Здравейте, какво са действията, които мога да предприема ако в моя вход, никой не иска да стане домоуправител, четох по Закона за управление на етажната собственост, че никой няма право на отказ, освен при болест, но все пак, как да изляза от това положение.
Моля за помощ
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
АКО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТАНЕ ДОМОУПРАВИТЕЛ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: АКО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТАНЕ ДОМОУПРАВИТЕЛ
Закона за управление на етажната собственост
Законът още не е в сила.
ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ
В сила от 01.05.2009 г.
Обн. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2009г.
Понястоящем в сила е ПУРНЕС.
- punisher
- Потребител
Благодаря punisher от сърце за помощта.
- m_asenova
- Нов потребител
Моля Ви да ми помогнете, не мога да намеря в ПУРНЕС разпоредба, която да указва какво се прави в случай, че никой не иска да стане домоуправител?
- m_asenova
- Нов потребител
и при нас е така - затова наехме фирма.
- naughty
- Потребител
И пак за терминологията. Никой няма ПРАВО или НЕ МОЖЕ да откаже. Ако е нарушено ПРАВОТО т.е. закона бягай в съда. Ако са нарушени възМОЖНОСТИТЕ, просто не знам, кого да гоните. Напр. вижте ЗСГ /отчасти отменен/ гражданинът МОЖЕ да притежава ......../описвата се имотите. но аз нямам нищо. но не мога да предявя иск срещу държавата да ми даде апартамент,вила ит.н. Защотото това не е ПРАВО. , а възМОЖНОСТ, демек който може си го може. Така е и във вашия случай!
Вижте Конституцията! Право на труд и почивка, а има безработни. Как се връзва. Аз съм безработен, нарушено ми е констит.право. Да съдя кого. Смехорий
Вижте Конституцията! Право на труд и почивка, а има безработни. Как се връзва. Аз съм безработен, нарушено ми е констит.право. Да съдя кого. Смехорий
- todorst
- Потребител
Това е интересен случай - в смисъл има такава болест и при фирмите - трайна декапитация.
По принцип всеки управител може да се откаже от поста си и Етажната собственост може да остане без управление.
Но неудобството е търпимо - тъй като основната функция се изпълнява от касиера на входа.
Така например аз съм и касиер на входа - управителя е един друг съсед, който има задача само да прави отчети, сметки за парното, да подписва договори за ремонт. Но спокойно може и без него.
Другата възможност, ако дори и за касиер няма кандидати - по-сърцатият съсед плаща сметките - като си ги иска от другите съседи.
Това е често срещано явление - някой се разпсува и се откаже от управлението - обикновено това са хора, които иначе имат много компетентно мнение за футбола, за политиката.
По принцип всеки управител може да се откаже от поста си и Етажната собственост може да остане без управление.
Но неудобството е търпимо - тъй като основната функция се изпълнява от касиера на входа.
Така например аз съм и касиер на входа - управителя е един друг съсед, който има задача само да прави отчети, сметки за парното, да подписва договори за ремонт. Но спокойно може и без него.
Другата възможност, ако дори и за касиер няма кандидати - по-сърцатият съсед плаща сметките - като си ги иска от другите съседи.
Това е често срещано явление - някой се разпсува и се откаже от управлението - обикновено това са хора, които иначе имат много компетентно мнение за футбола, за политиката.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
При нас е обратното - 30 години никой не искаше да става управител и на практика живеехме без управление , без чистачка , изобщо нищо. Преди две години по моя инициатива свиках събрание и естествено избраха мене за управител , щом се натискам. Като започнах да си изпълнявам функциите не формално , тоест дайте пари за това дайте пари за онова , сещате се каква беше реакцията - предсрочно прекратяване на мандата и избор на нов управител , който да бъде формално избран , тоест нищо да не прави , тоест за нищо да не се дават пари. Естествено , че всеки искаше да стане управител , само да не съм аз. Да , ама аз не се давам , веднага обжалвах решението в съда и все още съм управител. Не само това , но в момента съм завела пет граждански дела срещу пет от етажните собственици , за това че не си изпълняват задълженията към бюджета и със съдебните разноски ще им излезе дубъл.
Направете и Вие като мен , да видите после как всички ще се натискат да стават управители.
Направете и Вие като мен , да видите после как всички ще се натискат да стават управители.
- kirile
- Потребител
Точно така - само така - иначе те се саморазпадат - като в детската градина.
Една се нанесе в последния вход на блока ни (живея в блок от няколко входа).
Идва от чужбина - разбира се, с различни идеи за живота.
Откраднаха ни на няколко входа асансьорите - разбира се, се събрахме да се чудим на случката - тогава идва въпросната госпожа - и почва - "Ето така е - тука в тези блокове сте или стари комунисти, или реститути (нещо такова каза)".
Аз заобиколих мерцедеса и й се наврях в лицето - при което тя заобиколи мерзедеса от другата страна - "Аз съм от старата номенклатура, какъв е проблема (разбира се - това е шега - просто ме подразни)".
Госпожата просто млъкна, ламинира си паркета, остъкли се отввсякъде с К-стъкло и непрозрачно фолио и нито съм я чувал, нито съм я виждал.
Една се нанесе в последния вход на блока ни (живея в блок от няколко входа).
Идва от чужбина - разбира се, с различни идеи за живота.
Откраднаха ни на няколко входа асансьорите - разбира се, се събрахме да се чудим на случката - тогава идва въпросната госпожа - и почва - "Ето така е - тука в тези блокове сте или стари комунисти, или реститути (нещо такова каза)".
Аз заобиколих мерцедеса и й се наврях в лицето - при което тя заобиколи мерзедеса от другата страна - "Аз съм от старата номенклатура, какъв е проблема (разбира се - това е шега - просто ме подразни)".
Госпожата просто млъкна, ламинира си паркета, остъкли се отввсякъде с К-стъкло и непрозрачно фолио и нито съм я чувал, нито съм я виждал.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Има фирми за частен домоуправител, които не вземат хиляди за да се грижат за сградата ви.
Аз мога да ви препоръчам domoupravitel.biz - Цветомир Конов, защото дори и да не ви интересува услугата частен домоуправител той може да ви посъветва от добро сърце (безплатно).
Отностно законите влезли в сила тази година и законите, които ще влезнат идната, мога да кажа просто са ужасни
Аз мога да ви препоръчам domoupravitel.biz - Цветомир Конов, защото дори и да не ви интересува услугата частен домоуправител той може да ви посъветва от добро сърце (безплатно).
Отностно законите влезли в сила тази година и законите, които ще влезнат идната, мога да кажа просто са ужасни
- podedinpokriv
- Нов потребител
Има и по-лошо. Избран домоуправител по негово желание, който не си изпълнява функциите и когато му се потърси сметка, започва да се заяжда със съседите. В продължение на 10 месеца не е направила дори домовата книга. Тази дама, ме накара да прегледам закона, след което ще бъде сменена, добавено нейното куче към сметката и заведено дело за не плащане от нейна страна на вноска за ремонт на входа.
П.П. Решили сме да направим касиера домоуправител, щото той поне знае какво прави.
П.П. Решили сме да направим касиера домоуправител, щото той поне знае какво прави.
- nasko_69
- Младши потребител
Наско спазете поне закона да имате Управител на ЕС ,касиер и контрольори.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Търсите персонално обслужване на ежедневните дейности за управление и поддръжка на общите части на Етажната собственост и искате да си спестите редица главоболия и междусъседски недоразумения, потърсете ни, а ние ще Ви осигурим Професионален домоуправител, касиер и почистване.
Гарантираме прецизност, високо качество, професионално обслужване и високи стандарти на Управление на Етажната собственост.
За повече информация относно предлаганите от нас услуги за Професионален домоуправител, моля свържете се с нас или направете запитване.
Професионален домоуправител АНЕТИ, гр.София
www.домоуправител.eu www.почистване.bg
http://facebook.com/domoupravitel
e-mail: dom@aneti.net Skype: aneti-7
GSM: 0897 951 954, Tel.:02/8701604
Гарантираме прецизност, високо качество, професионално обслужване и високи стандарти на Управление на Етажната собственост.
За повече информация относно предлаганите от нас услуги за Професионален домоуправител, моля свържете се с нас или направете запитване.
- aneti
- Младши потребител
aneti написа:Търсите персонално обслужване на ежедневните дейности за управление и поддръжка на общите части на Етажната собственост и искате да си спестите редица главоболия и междусъседски недоразумения, потърсете ни, а ние ще Ви осигурим Професионален домоуправител, касиер и почистване.
А вие май търсите да дръпнете дявола за опашката!
Извадка от ЗЕТ:
Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.
(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.
-
teogeo - Активен потребител
В случаи, в които никой от живеещите в блока не желае да се ангажира със задълженията на домоуправител вече е възможно използването на професионални фирми. Смятам достатъчно позната вече услуга, може би не толкова широко използвана все още, но смятам, че в бъдеще ще се развива все повече.
Професионалният домоуправител е услуга, която навлиза все повече най-вече поради това, че всички сме достатъчно заети, за да се ангажираме допълнително със задълженията на домоуправител. А и на повечете места опитът сочи, че един човек трудно може да се справи с всички тези задължения при това и съседите му да са доволни.
Прибягването до фирма професионален доомуправител ще осигури една комплексна услуга за всичко, свързано с ЕС, управлението и поддръжката на сградата. Но повечето живущи в блокове и кооперации все още имат много въпроси относно тази услуга. За всички, които се интересуват прилагам информация за най-често задаваните въпроси и отговори към тях по темата на този линк:http://www.plhome.net
Професионалният домоуправител е услуга, която навлиза все повече най-вече поради това, че всички сме достатъчно заети, за да се ангажираме допълнително със задълженията на домоуправител. А и на повечете места опитът сочи, че един човек трудно може да се справи с всички тези задължения при това и съседите му да са доволни.
Прибягването до фирма професионален доомуправител ще осигури една комплексна услуга за всичко, свързано с ЕС, управлението и поддръжката на сградата. Но повечето живущи в блокове и кооперации все още имат много въпроси относно тази услуга. За всички, които се интересуват прилагам информация за най-често задаваните въпроси и отговори към тях по темата на този линк:http://www.plhome.net
- mariana_dimitrova
- Нов потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|