начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот titin » 15 Ное 2007, 17:12

crazyfrog написа:А действащ ДСИ наравно със Сульо и Пульо ли ще се явява на изпит ???

Колега сигурно имате предвид- такъв ДСИ, който е назначен "до провеждане на конкурс". Ако това е въпросът ви- да и той ще трябва да се яви, па макар и да не е "Сульо и Пульо" :twisted: Защо решихте, че само "Сульо и Пульо" ще се явяват? О и Мульо, Гульо и всички други, които искат да се пробватсъщо ще се явят.

[quote]В Държавен вестник не намерих нищо по въпроса. Да не би аз да съм недогледала? Embarassed"-

още нищо не е излязло в ДВ. Тази заповед на министърката явно също се е загубила някъде по пътя от МП до редакцията на ДВ подобно на заповедта за конкурса за нотариуси.
titin
Потребител

Мнениеот crazyfrog » 15 Ное 2007, 17:12

Тотален конкурс и конкурси до дупка - там е истината !!!
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот crazyfrog » 15 Ное 2007, 17:23

[
quote]Колега сигурно имате предвид- такъв ДСИ, който е назначен "до провеждане на конкурс". Ако това е въпросът ви- да и той ще трябва да се яви, па макар и да не е "Сульо и Пульо" :twisted: Защо решихте, че само "Сульо и Пульо" ще се явяват? О и Мульо, Гульо и всички други, които искат да се пробватсъщо ще се явят.

А Дуле и Коки дали ще се явят ? много ми харесват песните им
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот portokal » 15 Ное 2007, 17:30

Хаха, и на мен. Което ми напомня, че вече почти никъде не продават касетофони гаднярите, а аз имам македонска попмузика само на касети, изпратени ми навремето от Скопие. И развален касетофон.
Същата работа с плочите. Майка ми и баща ми колко са събрали навремето, че и аз като лапе, а няма как да ги слушам.

Та значи одобряваш, че се явяват и Сульо, и Пульо, и ДСИ? :D
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот crazyfrog » 15 Ное 2007, 17:40

crazyfrog написа:Тотален конкурс и конкурси до дупка - там е истината !!!

Това и казах по-горе - IN CONCURS VERITAS !
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Ное 2007, 17:50

crazyfrog написа:А действащ ДСИ наравно със Сульо и Пульо ли ще се явява на изпит ???

Което пък противоречи на 100 процента на това ваше мнение…….или страдате от раздвоение на личността или 2-ма различни човека пишат под това име! :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот RichterZR » 15 Ное 2007, 19:23

Ако отговаря на условията на чл. 269 от ЗСВ - НЕ. Според тази разпоредба, в случай че е налице единствен кандидат, който е работил като държавен съдебен изпълнител повече от 5 години, той се назначава на длъжността без конкурс. Това обаче според мен са редки изключения, и може би почти няма да ги има.
Колкото до "залягането" и скачането на бой, за тези две и половина години като ДСИ не ми се е случвало... Хайде, да кажем, аз съм с доста внушителна фигура, но освен това държа да спомена, че не съм насрочил нито едно изпълнение, на което да не е присъствал полицай, ей така, за сигурност. А и ДСИ няма право да връчва призовки, това е работа на призовкаря, или на кметовете и секретарите по селата. Тъй че, не е толкова страшно изпълнението, стига да имаш настройката да го работиш... :twisted:
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 16 Ное 2007, 14:44

Все още се чудя, дали да се кандидатирам, все още имам време, докато публикуват обявлението в ДВ...
genius75
Потребител

Мнениеот crazyfrog » 16 Ное 2007, 15:08

...и в РС и в сайта на МП... и защо още я няма никъде тази пуста заповед, освен в нашия форум ???
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот mixxer » 16 Ное 2007, 15:45

Колеги, аз на друго се чудя! Как в тази заповед може да пише, че са свободни местата по градове при положение, че към момента там работят ДСИ-та. Някой май се е пообъркал......Или какво поработихте и сега по къщята, кой от къде дошъл! Що за съдебна система е това колеги - изтарвали питомото тръгнали да гонят дивото?
mixxer
Нов потребител

Мнениеот palavnik » 16 Ное 2007, 16:08

Миксер, много си прав! Има такива колеги. Не постъпват коректно към тях. Ами като е така нека да направят конкуси наред в съдебната систма.
palavnik
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 16:20

mixxer написа:Колеги, аз на друго се чудя! Как в тази заповед може да пише, че са свободни местата по градове при положение, че към момента там работят ДСИ-та. Някой май се е пообъркал......Или какво поработихте и сега по къщята, кой от къде дошъл! Що за съдебна система е това колеги - изтарвали питомото тръгнали да гонят дивото?

Какво означава това?Не може да работят на постоянен ТД и да обявят конкурс за местата им.Не сте рабрали добре.Или са на срочен ТД до провеждане на конкурс , или изпълняват ДСИ с още няква служба.Така че няма лошо да има конкурс.И аз се двоумя дали да кандидатствам.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mixxer » 16 Ное 2007, 16:38

Не е редно и още по малко коректно както беше написал "Палвник" да се явяват на равна нога с токущо завършили студенти решили да си поиграят на "право". Това колеги не е игра. А и след като се те избрали да изпълняваш определена длъжност, която е страшно конфликта изведнъж да тръгнат да търсят друг. Ами то тогава, така наречените ДСИ-та на ТД до провеждане на конкус за какво изобщо са работили?????
mixxer
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 16:56

mixxer написа:Не е редно и още по малко коректно както беше написал "Палвник" да се явяват на равна нога с токущо завършили студенти решили да си поиграят на "право". Това колеги не е игра. А и след като се те избрали да изпълняваш определена длъжност, която е страшно конфликта изведнъж да тръгнат да търсят друг. Ами то тогава, така наречените ДСИ-та на ТД до провеждане на конкус за какво изобщо са работили?????

Това е много неколегиално изявление:
1.Когато колегите са подписвали срочните си ТД , много добре са знаели за какво става въпрос, така че изобщо не могат да бъдат изненадани.Напротив , работейки , те са се учили от практиката и са с едни гърди напред, пред останалите кандидати , така че буди недоумение защо се страхуват от “студентчетата”
2.Крайно некоректно е да се делят колегите на студентчета и “женени за постовете си чички и лелки”.Защото аз пък мога да кажа , че е време на дядките , които са решили , че като ДСИ , кротко ще си дремят до пенсия , трябва да отстъпят пред кандидати , на които наистина им се работи.
3.Накрая , точно това е ролята на конкурса , да отсее несериозните или недобре подготвените кандидати от останалите.
В заключение mixxer ако сте ДСИ на срочен ТД , започнете да се подготвяте за конкурса , а не да се вайкате във форума , като някоя лелка , на която са спрели тока , точно преди любимия латиносериал. :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот crazyfrog » 16 Ное 2007, 17:36

REVOLUTION написа:
mixxer написа:Не е редно и още по малко коректно както беше написал "Палвник" да се явяват на равна нога с
Това е много неколегиално изявление:
1.Когато колегите са подписвали срочните си ТД , много добре са знаели за какво става въпрос, така че изобщо не могат да бъдат изненадани.Напротив , работейки , те са се учили от практиката и са с едни гърди напред, пред останалите кандидати , така че буди недоумение защо се страхуват от “студентчетата”
2.Крайно некоректно е да се делят колегите на студентчета и “женени за постовете си чички и лелки”.Защото аз пък мога да кажа , че е време на дядките , които са решили , че като ДСИ , кротко ще си дремят до пенсия , трябва да отстъпят пред кандидати , на които наистина им се работи.
3.Накрая , точно това е ролята на конкурса , да отсее несериозните или недобре подготвените кандидати от останалите.
В заключение mixxer ако сте ДСИ на срочен ТД , започнете да се подготвяте за конкурса , а не да се вайкате във форума , като някоя лелка , на която са спрели тока , точно преди любимия латиносериал. :wink:

И какво му е неколегиалното? Неколегиално е да драпаш като гнида да заемеш нечие място ! Да типично българска черта - завист и злоба към вече работещите ! А Вие каква точно революция сте - Велика Октомврийска или Аха май сте Френска - сама ще се досетите защо !
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 17:53

Хахахаха.Издадохме се.Нали бяхте за конкурсите до дупка , лудажабо.Я ни разяснете на кой са местата щото не ми е ясно :shock: :shock: ……….. като гледам от заповедта на министъра, са свободни, или вие ще ни кажете нещо повече? :lol: :oops:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mixxer » 16 Ное 2007, 17:59

Напротив колега "Революционерин" не съм ДСИ! Мога само да кажа, че практика не може да се замени с нищо и докато Вие злословите по адрес на ДСИ-та те си трупат стаж пък на какъвто ще да е ТД.
mixxer
Нов потребител

Мнениеот crazyfrog » 16 Ное 2007, 18:02

Че някой да Ви е казвал, че не съм ??? Нооооо, където действително ще се покаже кой колко струва ! И как според Вас "студентчето" даже и да реши теста с едничко въпросченце по-добре от действащия ДСИ, ще докаже че е по-добре професионално подготвено за нещо, което никога не е работило ? Че то конкурса е опрочен тогава, те действащите ДСИ имат предимство ?
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 18:05

Против никого не злословя уважаеми…..за разлика от вас.Просто не приемам мнение , че някои трябва да работи на някакъв пост , без да заслужава.А конкурса е точно затова.Ако смятат колегите , че искат да продължат да работят като ДСИ , нека да докажат , че са по-добри от другите кандидати.Конкурса е обявен за свободни места и всякакви други приказки са пълни глупости , на много изплашени хорица , които си знаят хала……………… :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2007, 18:08

crazyfrog написа:Че някой да Ви е казвал, че не съм ??? Нооооо, където действително ще се покаже кой колко струва ! И как според Вас "студентчето" даже и да реши теста с едничко въпросченце по-добре от действащия ДСИ, ще докаже че е по-добре професионално подготвено за нещо, което никога не е работило ? Че то конкурса е опрочен тогава, те действащите ДСИ имат предимство ?

Ааааа , да бе да!Тия приказки са ми познати.Той горканчото ДСИ не може да се реши теста , не знае на устния , обаче сакън , работил е вече и знае на практика как стоят нещата.Тия ги разправяйте на някой , който не е юрист.
REVOLUTION
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити