начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наказателно постановление

Мнениеот tancido » 09 Яну 2008, 11:55

. Здравеите!Синът ми получи в пощенската кутия неадресиран плик , без пощенско клеимо на плика наказателно постановление за пътуване без билет на 8.012008 .Решението за наказателното постановлвние е от 28.08
2007.Срокът на обжалжане е една седмица.Какво мога да направи?
благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение :)
tancido
Нов потребител

Мнениеот dpetev » 09 Яну 2008, 19:25

:)
струва ми се човека го отнася без вина - в края на поста му по някаква прични са са включили появяващите се под най-последното мнение надписи "върни се в началото" и т.н.
dpetev
Младши потребител

Re: наказателно постановление

Мнениеот kalahan » 09 Яну 2008, 20:11

tancido написа:. Здравеите!Синът ми получи в пощенската кутия неадресиран плик , без пощенско клеимо на плика наказателно постановление за пътуване без билет на 8.012008 .Решението за наказателното постановлвние е от 28.08

Обжалвайте, и то бързо! Нак. постановление най-вероятно ще падне.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот kalahan » 09 Яну 2008, 20:30

poli_g написа:
kalahan написа:
tancido написа:. Здравеите!Синът ми получи в пощенската кутия неадресиран плик , без пощенско клеимо на плика наказателно постановление за пътуване без билет на 8.012008 .Решението за наказателното постановлвние е от 28.08

Обжалвайте, и то бързо! Нак. постановление най-вероятно ще падне.

?!?! И защо да бърза, не ми е ясно, колега kalahan?
Има ли въобще редовно връчено НП?

Към питащия- какъв е размера на наложената глоба?

ОК, съгласих се
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот Trapped » 09 Яну 2008, 21:07

леле мале
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 00:57

благодаря предварително.
Върнете се в началото

Ако постановлението е дошло с препоръчана поща (обратна разписка) е възможно някой от съседите Ви да се е подписал и след това да е пуснато в кутията. Попитайте ги. Може би най-добре е глобата по постановлението да се заплати, изпуснали сте срокове, а и така или иначе на виждам какво може да се възрази в конкретният случай....
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 01:24

poli_g написа:
m_jivkova написа:
благодаря предварително.
Върнете се в началото

Ако постановлението е дошло с препоръчана поща (обратна разписка) е възможно някой от съседите Ви да се е подписал и след това да е пуснато в кутията. Попитайте ги. Може би най-добре е глобата по постановлението да се заплати, изпуснали сте срокове, а и така или иначе на виждам какво може да се възрази в конкретният случай....

Позволете да НЕ се съглася с Вас, защото и без да съобразя написаното от питащия / .. в пощенската кутия неадресиран плик :idea: , без пощенско клеимо на плика :idea: /, връчването е ЛИЧНО! чл.58 от ЗАНН
За какви съседи иде реч...........
И още нещо- писмата с известие за доставяне също имат пощенско клеймо :wink:....подател, получател, адреси....

Поли, права сте от законова гледна точка. Аз споделих опит от практиката си. Имах подобен случай - съсед се подписва, след това се сеща, че може би не е трябвало да го прави и от страх от конфликт с получателят пуска в пощенската кутия това, което му е връчено.

А дори и питащият/та да се позове, на факта, че постановлението не е връчено лично, не знам какви мотиви може да изложи в жалбата си срещу самото постановление, все пак става въпрос за пътуване без билет.
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 01:35

poli_g написа:
m_jivkova написа:
благодаря предварително.
Върнете се в началото

Позволете да НЕ се съглася с Вас, защото и без да съобразя написаното от питащия / .. в пощенската кутия неадресиран плик :idea: , без пощенско клеимо на плика :idea: /, връчването е ЛИЧНО! чл.58 от ЗАНН
За какви съседи иде реч...........
И още нещо- писмата с известие за доставяне също имат пощенско клеймо :wink:....подател, получател, адреси....

Забравих да добавя, не съм получавала наказателни постановления до сега, но обвинителни актове и други известия са идвали без плик, така че съществува макар и малка възможност и пликът без адрес и клеймо да е пуснат от гузен съсед...
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот aneleto » 10 Яну 2008, 10:30

според мен обжалвайте
консултацията с адвокат е наложителна
има много неща, за които да се хванете и евентуално постановлението да падне
успех
aneleto
Младши потребител

Назад към Административно право