Имам съседка която тропа рано сутрин преди 8 (събуждайки ме всеки път), от време на време през деня и малко вечер
Отделно има и куче което вие и шуми от време на време.
Всичко това ок, но когато отидох да разговарям с нея се държа агресивно и заяви че това ще е, неможела да ходи по тихо
Разбирам да са бесни купони, да викна полиция да ги глобят, ами то е тих и методичен тормоз.
Ако викна полиция, те като дойдат няма да констатират нищо...нали?
Обичам животните, но ако трябва бих използвал правото ми на разрешение да има домашен любимец, като средство да я накарам да се съобразява. Как стоят там нещата и към кого трябва да се обърна, че не съм съгласен с отглеждането на голямо куче в апартамента над мен?
Ето и 2 детайла които не съм сигурен дали имат значение.
Аз съм наемател, а тя не е българка, дори почти не говори български.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво точно може да се предприеме срещу шумен съсед?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какво точно може да се предприеме срещу шумен съсед?
Вие нямате правото да давате или не разрешение за отглеждане на домашен любимец от съседите ви. По отношение на шума , ако е в рамките на обичайното , също нищо не можете да направите.
- kirile
- Потребител
gedjikov написа:
Ето и 2 детайла които не съм сигурен дали имат значение.
Аз съм наемател, а тя не е българка, дори почти не говори български.
Веднага ти казвам решението - нова квартира.
Проблема при мен беше друг - аз съм собственик, а другите наематели.
- nikiboy
- Потребител
Здравейте, препоръчвам ви да прегледате местните наредби - тези на общинския съвет, най-вече наредбата за обществения ред на територията на съответната община. В наредбата на някои от общините са предвидени забрани за вдигане на шум в определени часове от денонощието. Обаждате се на общинска охрана, тя идва и съставя АУАН - акт за установяване на административно нарушение, на базата на който в определени срокове по реда на ЗАНН се изготвя наказателно постановление с посочване на нарушената норма и вида на наказанието.
В някои общини минималният размер на глобата за това нарушение е 500 лв
След като плати сумичката, шумния съсед ще се замисли следващия път дали да нарушава обществения ред
успех!
В някои общини минималният размер на глобата за това нарушение е 500 лв
След като плати сумичката, шумния съсед ще се замисли следващия път дали да нарушава обществения ред
успех!
- apknokia
- Младши потребител
Въпроса ми е друг - как ще го накарате да си плати глобата?
Защото над 80-90% от такива НП не се плащат.
Защото над 80-90% от такива НП не се плащат.
- nikiboy
- Потребител
каква осведоменост обаче,дори в проценти:D
почвам да си мисля, че всъщност сте в ролята на нарушител
има начини да бъде накаран!
почвам да си мисля, че всъщност сте в ролята на нарушител
има начини да бъде накаран!
- apknokia
- Младши потребител
apknokia написа:има начини да бъде накаран!
И какви?
На теория има - но на практика изисква време и ресурс, за който никой няма да се занимава. Още повече, че съгласно наредба 1 на общинските съвети глобите в различните градове варират в интервала 50лв-200лв.
А иначе по въпроса на съфорумеца ни - съседката му вдига шум във времето извън обедната и нощна тишина.
Хайде кажете как ще забраните съседката отгоре да има куче, и то да тропа с ноктенца по теракота като ходи - аз лично съм го изпитвал, не беше приятно, хубавото е, че след първата година се свиква .
В 08.00 леля Пена вече е изпрала чаршафите и започва едно тупане, едно говорене с кучето, тракане на терасата с бурканите и зимнината... сркарва се на кучето, към 11.00 вече е 2354 епизод от китен сапунен сериал, естествено недочува и телевизора работи малко по-силничко..... - е законово как ще забраните на леля Пена да си живее живота, както и харесва?
- nikiboy
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|