- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт за недоказано нарушение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Акт за недоказано нарушение?
Здравейте! Продавам авточасти. Преди два дни оставих приятел в магазина докато отида да преведа осигуровките си. През това време са дошли общински служители и са показали на приятеля ми една висяща табела на дърво, която е на около 20 метра от магазина ми. Казали на човека, че ще ми съставят акт, за това че съм я сложил там и той я махнал. Тази табела виси там отпреди аз да започна да работя на това място и видно е доста стара, няма нищо общо със собствената ми, която си е над магазина. Звъннаха ми по телефона и ми казаха за акта, който ще ми бъде съставен за незаконна табела. Помолих ги да ме изчакат 5 минути, не го направиха, а ми определиха час, в който да отида в администрацията. Като се прибрах в магазина и разбрах, че не става въпрос за моята табела се успокоих, доста бях притеснен, защото ми споменаха цифри 5000 до 50 000 лв за юридически лица. Не отидох в определения час, нямах намерение да доказвам че нямам сестра. На другия ден отново в телефонен разговор ме извикаха да ми връчат акт. Обясних им защо не съм отишъл и че тази табела не е моя, а явно е останала от предишен наемател и то на друг адрес, че е станало недоразумение. Могат ли да ми направят нещо? Обвиниха ме че лъжа. Как да докажа, че съм прав, на спорната табела пише единствено авточасти и виси там ръждива от миналия век.
- enerdji_67
- Нов потребител
Re: Акт за недоказано нарушение?
Ако на табелата няма информация, която да Ви свързва с нея, пишете възражение (и гледайте да не изпуснете срока). Дали е от предишен наемател или който и да било, няма как да го докажете. Просто пишете, че не е Ваша и не знаете нищо за нея и точка... Но ако има нещо, което по някакъв начин я свързва с магазина, сори ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Благодаря много! Успокоих се наистина. Ще напиша възражение, разбира се, когато акта е факт. Засега е само заплаха. Дано и да си остане така и да са разбрали грешката си, защото наистина нищо не ме свързва с тази табела. Просто ми скапаха предколедното настроение при мисълта, че трябва да ходя по инстанции без вина. Винаги съм се стремил да бъда изряден, за да си спестя нерви и проблеми и сега това. Лек ден!
- enerdji_67
- Нов потребител
По-добре иди при ония каки и без да се зъбиш им обясни кротко, че нямаш хабер от къде се е взела (при условие, че наистина нищо не те свързва с нея). Щото ако все пак ти съставят АУАН, ще трябва да пишеш възражение и ако не отменят акта (малко вероятно) ще трябва да жалиш и да ходиш по съдилища. Там пък какво ще се случи, един Бог знае, но при всички положения разправията е голяма.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Изглежда че рамазана е налегнал и общинарите!!
Когато гладът се окаже по-силен от тока - тръгват на лов да си заработят 13-та, че бат Бойко не им дава. Алчността и завистта са човешки порок, който се толерира сред правоимащите с укорно поведение! Ако табелата не е твоя - смъкни я за старо желязо, преди да се усетят ромите, а на актосъставителя му пожелай да го ..... /аерира/ ... под вода, че да не се вдига прах
Когато гладът се окаже по-силен от тока - тръгват на лов да си заработят 13-та, че бат Бойко не им дава. Алчността и завистта са човешки порок, който се толерира сред правоимащите с укорно поведение! Ако табелата не е твоя - смъкни я за старо желязо, преди да се усетят ромите, а на актосъставителя му пожелай да го ..... /аерира/ ... под вода, че да не се вдига прах
- leonardos
- Потребител
КОЙ АКТ Е ДОКАЗАН, че не мога да се сетя.
КАКВО АКТ, нали една бланка, която я попълват поради липса на творчество в главите си.
КАКВО АКТ, нали една бланка, която я попълват поради липса на творчество в главите си.
- rim_konsul
- Потребител
Нещото, което води към тебе ... Какво пречи някой да те натопи, представяйки се от твое име и/или извършвайки задкулисни действия свързани с дейността ти.
- leonardos
- Потребител
enerdji_67 написа:Благодаря много! Успокоих се наистина. Ще напиша възражение, разбира се, когато акта е факт. Засега е само заплаха. Дано и да си остане така и да са разбрали грешката си, защото наистина нищо не ме свързва с тази табела. Просто ми скапаха предколедното настроение при мисълта, че трябва да ходя по инстанции без вина. Винаги съм се стремил да бъда изряден, за да си спестя нерви и проблеми и сега това. Лек ден!
А ако актът вече е факт? Може да са ти го съставили, т.к. са те поканили да се явиш в посочен ден и час, а теб не те е имало.
Можеш да попиташ има ли съставен акт и ако има- по- добре си напиши възражението.
А в случай, че получиш и наказателно постановление внимавай да не пропуснеш срока за съдебно обжалване на същото.
- Julyan
- Потребител
Симптомите на бедно изживяното детство се проявяват в начален стадий при въвеждане на субекта в максимата :"Пази боже сляпо да прогледа .... !!!" ... Е, така е в родината ни - Аман от крадци !!!
- leonardos
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|