начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионно осигурителен фо

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионно осигурителен фо

Мнениеот milko_nikolov » 16 Фев 2005, 20:49

Моля да ми отговорите на следния въпрос : Имам намерение да вложа спестяванията си които към момента се намират по банкови сметки във Фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване с оглед на възможността тези пари да се инвестират и да получа по добра доходност от спестените си средства. Вноската ще бъде изцяло за моя сметка и ще е еднократна. към настоящия момент съм придобил право на пенсия и желая да получавам допълнителна пенсия от фонда или да изтегля средствата еднократно или разсрочевно след година или две. Как ще се облагат доходите ми по ЗОДФЛ от пенсия и при еднократно или разсрочено получаване. Ще дължа ли данък върху парите, които ако са лично мои и вече са обложени и ако са в банка мога да разполагам с тях както намерия за добре без да съм данъчно задължен. освен това какви такси ще далжа на фонда при еднократно внасяна на парите ми при тях?
milko_nikolov
Нов потребител

Re: Пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионно осигурителе

Мнениеот pn » 17 Фев 2005, 20:25

predi s vnoskte za DPO se namaljavache oblagaemata suma za danak obsh dohod , a poluchenite sumi se oblagaha na izhoda po tablicataq sled njakolko promeni v zakona ot 2004 godina, s vnoskite samo do 10 procenta se namaljava oblagaemata suma, no na izhoda se oblagat - ako liceto ne e v pensionna vazrast se udargat 20 na sto, ako e pensioner tezi dohodi gi objavjava v danachna deklaracija i po tablicata se oblagat. Trjabva da govorite s pensionnoto drugestvo i da deklarirate che vnoskite sa s pari, koito ne sa polzvali danachno oblekchenie i togava ako poluchavate dobrovolna pensija njama da podlegi na oblagane.
pn

Назад към Данъчно право