начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Плащания към топлофикация

Плащания към топлофикация

Мнениеот vidovden » 03 Дек 2009, 14:49

Дължа на ТФ София суми по сметки от юни 2007 г. насам. Периодично плащам по 1 до 3 от старите сметки годишно. Могат ли да заведат дело срещу мен? Благодаря за помощта, макар и предварително!!
vidovden
Нов потребител

Re: Плащания към топлофикация

Мнениеот TheOldMan » 07 Дек 2009, 00:19

Абе те че могат, могат, въпроса е дали си струва?
Обикновено се прави някаква кампания, разпечатват се първите 100-200-500-1000 длъжника с най-големи суми, и се почват дела за назидание и всяване на страх у другите. Въпроса е колко ще е голям списъка и какви са ви задълженията. Тоест дали ще "се класирате" в този списък...

Сега, ако при това "периодично плащане" на сметките сумата намалява, дори и при образуване на производство, бихте могли да обясните, че правите всичко по силите си, имате желанието да погасите задълженията си, и да помолите за някакво разсрочване, но ако на 6 месеца плащате по 1 сметка.... няма да върже.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Плащания към топлофикация

Мнениеот vidovden » 09 Дек 2009, 11:41

Неплатени от юни 2007 са главница в размер на 2100 лв и лихви на стойност 300 лв. Лихвите ахааа да започнат да отпадат по давност и една славолюбива баба (титуляр на сметката) взе, че подписа уведомително писмо... Въщност покривам по 3 поредни най-стари сметки.
vidovden
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство