- Дата и час: 19 Дек 2024, 09:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
колеги, какво мислите по следното- ако някой от младшите се откаже, защото е станал районен, а и окръжен, например, няма ли да се освободи място от вече гласуваните, и няма ли да се проточат тези конкурси, как мислите?
аз вярвам, че в сряда ще гласуват останалите конкурси.
аз вярвам, че в сряда ще гласуват останалите конкурси.
- Mar4elo
- Младши потребител
Доколкото ми е известно в такъв случай мястото остава вакантно за следващия конкурс.
В сряда ще гласуват назначенията, а в петък на извънредното ако не успеят с някой ще довършат - така мисля.
И единствено конкурса за РС нак. право ще остане за следващата седмица най-рано.
В сряда ще гласуват назначенията, а в петък на извънредното ако не успеят с някой ще довършат - така мисля.
И единствено конкурса за РС нак. право ще остане за следващата седмица най-рано.
- andronika
- Потребител
Доколкото ми е известно в такъв случай мястото остава вакантно за следващия конкурс.
И аз така мисля. Не е предвидено второ класиране, както в университета.
Колеги, искам да питам нещо тези от младшите, които са потвърдили вече встъпването си. За да се удостовери липсата на психични заболявания, достатъчно ли е удостоверение от психодиспансера, че не се водиш на учет (онази дума, за която по едно време се ядохме в темата )? Или искат преглед от психиатър? В предишния ЗСВ като че ли нямаше такова изрично изискване, та не знам сега като го има, дали няма и с по-сериозни документи да се доказва? Изглежда, че е достатъчно удостоверение за учета, но в съда не бяха сигурни.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
В крайна сметка, според мен е недомислица, след такава канонада от конкурси, каквато отмина, да няма "второ класиране" и да останат незаети длъжности.
- Mar4elo
- Младши потребител
Портокал, нали вече сте назначена, за какво удостоверени3е от психиатрията говорите? Да не би да трябва пак да вадя тези документи при встъпването?
- shturka
- Младши потребител
Към назначените,
Не правете нищо излишно,
докато не ви се поиска изрично.
И спрете да се терзаете така
искам усмивка на вашите лица
Поздрави!
Не правете нищо излишно,
докато не ви се поиска изрично.
И спрете да се терзаете така
искам усмивка на вашите лица
Поздрави!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Казаха ми да представя медицинско от психиатър, но не бяха сигурни дали може да се мине и с удостоверение за учет, или непременно трябва преглед.
Аз не се натискам да представям. Не щото ме е страх какво ще пише там.
Нищо, де, това ще се уточни.
Усмивка (налудничава):
Усмивка (налудничава):
-
Ето дневният ред на ВСС за предстоящото заседание
http://www.vss.justice.bg/bg/schedule/dn-red-29-07.htm
Няма да се гледат само назначенията от конкурса за РС-наказ.специализация.
Поздрави и успех на тръпнещите в очакване
http://www.vss.justice.bg/bg/schedule/dn-red-29-07.htm
Няма да се гледат само назначенията от конкурса за РС-наказ.специализация.
Поздрави и успех на тръпнещите в очакване
Последна промяна hebigatsu на 17 Сеп 2007, 15:01, променена общо 1 път
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Макар и със закъснение,ЧЕСТИТО Portokal,много се радвам, че си сред спечелилите конкурса и ти пожелавам много здраве и лека работа,а в бъдеще да покориш следващите висини на съдийската длъжност.И да не вземеш да ни напуснеш (имам предвид форума).Успехи.
- nemesis
- Младши потребител
След като е публикуван само дневния ред за петък - 21.09.07г. излиза, че в сряда няма да има заседание на ВСС. Защо в протокола от предното заседание са насрочени две за тази седмица?
- kazablanka
- Младши потребител
това е странно, разбира се. Може би ще бистрят изискването за стажаи съобразно с решеното ще гласуват в петък.
- Mar4elo
- Младши потребител
Колеги, някой знае ли как ще се постъпи в случай, че даден кандидат е спечелил конкурс за място и в РП и в РС ? Все пак заявленията /декларациите за потвърждение/ за РП се подаваха преди доста време .?
Колеги четохте ли днешната статия във в.24 часа. Пространно интервю със шефката на Комисията по предложенията и атестирането В.Марковска, която казва , че съветът е разделен на две, но повечето смятат, че ще трябва да се съобразяват със новите изисквания за стаж и , че вероятно ще бъдат назначени колеги с по-ниски оценки , но със наличен стаж по новия закон. Мисля , че това е предрешено и щом като е в дневния ред за петък вероятно ще го гласуват така.Това може да се случи единствено в България!Жалко за всички знаещи колеги.
- minesla
- Младши потребител
Защо не питаха В. Марковска как така ВСС не спази закона и назначи и прехвърли магистрати без провеждане на конкурс ( в началото на 2006г. мисля) при положение , че конкурсите вече бяха задължителни?
Защо е този двоен стандарт в практиката на ВСС? Явно когато назначават свои хора е позволено да прескочат закона без обяснения , а когато нямат някой предвид се вглеждат в буквата на закона.
Предния път оправданието беше , че процедурата била започнала преди влизане на закона в сила. Какво да кажем за се днешната ситуация , когато дори е приключил КОНКУРС /да не повярваш/, има класиране , в закона пише че кандидатите се гласуват по реда на класирането?
Всяко решение на ВСС , което отхвърли кандидати само за това , че не им стига стаж трябва да се обжалва. Така ще направя и аз.
Защо е този двоен стандарт в практиката на ВСС? Явно когато назначават свои хора е позволено да прескочат закона без обяснения , а когато нямат някой предвид се вглеждат в буквата на закона.
Предния път оправданието беше , че процедурата била започнала преди влизане на закона в сила. Какво да кажем за се днешната ситуация , когато дори е приключил КОНКУРС /да не повярваш/, има класиране , в закона пише че кандидатите се гласуват по реда на класирането?
Всяко решение на ВСС , което отхвърли кандидати само за това , че не им стига стаж трябва да се обжалва. Така ще направя и аз.
- angelov_bg
- Нов потребител
Може ли някой да даде линк към интервюто на Марковска в 24 часа. За съжаление в "наше село" по това време вестници няма.
- Be.Free
- Младши потребител
Линковете към "24 часа са платени.
- Г-жо Марковска, ВСС ще повиши ли магистратите, които са спечелили конкурса, но нямат нужния по-дълъг стаж?
- Съветът се раздели по този въпрос. Повечето смятаме, че трябва да се съобразим с новия закон и да назначим магистратите, които имат предвидения по-висок стаж. Това е категорично изискване и трябва да се спази стриктно. Наистина е несправедливо, но законодателят не е помислил за това, когато е увеличил стажа.
Поискахме от колегите, спечелили конкурса, да представят документи... Някои от тях вече ги изпратиха - отговарят на изискването (...). Със сигурност обаче не всички имат нужния стаж.
- Как ще се процедира, след като се изясни колко точно е юридическият стаж на кандидатите?
- Вероятно ще се назначат кандидатите, които отговарят на новото изискване. Може да се окаже, че колеги, класирани на по-предни места, с по-висок успех от изпитите, не могат да бъдат назначени (...), а ще бъдат назначени юристи с по-нисък бал, но имащи по-високия стаж.
-Може ли парламентът да коригира закона, за да не бъдат ощетени...?
- Разбира се. Достатъчно е депутатите да приемат, че по досегашния ред се провеждат не само започнатите конкурси, но и назначаването след това.
...
Нататък В. Марковска говори по други въпроси от новия ЗСВ.
- Г-жо Марковска, ВСС ще повиши ли магистратите, които са спечелили конкурса, но нямат нужния по-дълъг стаж?
- Съветът се раздели по този въпрос. Повечето смятаме, че трябва да се съобразим с новия закон и да назначим магистратите, които имат предвидения по-висок стаж. Това е категорично изискване и трябва да се спази стриктно. Наистина е несправедливо, но законодателят не е помислил за това, когато е увеличил стажа.
Поискахме от колегите, спечелили конкурса, да представят документи... Някои от тях вече ги изпратиха - отговарят на изискването (...). Със сигурност обаче не всички имат нужния стаж.
- Как ще се процедира, след като се изясни колко точно е юридическият стаж на кандидатите?
- Вероятно ще се назначат кандидатите, които отговарят на новото изискване. Може да се окаже, че колеги, класирани на по-предни места, с по-висок успех от изпитите, не могат да бъдат назначени (...), а ще бъдат назначени юристи с по-нисък бал, но имащи по-високия стаж.
-Може ли парламентът да коригира закона, за да не бъдат ощетени...?
- Разбира се. Достатъчно е депутатите да приемат, че по досегашния ред се провеждат не само започнатите конкурси, но и назначаването след това.
...
Нататък В. Марковска говори по други въпроси от новия ЗСВ.
-
portokal написа:Казаха ми да представя медицинско от психиатър, но не бяха сигурни дали може да се мине и с удостоверение за учет, или непременно трябва преглед.
Усмивка (налудничава):
Това пък кога го измислиха ? Вярно е, че май си трябва такава бележка, но най-вече - текуща профилактика за някои отдавна действащи магистрати
-
gudio - Активен потребител
Бе в ЗСВ пише, че за магистрат може да бъде назначено лице, което не страда от психическо заболяване. Като специално основание за освобождаване не го видях.
Интересно, депресията и разни такива май че също минават за псих. заболявания, но не влияят на мисленето и характера - не че страдам от депресия, само отбелязвам.
Интересно, депресията и разни такива май че също минават за псих. заболявания, но не влияят на мисленето и характера - не че страдам от депресия, само отбелязвам.
-
|
|