Здравейте,
Имам следния казус свързан с етажна собственост, по-точно- общи части пред блока. Преди 1-2 години хората от блока събрахме пари и заградихме блока с колове и монтирахме бариера защото пространството около блока се ползваше от всякакви хора които не живеят в блока. Тогава уговорката беше следната- 1 апартамент-1 дистанционно за бариерата. Аз имам 2 апартамента но тогава взех само 1 дистанционно защото не ми трябваше 2ро. Сега обаче освободих единия апартамент и пуснах наематели в него. Те ме помолиха за дистанционно защото са с бебе и зимата е трудно пресичането на натоварена улица с количката защото нито има пешеходна пътека, нито има видимост защото е на завой. Помолих домоуправителя за 2ро дистанционно за 2я ми апартамент. Той отказа, а после свика събрание на което (видимо злобните и комплексирани съседи) гласуваха да нямам право на 2ро дистанционно. Въпросът ми към разбиращите от законите- имат ли право съседите да ограничават правото ми да ползвам общите части пред блока. Като собственик на 2 имота в блока, нямам ли право на 2 дистанционни за бариерата?
Мерси предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос относно ограничаване на достъп до общи части
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: въпрос относно ограничаване на достъп до общи части
Обърнете се към фирмата която е направила бариерата и оттам си вземете дистанционно, не ви трябва Управителя на ЕС нито ОС. Плащате си го и толкоз.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Пишете,че сте взели 1 дист.,но не казвате за колко сте платил. Разбирам,че Тони не спи и искам да го попитам има ли давностен срок за неплатени текущи разходи в ЕС
- milkooo
- Младши потребител
Аз 2ро дистанционно мога да намеря веднага, само че ще почнат селските изпълнения...запушване на колата, слагане на скоби и прочие... Затова исках да реша проблема по цивилизован начин. Иначе платих тогава за 1 дистанционно, но дадох на касиерката онзи ден 200лв за издаване на 2ро!
Още един факт който ме вбесява- По проект ателиетата нямат право на парко-място. В същото време докато на мен не ми дават 2ро дистанционно, е пълно с хора които имат ателиета а ползват паркоместата пред блока!
Още един факт който ме вбесява- По проект ателиетата нямат право на парко-място. В същото време докато на мен не ми дават 2ро дистанционно, е пълно с хора които имат ателиета а ползват паркоместата пред блока!
- lakersbg
- Нов потребител
Много се съмнявам,че заграденото е обща част за блока,но ако е вярно,тогава никой няма да оспори двойните Ви права спрямо тия с 1 ап.
- milkooo
- Младши потребител
еми дворът беше заграден от почти 3 страни с ограда още от самия строител, после ние сложихме колове на 4тата страна- тротоара на улицата. Другите искат да въведат каквото те наричат "заварено положение"- който взел до сега дистанционно-взел. Другите- да духат супата... Само че:
Те не искат да дадат на моя наемател дистанционно, защото бил наемател. Само че поне 10-15 дистанционни са дадени на наематели.
Те не искат да дават дистанционни на хора с ателиета (като 2я ми ап.) но почти всички други хора с ателиета имат дистанционно.
Според мен ако толкова държат да наложат тези забрани, всички наематели/ателиета трябва първо да си върнат техните дистанционни!
Те не искат да дадат на моя наемател дистанционно, защото бил наемател. Само че поне 10-15 дистанционни са дадени на наематели.
Те не искат да дават дистанционни на хора с ателиета (като 2я ми ап.) но почти всички други хора с ателиета имат дистанционно.
Според мен ако толкова държат да наложат тези забрани, всички наематели/ателиета трябва първо да си върнат техните дистанционни!
- lakersbg
- Нов потребител
Аз смятам,че спора Ви е излишен, но щом сте тръгнали да си търсите правата си го направете,Има си адвокати, който ще Ви вземат парите, вместо да дадете 40-50 лв за дистанционно , и да си решите проблема
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
пак повтарям, дистанционно мога да си намеря сам. Проблема е че целия блок ще скочи срещу мен, ще почнат да ми запушват колата, да я драскат, даже са набарали скоба от някъде и я бяха слагали на някакъв който беше спрял в двора. затова питах как мога официолно да се възползвам от правата си!
- lakersbg
- Нов потребител
Като почнат да Ви запушват колата ,викнете паяка .Аз оставам изумен като чета за какво става въпрос и по други теми. Какво е това настройване един срещу друг ,живеете в една кооперация и всеки може да направи компромис за нещо и нещата ще бъдат много по добре .Надявам се при Вас Управителя на ЕС да не се изживява като губернатор или кмет.Опитайте по цивилизован начин на събрание на ЕС поставете въпроса и се разберете.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf
Последна промяна trando58 на 17 Ное 2010, 16:40, променена общо 1 път
- trando58
- Потребител
До lakersbg
Изчакайте още някой час,сега преглеждам нещата Ви и ще Ви задам няколко въпроса.
Изчакайте още някой час,сега преглеждам нещата Ви и ще Ви задам няколко въпроса.
- trando58
- Потребител
Уточнете чия собственост е земята под блока и около блока?Ще се опитам да помогна.От един загрижен управител на ЕС.
- vanina65
- Потребител
До milkooo
Активирайте си в личният профил функцията да получавате лични съобщения,ако искате да това да се случва.
Активирайте си в личният профил функцията да получавате лични съобщения,ако искате да това да се случва.
- trando58
- Потребител
До lakersbg
Въпросът Ви от самото начало е поставен грешно. Вие имате права,но трябва да ги намерите и защитите.
Наистина Вашият проблем е една голяма главоблъсканица. По принцип сте дали описание на проблема,НО ще Ви кажа,че липсват много подорбности,поради което много малко хора (с изключение на tony_sf разбира се) които биха пожелали да дадат конкретно мнение,поради най-малката причина ,че могат да сбъркат в оценката си за ситуацията поради липса на уточнения по въпроса.
Имам чувството ,че нещата клонят във Ваша полза,но е необходимо всичко да се прецезира.
В самото начало искам да Ви кажа ,че ако не е минал 14 дневен срок от проведеното ОС в ЕС с което Ви "порязват" ВЕДНАГА подайте жалба до районният съд,за незаконосъобразни решения на ОС в ЕС. Естествено ,ако Вие говорите истината и това е така както го представяте пред форума.
Първо трябва да се знае както Ви попита и wanina65 чия е собствеността на земята около "блока"? Сградата строена ли е в/у собствена земя?казвате ,че е бил заграден дворът още от строителят още,имате ли УПИ? Имате ли право въобще да сложите бариера и ако е така на какво основание.Това са важни неща защото касаят и Вашите претенции. Има ли протокол от ОС на ЕС в който се регламентират начина на ползване на "дворното място" Изчислено ли е може ли да стигне за всички собственици да паркират в двора и ако не КАК се разпределят местата?
Разбирам от Вас ,че много ателиета са дадени под наем и те сигурно ползват паркоместа.Това е пълно безобразие и е абсолютно незаконно,освен ако няма решение на ОС с което площите се дават под наем и от това не страдат собствениците.
Проверете си много моля какво пише в нотариалните Ви актове.Имате ли идеални части от двора? Или само от сградата. А въобще "дворът" ако е решено да се ползва за паркоместа,Вие като собственик на два апартамента,би трябвало да имате право на две паркоместа.
Последно : проверете собственост на "двор" ; Собственост по НА.
П.П. Вашите наематели не биха били възпрепятствани да паркират в двора,след като и други наематели се възползват от това.
Въобще статутът на дворното място ,определя и другите взаимоотношения м/у собствениците.
П.П.П. Тука дистанционни устройства "не причем" не ми е ясно защо сте дали 200 лв. за такова допълнително?
Въпросът Ви от самото начало е поставен грешно. Вие имате права,но трябва да ги намерите и защитите.
Наистина Вашият проблем е една голяма главоблъсканица. По принцип сте дали описание на проблема,НО ще Ви кажа,че липсват много подорбности,поради което много малко хора (с изключение на tony_sf разбира се) които биха пожелали да дадат конкретно мнение,поради най-малката причина ,че могат да сбъркат в оценката си за ситуацията поради липса на уточнения по въпроса.
Имам чувството ,че нещата клонят във Ваша полза,но е необходимо всичко да се прецезира.
В самото начало искам да Ви кажа ,че ако не е минал 14 дневен срок от проведеното ОС в ЕС с което Ви "порязват" ВЕДНАГА подайте жалба до районният съд,за незаконосъобразни решения на ОС в ЕС. Естествено ,ако Вие говорите истината и това е така както го представяте пред форума.
Първо трябва да се знае както Ви попита и wanina65 чия е собствеността на земята около "блока"? Сградата строена ли е в/у собствена земя?казвате ,че е бил заграден дворът още от строителят още,имате ли УПИ? Имате ли право въобще да сложите бариера и ако е така на какво основание.Това са важни неща защото касаят и Вашите претенции. Има ли протокол от ОС на ЕС в който се регламентират начина на ползване на "дворното място" Изчислено ли е може ли да стигне за всички собственици да паркират в двора и ако не КАК се разпределят местата?
Разбирам от Вас ,че много ателиета са дадени под наем и те сигурно ползват паркоместа.Това е пълно безобразие и е абсолютно незаконно,освен ако няма решение на ОС с което площите се дават под наем и от това не страдат собствениците.
Проверете си много моля какво пише в нотариалните Ви актове.Имате ли идеални части от двора? Или само от сградата. А въобще "дворът" ако е решено да се ползва за паркоместа,Вие като собственик на два апартамента,би трябвало да имате право на две паркоместа.
Последно : проверете собственост на "двор" ; Собственост по НА.
П.П. Вашите наематели не биха били възпрепятствани да паркират в двора,след като и други наематели се възползват от това.
Въобще статутът на дворното място ,определя и другите взаимоотношения м/у собствениците.
П.П.П. Тука дистанционни устройства "не причем" не ми е ясно защо сте дали 200 лв. за такова допълнително?
- trando58
- Потребител
до-trando58 Тони тези дребни проблеми ги решава много лесно защото знае как и да лавира .Никога не се бута да плаши някой сьс съд.А директно е на посещение на точното място откъдето идва проблема и изяснява всичко. Изкуство е да убедиш някого когато трябва да протече всичко мирно и тихо и да няма конфликти .Иначе е най лесното , жалби, жалби ,прокуратура, МВР адвокати ,и гледане на криво.Според мен е нормално да си кажат едно добро утро или добър вечер вьв входа когато се срещнат.
- toni_sf
- Активен потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|