- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ремонт по вина на съседи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
ремонт по вина на съседи
Моят казус е следният: живея на 5 етаж, над мен има мансарда, която се ползва от наемател. Поради появила се фуга на терасата, едната ми стая се наводни и падна мазилката. Заведох майстор, който констатира причината и предложи решение. Свързах се със собственичката на имота, която първоначално не искаше да съдейства, но след меки заплахи от моя страна, стигнахме до устно споразумение да споделим разходите по отстраняване на повредата в нейния имот. Тъй като е в мой интерес ремонта да се осъществи в най-кратък срок и аз да отсраня нанесените щети в моя дом, аз се онгажирах и с взаимоотношенията с майстора. Въпроса ми е какъв договор да подготвя и с кого? Някак си не се вписвам в картинката, а искам да имам "черно на бяло" взаимоотношенията си със собсвеничката на имота над моя. Тя пък е строителен инженер и иска гаранции от майстора.... Помогнете ми!
- daniela_yaneva
- Нов потребител
Re: ремонт по вина на съседи
най доброто решение е да наемете лицензирана фирма за извьршване на услугата , а не всеки пьрви срещнат майстор в нета или по обява вьв вестника
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:най доброто решение е да наемете лицензирана фирма за извьршване на услугата , а не всеки пьрви срещнат майстор в нета или по обява вьв вестника
Благодаря за съвета, но майсторът е изпитан и има фирма.
- daniela_yaneva
- Нов потребител
тогава няма проблем, щом има фирма предоставя договор за извьршване на заявката дава необходпмо време гаранция че няма да има проблем от сьщото естество на сьщото място
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
а и другото малко шега защо им се казва майсторе защото ако им се знаеше името всички от женският пол в семейството щяха да са щастливи
- toni_sf
- Активен потребител
На първо четене ми се струва, че винаги ще има две правоотношения
- между лицето, чийто е имотът, който ще се подобрява, (Вие) и майстора
- между деликвента (инж-а) и собственика (Вие)
Алтернативно, ако тя сключи договор
- между възложителя (инж-а) и майстора
- между Вас (като увредена) и инж-а (като деликвент, но и като гестор)
Това идва да покаже, че при всички положения би трябвало (ако си нямате доверие) тя да подпише някакъв документ, в който признава увреждането и задължението си, респ. да се спогодите, или да даде направо парите; не е лошо да погледне и вредите.
Също така е добре да си осигурите за всеки случай доказателства за увреждането - констативен протокол-описание от съседи, майстора, инж-а (който няма правно действие де), свидетели (да не са роднини), обезпечаване на доказателства (не си струва).
Я да видим какво всъщност питахте.... Еми привикайте я и опипайте почвата. Ако има препоръки към договора, вероятно ще са добри. Преценете дали има опасност да се изсуче впоследствие.
Това идва да покаже, че при всички положения би трябвало (ако си нямате доверие) тя да подпише някакъв документ, в който признава увреждането и задължението си, респ. да се спогодите, или да даде направо парите; не е лошо да погледне и вредите.
Също така е добре да си осигурите за всеки случай доказателства за увреждането - констативен протокол-описание от съседи, майстора, инж-а (който няма правно действие де), свидетели (да не са роднини), обезпечаване на доказателства (не си струва).
Я да видим какво всъщност питахте.... Еми привикайте я и опипайте почвата. Ако има препоръки към договора, вероятно ще са добри. Преценете дали има опасност да се изсуче впоследствие.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
toni_sf написа::D а и другото малко шега защо им се казва майсторе защото ако им се знаеше името всички от женският пол в семейството щяха да са щастливи
благодаря още веднъж и за настроението, което ми създаваш, защото доста нерви троша с проблема.
- daniela_yaneva
- Нов потребител
kontrol написа:На първо четене ми се струва, че винаги ще има две правоотношения
благодаря
- daniela_yaneva
- Нов потребител
радвам се ,че разбираш от шега ,но сега в случая да ти кажа какво мисля за случая, щом инцидента се е случил поради причина независеща от собственика или наемателя не потьрсите инвеститора или строителя за отстраняване на проблема все пак една кооперация си има гаранция незнам колко ви е дал този от който сте закупили жилището, една нова кооперация уляга в продьлжение на близо 10г, и тези фуги се получават точно от това,а и незнам дали сте глеали по ТВ как подпочвени води изяждат основите на кооперации и те се накланят,даже и се цепят,
- toni_sf
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|