начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

административен произвол или...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

административен произвол или...

Мнениеот buhti4ka » 21 Юли 2008, 10:11

здравейте. може ли някой да ми каже възможно ли е повторно издаване на акт за административно нарушение, след като първият акт е отменен с влязло в сила решение на Адм. съд, поради съществени нарушения на процесуални правила. Не е изтекла 1 година от датата на осъществяване на нарушението
buhti4ka
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 24 Юли 2008, 14:24

Тук въпросът е може ли за едно и също деяние, а не "през различен интервал от време".Аз също мисля, че може -чл.17 от ЗАНН.Там се говори за влязло в сила НП, а в случая Нп-то не е влязло в сила, тъй като е било отменено.
Остава отворен само въпросът това не е ли най-обикновено заяждане.
georgi07
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Юли 2008, 15:11

georgi07 написа:Тук въпросът е може ли за едно и също деяние, а не "през различен интервал от време".Аз също мисля, че може -чл.17 от ЗАНН.Там се говори за влязло в сила НП, а в случая Нп-то не е влязло в сила, тъй като е било отменено.
Остава отворен само въпросът това не е ли най-обикновено заяждане.

А , не съм съгласен.Това е невъзможно.Щом един път наказателното постановление е отменено от съда , има формирана СПН , невъзможно е след това да се образува новo административнонаказателно производство.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот georgi07 » 25 Юли 2008, 11:44

poli_g написа:Колега georgi07, не мога да се съглася с Вашето становище, но сега нямам време...
Не само теоретично, но и на практика не се получава написаното от Вас.

На практика се получава, защото и аз зная за случай на две издадени НП-то за едно и също нарушение.Там Районния съд се e позовал на non bis in idem.За съжаление делото е висящо пред Административния съд.
Не казвам, че съм прав, но аз като чета ч.17 от ЗАНН разбирам това, което съм написал в първия ми пост. Изглежда май само аз :oops:
georgi07
Потребител

Мнениеот daris » 25 Юли 2008, 12:07

Считам, че е недопустимо втори път да се образува административно -наказателно производство за същото нарушение, а то започва със съставянето на АУАН. При съставени два акта за едно и също нарушение, беше издадено НП само въз основа на втория. НП е отменено поради, наличие на незавършило административно наказателно производство - със същия предмет и по отношение на същото лице, по първия съставен акт, и като издадено в нарушение на правилото "не два пъти за същото".
daris
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Юли 2008, 13:19

poli_g написа:Та, ако първото е отменено... :?

Това как?АУАН не е предмет на съдебната проверка и не се отменя.Отменя се само и единствено НП.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Юли 2008, 17:07

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
poli_g написа:Та, ако първото е отменено... :?

Това как?АУАН не е предмет на съдебната проверка и не се отменя.Отменя се само и единствено НП.

Чети между редовете.... не съм и твърдяла да отменя акта!

Ok.Sorry
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот otorco » 25 Юли 2008, 17:51

и кво толкоз - и втория акт ще е съставен некадърно .... все пак трябва да се мачкат нарушителите :twisted: ама що все става като....вие си изберете поговорката ... иначе за казуса , считам че няма пречка да се започне ново административно производство , като не са изтекли преклузивни срокове - предходното НП е отменено и все едно че го е нямало/не че е нямало нарушение/ , но как тепърва ще се документира нарушение от преди месеци,което овреме не е установено по читав начин ... бих се радвал ако споделите малко повече подробности / а и на съдебното мнение/ :roll: - чисто спортен интерес
otorco
Нов потребител

Назад към Административно право