начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот sanita07 » 29 Ное 2007, 18:51

А откъде я имате тази информация?
sanita07
Младши потребител

Мнениеот evel » 29 Ное 2007, 20:06

...
Последна промяна evel на 13 Фев 2008, 17:03, променена общо 1 път
evel
Младши потребител

Мнениеот agents_group » 29 Ное 2007, 21:29

zurik написа:Колеги, не искам да ви разочаровам, но имах предчувствието, а сега и вече информация, че сега изпълняващите тази длъжност съдебни изпълнители ще бъдат преназначени.

Аз се чудя какво да правя, щото разходите ми за поддаването на документите ще бъдат хвърлени напразно. :(

Аз пък съм абсолютно сигурен, че "чудещите се" като Вас - дето все нещо са чули и все са много "информирани" за всичко, дето все знаят, че за дадено място вече "имало някой", ПЪРВИ ЩЕ ХУКНАТ ДА ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИТЕ СИ... Може и да сте го направили вече, откъде да знае човек. Защото приказките ви ми са ми пределно ясни - и какво значат, и какво целите с тях... Няколко човека тука постоянно хленчат - има конкурс за магистрати - той бил нагласен, има конкурс за нотариуси - мизата била висока, има конкурс за ДСИ - ама вече били почти назначени сегашните временно изпълняващи длъжността... Е, хайде стига де, като не ви харесва, вървете в Замбия и там живейте и правете кариера !!! Но не - вие от първите подавате документите си и после почвате да опявате като оплаквачки, белким някой ви хване вяра и си каже "Оооооо, я виж тия юначаги, че те правилно казват бе, що да се прецаквам с левовете за нотариални заверки, я да си кютам аз тука, пък другите да пробват". И хоп - троп, по - доверчивите се отказват, кандидатите намаляват и вашите шансове се увеличават !!! Перфектно измислено, обаче не върви навсякъде, другари. Не и когато сред вас има човек, който е прилагал тези похвати в обезвреждане на народните врагове. Заблуда на врага, се казва по военному. Затова на всички вас, останалите, казвам - НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАКИВА КАТО ТОЯ, ДЕТО СЪМ ГО ЦИТИРАЛ. Пробвайте силите си, напук на тях, нека има участници, защото там е шанса ви. Ако си стоите в къщи, никой няма да дойде с мед и питка и да ви каже - "Алсана ти, ефендим, ела и стани кадия !".
Чичко ви Агент по - добре знае как стават тия работи... :twisted:
agents_group
Младши потребител

Мнениеот jara » 30 Ное 2007, 02:01

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАКИВА КАТО ТОЯ, ДЕТО СЪМ ГО ЦИТИРАЛ. Пробвайте силите си, напук на тях, нека има участници, защото там е шанса ви. Ако си стоите в къщи, никой няма да дойде с мед и питка и да ви каже - "Алсана ти, ефендим, ела и стани кадия !".

Аферим ти чичко Агент, напълни ми душата. И въпреки, че и аз съм си мнителна по природа и все се съмнявам във всичко, така и в "честното и справедливо провеждане на конкурси", аз смятам да се пробвам, ей така напук на душманите :D , тъй де който го е страх от мечка не ходи в гората, който го е страх, да не оди на конкурса 8)
Съзнанието твори действителността, а вие творите съзнанието си... John Kehoe
jara
Младши потребител

Мнениеот jara » 30 Ное 2007, 02:01

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАКИВА КАТО ТОЯ, ДЕТО СЪМ ГО ЦИТИРАЛ. Пробвайте силите си, напук на тях, нека има участници, защото там е шанса ви. Ако си стоите в къщи, никой няма да дойде с мед и питка и да ви каже - "Алсана ти, ефендим, ела и стани кадия !".

Аферим ти чичко Агент, напълни ми душата. И въпреки, че и аз съм си мнителна по природа и все се съмнявам във всичко, така и в "честното и справедливо провеждане на конкурси", аз смятам да се пробвам, ей така напук на душманите :D , тъй де който го е страх от мечка не ходи в гората, който го е страх, да не оди на конкурса 8)
Съзнанието твори действителността, а вие творите съзнанието си... John Kehoe
jara
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 30 Ное 2007, 09:38

........
Последна промяна kalahan на 20 Яну 2008, 19:59, променена общо 1 път
kalahan
Потребител

Мнениеот renka_82 » 30 Ное 2007, 09:50

A zashto ne tuk, vmesto da si igraete da go prashtate na 5-6 e-maila?[/quote]

Колега с удоволствие бих го пуснала във форума, но просто не знам как :oops: понеже не съм специалист по компютрите, а ми е много по-лесно да го изпратя като файлове, понеже ги сканирах и са във формат JPG.Ако желаете и на Вас бих го изпратила.
renka_82
Потребител

Мнениеот Meli77 » 30 Ное 2007, 10:23

Za kolko vreme se izdavat psihoto i svidetelstvoto za sadimost i kolko struva poslednoto?
Meli77
Младши потребител

Мнениеот bubamara2 » 30 Ное 2007, 17:09

Има ли някъде из нета публикуван теста за ЧСИ миналата година или поне част от него, за да си съставим представа какво представлява.. Ако се е явявал някой на изпита за ЧСИ нека да сподели...
bubamara2
Потребител

Мнениеот chronometer » 01 Дек 2007, 12:03

renka_82 написа:
Колега с удоволствие бих го пуснала във форума, но просто не знам как :oops: понеже не съм специалист по компютрите, а ми е много по-лесно да го изпратя като файлове, понеже ги сканирах и са във формат JPG.Ако желаете и на Вас бих го изпратила.

OK, разбирам. Благодаря за предложението. chronometer@dir.bg
chronometer
Младши потребител

Мнениеот RichterZR » 01 Дек 2007, 14:36

agents_group написа:
zurik написа:Колеги, не искам да ви разочаровам, но имах предчувствието, а сега и вече информация, че сега изпълняващите тази длъжност съдебни изпълнители ще бъдат преназначени.

Аз се чудя какво да правя, щото разходите ми за поддаването на документите ще бъдат хвърлени напразно. :(

Аз пък съм абсолютно сигурен, че "чудещите се" като Вас - дето все нещо са чули и все са много "информирани" за всичко, дето все знаят, че за дадено място вече "имало някой", ПЪРВИ ЩЕ ХУКНАТ ДА ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИТЕ СИ... Може и да сте го направили вече, откъде да знае човек. Защото приказките ви ми са ми пределно ясни - и какво значат, и какво целите с тях... Няколко човека тука постоянно хленчат - има конкурс за магистрати - той бил нагласен, има конкурс за нотариуси - мизата била висока, има конкурс за ДСИ - ама вече били почти назначени сегашните временно изпълняващи длъжността... Е, хайде стига де, като не ви харесва, вървете в Замбия и там живейте и правете кариера !!! Но не - вие от първите подавате документите си и после почвате да опявате като оплаквачки, белким някой ви хване вяра и си каже "Оооооо, я виж тия юначаги, че те правилно казват бе, що да се прецаквам с левовете за нотариални заверки, я да си кютам аз тука, пък другите да пробват". И хоп - троп, по - доверчивите се отказват, кандидатите намаляват и вашите шансове се увеличават !!! Перфектно измислено, обаче не върви навсякъде, другари. Не и когато сред вас има човек, който е прилагал тези похвати в обезвреждане на народните врагове. Заблуда на врага, се казва по военному. Затова на всички вас, останалите, казвам - НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАКИВА КАТО ТОЯ, ДЕТО СЪМ ГО ЦИТИРАЛ. Пробвайте силите си, напук на тях, нека има участници, защото там е шанса ви. Ако си стоите в къщи, никой няма да дойде с мед и питка и да ви каже - "Алсана ти, ефендим, ела и стани кадия !".
Чичко ви Агент по - добре знае как стават тия работи... :twisted:

Ако и казаното да звучи малко особено, в общи линии схванах смисъла на изказването на колегата, че скептиците тука са разни хора, които искат да откажат останалите, за да останат само те в играта... Има някаква логика, защото и аз оставам с впечатлението, че наистина нещата дотолкова са се ожесточили на трудовия пазар за юристи, че всяка битка за всяко едно место се води на живот и смърт. Това според мен се влияе и от факта, че 15 факултета бълват юристи / няма тук да се наемам да посочвам кой от тях заслужава да остане - със сигурност обаче държавните университети - СУ и ВТУ например имат доста по - голям опит в обучението в сравнение с някои частни структури, титулуващи себе си нови, свободни, и не знам какво си още /, не за всички от които обаче се намира работа и место под слънцето. За сравнение, Австрия и Унгария, държави съизмерими почти като площ и население на България, имат съответно 2 и 3 юридически факултета, освен това, доколкото знам, правото е изключително държавно регулирана специалност. Ето например на поредния конкурс за магистрати, който мина, имаше голямо количество кандидати за всяко от местата, освен това кандидатстваха хора от големите градове, като София, Варна, Русе за места в разни малки градчета във вътрешността на страната и бяха съгласни да отидат да работят там. Така че, никак не е лишено от здрав смисъл изказването на Агента, ако и да е доста грубичко, защото все пак не се знае със сигурност дали точно този колега, който е цитиран, е от тези фалшиви "скептици", или просто си е скептично настроен спрямо този конкурс.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот tiarra » 01 Дек 2007, 14:45

"То вече заплата от 1000 лв. не е чак толкова много, а и какво прави по цял ден ДСИ-ходи да си троши нервите с някакви...хайде да не казвам какви, всички гледат да го прецакат, вкл. и банки и държ. институции, а полицаите хич и не желаят да си мръднат и малкия пръст...все били много заети..." ----- ЗНАЧИ ЛИ ТОВА, ЧЕ КАНДИДАТИТЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ОБЯВЕНИТЕ МЕСТА?
tiarra
Потребител

Мнениеот RichterZR » 01 Дек 2007, 20:12

Е, засега не се знае точно все още... Има цяла седмица още за подаване на документи, а подаването е в София и ако някой нещо разбере,значи има вътрешна информация...
Според мен обаче изказването на колегата не значи това, въпреки че съдържа известна доза истина. Поне не значи това за голяма част от местата, особено за по - малките населени места, и ще се аргументирам защо.
Наистина, в София заплата от 1000 лв. не е нещо кой знае какво, но и в София по традиция /още от времето, когато следвах там/, стандарта е по - висок и трябват доста повече пари за преживяване. В по - малките градове стандарта е доста по - нисък, голяма част от хората се трудят срещу 250 - 300 лв. на месец и заплата от 1000 лв. им звучи все едно си станал народен представител или министър... Юрисконсултските възнаграждения също не са особено различни от обискновената чиновническа заплата, тъй като на практика юрисконсултите нямат по - особено положение в администрациите, където работят. Някои адвокати също се насочват към съдебната система - поради различни причини - някои са пред пенсия и искат да изкарат 2 - 3 години с хубави заплати, за да им ги зачетат при пенсиониране и да вземат тавана, други не се радват на особено солидна клиентела, а всеобща болест е неплатежоспособността и вродената андрешковщина на немалка част от клиентите и органичното им нежелание да си плащат за услугите, които получават / което пък смея да твърдя, е вследствие на неправилната представа за услугата като нещо безплатно, за разлика от стоката /. Тъй че, при нас, в провинцията 1000 лв. е повече от добра заплата, освен това става дума за длъжност, за която не се изисква никакъв стаж, поради което може да се заема и от току - що завършили юристи.
Колкото до нервите, има ги във всяка работа с хора, това е нещо неизбежно, а за полицията не споделям мнението на колегата, аз съм изключително доволен от техните услуги по време на изпълненията - ползвал съм и РПУ - то, и съдебна охрана, и едните и другите по достатъчно адекватен начин са се намесвали когато е имало нужда от това / това обаче става сравнително рядко, по принцип хората имат страх от властта и масовата представа, че изпълнението представлява някакво меле с участието на ДСИ, полицай, взискател, длъжници и други лица е доста невярна/.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 01 Дек 2007, 20:21

RichterZR написа:а за полицията не споделям мнението на колегата, аз съм изключително доволен от техните услуги по време на изпълненията - ползвал съм и РПУ - то

И аз съм доволен от полицаите, но не и от софийските :lol:
kalahan
Потребител

Мнениеот genius75 » 03 Дек 2007, 18:18

Най-гадното в цялата ситуация е, че теста ще е по стария ГПК, а устния ще е по новия ГПК. И трябва да се чете два пъти. Поне.
Е, ще си направим сравнителен анализ на нормите............... :wink:
genius75
Потребител

Мнениеот RichterZR » 03 Дек 2007, 20:18

genius75 написа:Най-гадното в цялата ситуация е, че теста ще е по стария ГПК, а устния ще е по новия ГПК. И трябва да се чете два пъти. Поне.
Е, ще си направим сравнителен анализ на нормите............... :wink:

Спокойно, колега, това няма да е така - има заповед на МП, която изменя тази, с която се обявява конкурса, ще бъде обнародвана в ДВ, а ако отидете до съответния съд, ще я видите разлепена вече - там вече е уточнено, че конкурса ще се проведе по ГПК, действащ към момента на обнародване на заповедта за обявяване на конкурса, тоест целия конкурс - и писмения, и устния изпит ще се проведат по стария ГПК, четете си него. Това според мен е едно важно уточнение, тъй като ако то не беше въведено, действително се бе създала ситуация хората да си мислят това, което колегата тук казва...
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот bubamara2 » 04 Дек 2007, 11:27

RichterZR написа:[ Това според мен е едно важно уточнение, тъй като ако то не беше въведено, действително се бе създала ситуация хората да си мислят това, което колегата тук казва...

Мисля, че се създава още по- абсурдна ситтуация- устният изпит да премине върху кодекс, който вече не действа към момента на изпит...
bubamara2
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 04 Дек 2007, 13:33

Ето ви в рими работата на държавните съдебни изпълнители /не на всички, разбира се, затова съм ги нарекъл "другите"/

За мене ви казах, да кажа за другите,
можи бе други са им заслугите…
Макар и да служат на служба държавна-
не се оплакват-живеят си славно!

Пристигат във девет, отиват в кафето,
така вероятно е общоприето,
изпушват с кафето по две-три цигари
и слизат във своите канцеларии.

Изглежда със хитрост и редки умения
те превъзхождат онез изключения,
които със труд и със много старание
не получават и капка признание.

Минават доклада… и станало пладне,
макар на диета, те също са гладни,
излизат- макар и да няма дванайсе,
кога на бюрото ще седнат- не знай се.

Пристигат отново- най-рано след два,
със натежали клепачи едва
молби и жалби четат със досада-
това е съдбата им тежка- нерада!

Минава четири- тях ги не свърта,
чантите грабват и бият си пърта,
тъй са наказани те от съдбата-
трепят се в труд- от аванс до заплата!
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот genius75 » 04 Дек 2007, 17:23

Ивайло за пореден път доказа, че има поети сред юристите... :lol:

Благодаря на Рихтер за важното уточнение, това донякъде е успокояващо...
Въобще нямам време да чета. Като дойде декември и сякаш хората полудяват. Плъзнал някакъв слух, че след нова година таксите ще скачат и народа прехвърля имоти на синове/дъщери като полудели.
Пък като почнали да се съдят, не че се оплаквам, ама сякаш ги е обхванало някакво странно "коледно настроение".
Дано поне януари да ми остане време, да чета.

Ай, чао! Че трябва да наваксам с касационните жалби.
Пак няма да се спи. Дзън-дзън. Коледа е тук. :lol:
genius75
Потребител

Мнениеот dadanene » 04 Дек 2007, 17:42

За колегата дето го е ударила музата и е спретнал стихотворенийце за това ква я вършат дсизпълнители :) много забавно е и ми беше весело докато го четох , но колеги не винаги е така.
Пиша това, за да не се създава впечатление у хората , които досега не са работили тази работа и кандидатстват, че ДСИзпълнители са едни търтеи дето по цял ден пият кафета, пушат цигари и ядат.
Като студент работех нещо , което беше свързано с физическа дейност и не се изискваше грам умствена-да изморително беше , да за двеста лева беше, ама като стане 17.00 часа си грабвам шапката и отивам да почивам и да се веселя и изобщо не се сещам за работа или че съм бил на работа през деня.
Сега работя като ДСИзпълнител и е имало вечери, в които стоя у дома и продължавам да си блъскам главата с казуси и дела , които са ми създали трудности през деня и се чудя кое ще бъде най-правилното решение. Същото е положението в деня преди описа- пак мисля еввентуални варианти на развитие, защото отиваш на място , където не знаеш какво ще завариш и понякога трябва да решаваш на момента какво да правиш, а в службата всеки ден ти идват граждани- някои културни и възпитани, ама други не толкова- и тъй като обикновено става въпрос за даване на пари , а хората не обичат да дават пари- имало е случаи да крещят, да псуват, да тряскат врати (особено като им съобщя какво дължат по т.51д от Тарифата, освен всичките останали задължения по изпълнителния лист и по самото дело). Абе купон общо взето.И в такива моменти пия кафе, ама не с наслада и пуша цигари, ама щото са ме ядосали.
Та това са най-общо рисковете на професията през погледа на един ДСизпълнител. Със сигурност има колеги ,които отговарят на описанието в римата , но тия "другите" има ги има навсякъде и по фирми, и по други държавни учреждения.Проблема е, че ако попаднеш на такъв в някоя администрация- нямаш избор и ще трябва да го изтърпиш, ако искаш да си свършиш работата. Тук поне имаш избор и ако колегата ДСИзпълнител е от "другите" винаги можеш да си грабнеш делцето и да го занесеш при ЧСИзпълнител.
Айде колеги спирам да пиша, че мина 16.00 часа и трябва "да си бия пърта" :wink:
dadanene
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити