се прави ново ОС за актуализиране на бюджета и точно оттам се почват дребните проблеми които порастват в страшни до края на мандата на Управителя на ЕС. Почва се неплащане на вноски обжалване на решението на ОС , почват се кавги между съседи и то не за спор за общи части а кой на кого пречи кой цапа, кой не пази, кой тропа и т.н.И затова съм Ви благодарен ,че подкрепяте идеята за външно управление на имота защото тогава всичко го има написано залепено и всеки собственик може когато пожелае да се запознае с всичко ден по ден седмица по седмица и т.н. ,и няма отказ да бъде предоставяна такава информация , и наистина забелязвам една тенденция в последно време собствениците които не живеят в имота си се доверяват повече на външният ,отколкото на този който живее в сградата и се изживява като губернатор
Просто споделих намеренията си . Много невежо общество, и алчно....тъпотии
- todorb2000
- Потребител
За съжаление сте абсолютно прав. И видя как бързо те забравиха само като им показа ,как може сам човек да се бори срещу некомпетентноста да държавните институции. То да ти кажа закона по ЗУЕС още ще се преработва докато стигне за голям бизнес и акулите вече се подготвят за това.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:За съжаление сте абсолютно прав. И видя как бързо те забравиха само като им показа ,как може сам човек да се бори срещу не компетентноста да държавните институции. То да ти кажа закона по ЗУЕС още ще се преработва докато стигне за голям бизнес и акулите вече се подготвят за това.
Забравиха ме, защото не им са нужни такива хора. Юристите във форума вдигат "врява", когато някой не споделя определено професионално мнение.
Аз не се притеснявам, като следвам буквата на закона.
Тони, всичко що минава за юрист, така са я закършили, че само буквояди са станали.
Да ме прощават свестните юристи, но много юридически факултети, а качество никакво.
- todorb2000
- Потребител
Tи досега не разбра ли, че точно това е тук по темата ЗУЕС и не можеш да им обясниш ,че работиш по закона ,сам видя как избягаха компетентните ужким с дипломи а само ако имаш време чети и питанията тук от ужким някой закъсал ,чудят се как да се ебават един друг.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа::D Tи досега не разбра ли, че точно това е тук по темата ЗУЕС и не можеш да им обясниш ,че работиш по закона ,сам видя как избягаха компетентните ужким с дипломи а само ако имаш време чети и питанията тук от ужким някой закъсал ,чудят се как да се ебават един друг.
На кой да вярвам, като всеки адвокат те мами. Имах едно административно дело, и наех адвокат. Попитах го, какво, как, иначе и т.н.. Съдийката и тя една "урсус". В тая съдебна власт много са изкукали, да знаеш. Тук, там има свестни адвокати, и то не са от "скъпите".
Защото мисля, че скъпият адвокат "гуши" съдията, и така се нарежда работата.
Не искам да засегна никой, защото не са виновни обикновените юристи. Проблемът е политически.
В една друга тема си пишем за съдиите, и мен едва ли не престъпник ме изкараха
Тони, имам една идея.
И тя е, че на адвокат трябва да се плаща, след като си свърши работата, за която си го наел, както при други услуги. С какво медицинската услуга е по-долна или друга, висококвалифицирана.
- todorb2000
- Потребител
Според мен за всяка една услуга трябва да е така ,но за съжаление не се получава ,и мойте конкуренции взимат пари с месеци напред специално където работят по затворените комплекси и затова се получава толкова негативизъм към тази дейност.
- toni_sf
- Активен потребител
Ще ме убиете
Я да ви дам няколко примера, дето услугата се предплаща, при това изцяло зависи от изпълняващия, а не от външна за страните по тая услуга институция, наречена "съд", "еди-ква си служба" и т.н.
Интернета се предплаща месец за месец, май, а? Аз други договори не съм имал. Обадете ми провайдер, който хем да ти дава читав нет, хем да те чака да го платиш след месец.
Единият от българските сателитни оператори (ай да не го соча точно) почва да ти резва каналите, като не си платил до 1-во число, т.е. предплатил услугата, както е дадено по общите му условия.
Като ида на платени изследвания в която и да е болница или лаборатория, първо искат да им покажа фактура, бележка и т.н. за кинти, т.е. предплащам, преди въобще да са ми наболи иглата, да речем. Вие на лекар скоро ходили ли сте изобщо? Или сте здрави като бикове, ама показвате акъл колкото биковете.
А ся да питам с кво адвокатската услуга е по-долна от медицинската, Тодоре Медицинската, когато НЗОК плаща, на теб пак ти вземат предварително таксичката минимална, нале? А на докторята и нетаджиите услугата им не зависи от кефа на съдията Х, шъ знайш
Ама че на ангро си бля-бляквате.
Я да ви дам няколко примера, дето услугата се предплаща, при това изцяло зависи от изпълняващия, а не от външна за страните по тая услуга институция, наречена "съд", "еди-ква си служба" и т.н.
Интернета се предплаща месец за месец, май, а? Аз други договори не съм имал. Обадете ми провайдер, който хем да ти дава читав нет, хем да те чака да го платиш след месец.
Единият от българските сателитни оператори (ай да не го соча точно) почва да ти резва каналите, като не си платил до 1-во число, т.е. предплатил услугата, както е дадено по общите му условия.
Като ида на платени изследвания в която и да е болница или лаборатория, първо искат да им покажа фактура, бележка и т.н. за кинти, т.е. предплащам, преди въобще да са ми наболи иглата, да речем. Вие на лекар скоро ходили ли сте изобщо? Или сте здрави като бикове, ама показвате акъл колкото биковете.
А ся да питам с кво адвокатската услуга е по-долна от медицинската, Тодоре Медицинската, когато НЗОК плаща, на теб пак ти вземат предварително таксичката минимална, нале? А на докторята и нетаджиите услугата им не зависи от кефа на съдията Х, шъ знайш
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Ще ме убиете
Драги "ykovachev"
Не накърнявам тука никой в т.ч. и Вас, моля Ви!
Аз плащам интернета си след ползването му/близуу/ За лекар са ми правили удръжки.
Но защо плащаме за административни услуги преди, а не след извършване на услугата.
За медицинския преглед плащам след преглвда или манипулацията.
Защо адвокатските услуги да не се заплащат след приключване на делото, и то според резултата от делото.
Помня навремето таксите за адвокат се внасяха в касата на колегията. Защо да не е сега по този начин.
Уважавам Вашата професия, но трябва прозрачни правила, за да справедливост, защото така правосъдието се "корумпира". И с какво един адвокат е толкова скъп пред друг, като правилата на НПК са едни и същи, и само трябва да се спазват.
Мен на два пъти ме подвеждаха адвокати. Така, че нека да се замислим върху тези въпроси.
- todorb2000
- Потребител
Тодоре, не ща да споря кога плащаш за преглед или манипулация, щото аз вярвам на очите и джоба си, а не на теб. Не си мисли, че веднъж съм бил на преглед или на изследване, щото съм човек болнав, при това със скъпа и рядка болест, колкото и да е гадно Затова - сините буквички най-долу по тоя въпрос. Или пък питай пациентско сдружение как е хавата.
Според резултата може, ама ще стане като разликата при банките и заложните къщи - къде се плаща повече за заема? Просто резултативният хонорар е в пъти повече от другия, щото резултатът не зависи само от кадърността на адвоката, но и от фактора "решаващ орган", а и от данните и доказателствата, представени от самия доверител, който къде от срам, къде от недоглеждане си спестява по нещо чат-пат. За да може да има такова плащане, са нужни у адвоката обортни средства. Е, някои може да ги имат, но повечето ги нямаме, точно защото гледаме да не дерем хората. Плюс риска да не ми платят дори при успешен изход. С какво да си гарантирам плащането? Ако щеш вярвай. Няма да те убеждавам, че си от неубеждаемите. Просто си чешем пръстите, па който има очи, да чете, който иска да се замисли - да се замисля.
А, да добавя, че масовите случаи на наем на имоти включват клауза за плащане в началото на съответния месечен период на ползване, или до 5-о число и прочее. И аз така си плащам наема. Не ми спори сега, че ти плащаш наем с месец закъснение. Може да си наел офис от "пази се, те са близууу" Явно си най-оправния от всички тогава, само дето съдебната система не можеш нещо да се разбереш с нея
В касата на колегията ще може да платиш, когато тя ми плаща и данъците и осигуровките, а не са директно от моя джоб към Дянков. Тая система я забрави, тя ще се върне, ако БКП-то си вземе властта във вида до 89-та година на миналия век.
Според резултата може, ама ще стане като разликата при банките и заложните къщи - къде се плаща повече за заема? Просто резултативният хонорар е в пъти повече от другия, щото резултатът не зависи само от кадърността на адвоката, но и от фактора "решаващ орган", а и от данните и доказателствата, представени от самия доверител, който къде от срам, къде от недоглеждане си спестява по нещо чат-пат. За да може да има такова плащане, са нужни у адвоката обортни средства. Е, някои може да ги имат, но повечето ги нямаме, точно защото гледаме да не дерем хората. Плюс риска да не ми платят дори при успешен изход. С какво да си гарантирам плащането? Ако щеш вярвай. Няма да те убеждавам, че си от неубеждаемите. Просто си чешем пръстите, па който има очи, да чете, който иска да се замисли - да се замисля.
А, да добавя, че масовите случаи на наем на имоти включват клауза за плащане в началото на съответния месечен период на ползване, или до 5-о число и прочее. И аз така си плащам наема. Не ми спори сега, че ти плащаш наем с месец закъснение. Може да си наел офис от "пази се, те са близууу" Явно си най-оправния от всички тогава, само дето съдебната система не можеш нещо да се разбереш с нея
В касата на колегията ще може да платиш, когато тя ми плаща и данъците и осигуровките, а не са директно от моя джоб към Дянков. Тая система я забрави, тя ще се върне, ако БКП-то си вземе властта във вида до 89-та година на миналия век.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Я, каква забавна сказка се е заформила, а аз подминавам тази тема като "бръмбър сламка". В момента нямам време, но ще прочета мненията от предишната страница, та може и да се включа.
-
Melly - Старши потребител
ykovachev написа:Тодоре, не ща да споря кога плащаш за преглед или манипулация, щото аз вярвам на очите и джоба си, а не на теб. Не си мисли, че веднъж съм бил на преглед или на изследване, щото съм човек болнав, при това със скъпа и рядка болест, колкото и да е гадно Затова - сините буквички най-долу по тоя въпрос. Или пък питай пациентско сдружение как е хавата.
Благодаря за критичните бележки, но аз само вметнах
Аз Ви вярвам, но но има много съдопроизводства и много пара пада, а качеството на съдебната власт е под всяка критика. Споделих, как беше преди.
Защо ако си имате единна сметка. Недей, че ако Дянков научи, ще въведе единни сметки за всички адвокатски колегии.
Пази се да не разбере, и ще напълни бюджета.
Хайде до скоро
Та хайде по темата... http://www.mlsp.government.bg/class/sto ... Product=68
- todorb2000
- Потребител
Melly написа:Я, каква забавна сказка се е заформила, а аз подминавам тази тема като "бръмбър сламка". В момента нямам време, но ще прочета мненията от предишната страница, та може и да се включа.
Melly, разчитам на критично мнение от ваша страна. Даже намерих как да класифицираме професионалния домоуправител
Сериозно говоря
Един договор за управление на етажната собственост подлежи на регистрация, и няма от кол и въже да бъдат професионални домоуправители, нали?
- todorb2000
- Потребител
Голяма драма се е заформила в тази тема, а аз чак сега погледнах накъде отиват нещата... И какъв е сега спорът, дали имаме нужда от професионален домоуправител или не!? Истината е, че на хората наистина не им се дават пари, ама не само за домоуправители, ами и за адвокати. Така не може.Не е толкова сложна дейността на домоуправителя, то е ясно, само че трябва човек да се зареди с много търпение и да има здрава нервна система, и най - важното - да има много свободно време да се разправя с какво ли не, а и още нещо - да има подръка някой юрист, защото като гледам какви тълкувания на ЗУЕС си прави всеки един в този форум....
А относно адвокатската услуга, разбира се, че трябва да се предплаща поне част от сумата, иначе каква е гаранцията, че въобще някой някога ще плати!? То човек като отиде да си купува каквото и да било, дава капаро задължително, ако не може да плати веднага, та за толкова специфична дейност като юридическата ще спорим, я стига!
А относно адвокатската услуга, разбира се, че трябва да се предплаща поне част от сумата, иначе каква е гаранцията, че въобще някой някога ще плати!? То човек като отиде да си купува каквото и да било, дава капаро задължително, ако не може да плати веднага, та за толкова специфична дейност като юридическата ще спорим, я стига!
- nk7702n
- Старши потребител
|
|