- Дата и час: 19 Дек 2024, 12:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Колеги, благодаря ви за дискусията относно моето встъпване. Много здраве и успех на всички от форума!
- shturka
- Младши потребител
kazablanka написа:Защо са насрочени две заседания на ВСС за другата седмица?
Нормално. Имат да гласуват заемане на длъжности от още 6 конкурса
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
minesla благодаря ти за информацията, която даваш за заседанието на ВСС. Моля те ако научиш още нещо пусни го . Абсолютно съм съгласен , че цитирания текст предполага обвързана компетентност за ВСС и всички ние с по малко стаж трябва да бъдем гласувани .
Ако това не стане лично аз ще обжалвам, защото всяко друго решение на въпроса е пряко здравия разум.
Ако това не стане лично аз ще обжалвам, защото всяко друго решение на въпроса е пряко здравия разум.
- angelov_bg
- Нов потребител
minesla написа:Ако сте на държавна служба обаче и към момента, трябва да предизвестите работодателя си също в едномесечен срок. Мисля обаче, че може и да не спазите предизвестието като заплатите обещетение в размер на една заплата и посочите дата, от която искате да ви освободят от длъжност.
Не, там е работата, че в ЗДСл не е предвидена такава възможност по желание на служителя - само на органа по назначаването. А КТ не се прилага субсидиарно за държавните служители.
В дългогодишния ми опит на държавен служител само веднъж съм виждала да се опитат да задържат двама колеги уж за целия срок на предизвестието, но в крайна сметка и тях ги освободиха след по-малко от месец.
-
portokal - Старши потребител
Здравейте, вчера минах и също съм доволна от изпитващите, много добре се държаха! Но ми се паднаха и много приятни въпросчета - за вината и за досъсебното пр-во. Това е един от най-спокойните изпити на които съм присъствала! Успех на тези, на които им предстои да се явяват и спокойно!
- andronika
- Потребител
dozn03 искам да ти се извиня за това, че казах, че стажът не се признава, с което сигурно ти донесох много разочарования и тревоги. Между другото ти ли беше в НИП-а вчера, говорейки с мой градски /дознател/? Досрамя ме да попитам, но така като свързвам фактите, май си ти - в понеделник на изпит, че си питала за стажа и прочее ...
- andronika
- Потребител
mi_lena написа:Поздравления, Портокал Надявам се, че няма да прекратиш участието си във форума )))
Благодаря. Разбира се, че няма. Аз станах почти форумоманиачка.
-
portokal - Старши потребител
Колеги вчера на заседанието е трябвало да се вземе принципно становище за това как следва да се гласува назначаването на кандидат магистратите, но не знам какво са решили. Някой знае ли? Аз утре ще имам информация от първа ръка, но чак утре Такъв зор не видях като се готвих за изпитите , нито пък такъв стрес преживях пред изпитната комисия- нищо, че ме разкатаха.
- minesla
- Младши потребител
andronika написа:dozn03 искам да ти се извиня за това, че казах, че стажът не се признава, с което сигурно ти донесох много разочарования и тревоги. Между другото ти ли беше в НИП-а вчера, говорейки с мой градски /дознател/? Досрамя ме да попитам, но така като свързвам фактите, май си ти - в понеделник на изпит, че си питала за стажа и прочее ...
Да, аз бях. Трябваше да се обадиш, защо да те е срам?!
Няма нищо, принципно наистина тримесечния стаж никой не го брои и аз затова се притеснявах много. Но ВСС пък казаха друго.
- dozn03
- Потребител
В понеделник чух комисията да обсъжда въпроса за стажа - едни бяха за стария закон, други за новия. Важното, обаче, е друго. Председателката каза, че от ВСС са й казали да не изпитват кандидатите с по-малко от 3 г. стаж. Та се чудиха въобще да ги допускат ли до изпит. В крайна сметка решиха, че назначенията са проблем на ВСС и че за тях (комисията) ще е по - безпроблемно да изпитат всички.
- ivo111
- Нов потребител
Да. Никой нищо не знае. Никакво решение не се е взело на 12.09 и всичко живо е в шах с пешката. Знам със сигерност , че представителите на прокуратурата ще гласуват за назначения по стария ред. т.е по реда на класиране без да се съобразяват със стажа. Те обаче не са мнозинство така , че търсим още съмишленици. Днес по радиото / докладваха независими източници/ по повод делегатското събрание на прокуратурато за избор на членове на ВСС е станало дума и е имало коментар , че много хора от проведените конкурси очакват назначаването си от Новия ВСС. Колега като в стария сезон на Биг Брадър- Очаквай неочакваното. Поне живеем интересно.
- minesla
- Младши потребител
при днешния изпит комисията питаше кандидатите дали имат 3 годишен стаж,тъй като това било новото изискване на ВСС за назначаването!
- enkad
- Нов потребител
Да, в сряда когато бях аз също питаха за стажа, но след като приключваха с изпитването на конкретния кандидат.
- andronika
- Потребител
явно е , че 3-год.стаж ще се гледа при назначаването,което според мен за този конкурс не беше удачно,но уви .........
- enkad
- Нов потребител
Вече излезе и класирането за РС-наказ. специализация на сайта на ВСС
За справка тук : http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/rs_sa ... -klas.html
Поздрави на успелите!
За справка тук : http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/rs_sa ... -klas.html
Поздрави на успелите!
Последна промяна hebigatsu на 15 Сеп 2007, 15:49, променена общо 1 път
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Кога изпитаха днес последните по график на устния, кога направиха класирането и протоколя, кога публикуваха информацията в сайта??
Съмнителна е тази бърза работа
Съмнителна е тази бърза работа
- fixxxer
- Потребител
Напротив, точно защото е бързо е по-вероятно всичко да е както трябва. Така мисля, защото това означава, че не са правили сметки и нагаждали така оценките, че еди кой си да попадне на необходимото място/поне е по-вероятно, отколкото ако ги бяха забавили няколко дни/. Аз съм много доволна от представянето си, дано и другите участници във форума да са като мен.
Иначе, Андроника е права, че е още рано да се каже кои са успели.
Пожелавам успех на всички достойни! И дано не искат 3 г. стаж, защото не е редно.
Иначе, Андроника е права, че е още рано да се каже кои са успели.
Пожелавам успех на всички достойни! И дано не искат 3 г. стаж, защото не е редно.
- dozn03
- Потребител
|
|