- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
колеги, моля разкажете как протича и за устния изпит за прокурори, благодаря на всички, които ще отговорят
- kazablanka
- Младши потребител
Устният изпит за прокурори мисля, че протече добре. Поне аз съм доволна от представянето си, пък ще видим накрая. Комисията е доста благоразположена, може би с изключение на хабилитираното лице - проф. по изпълнение на наказанията, не му запомних името. Той доста забива в подробности, особено ако въпросът е свързан по някакъв начин с неговия предмет. Иначе останах с впечатление, че повечето от комисията държат повече на процесуалния въпрос. Някой ги питаха какво работят и защо искат да стават прокурори. Днес бяхме много малко хора - от над 40 в списъка се бяха явили максимум 15 човека.
Пожелавам успех на всички кандидати, които им предстои яванене в близките дни.
Пожелавам успех на всички кандидати, които им предстои яванене в близките дни.
- dozn03
- Потребител
благодаря за отговора, искам да попитам задават ли допълнителни въпроси извън това, което си изтеглиш;искат ли точно съставите на престъпленията и за всички състави ли на едно престъпление питат?
- kazablanka
- Младши потребител
благодаря за отговора, искам да попитам задават ли допълнителни въпроси извън това, което си изтеглиш;искат ли точно съставите на престъпленията и за всички състави ли на едно престъпление питат?
- kazablanka
- Младши потребител
dozn03 написа:може би с изключение на хабилитираното лице - проф. по изпълнение на наказанията, не му запомних името
Паликарски? Преподавал ми е. Аз лично нямам лоши спомени от него, но не е изключено да не е бил на кеф.
-
portokal - Старши потребител
Колеги моля ви дайте още информация за устния изпит за прокурори.Интересуваме по-точно как преминава изпита-колко комисии са , колко въпроса се теглят, колко време има за писане, държат ли точно цитиране на съставите и гледат ли оценките от писмения изрит, питат ли за коя прокуратура кандидатстваш и т.н. Благодаря!Успех на всички явили се и на тези на които им предстои това!!!
- minesla
- Младши потребител
Между другото наскоро през февруари президента го /ПАЛИКАРСКИ/награди с някакъв орден за заслуга именно в пенетенциарното право и за работата във връзка с затворите.Когато аз учех ми преподавеше именно -изпълнение на наказанията и беше много готин, но това беше преди 10 години.Видя ми се доста остарял на писмения изпит,дано да не е станал заядлив
- odil7102
- Младши потребител
Колеги, не научихте ли поне нещо, ако днес не сте били на изпит, за това как е потръгнало на кандидатите за районни съдии днес?
- Mar4elo
- Младши потребител
minesla написа:Колеги моля ви дайте още информация за устния изпит за прокурори.Интересуваме по-точно как преминава изпита-колко комисии са , колко въпроса се теглят, колко време има за писане, държат ли точно цитиране на съставите и гледат ли оценките от писмения изрит, питат ли за коя прокуратура кандидатстваш и т.н. Благодаря!Успех на всички явили се и на тези на които им предстои това!!!
- minesla
- Младши потребител
shturka написа:Колеги, моля ви нека някой, който е бил днес на изпита за районни съдии-гражд право, да каже дали се теглят въпроси и от наказателното
Айде, де! Нека някой да потвърди, че няма да се теглят!
-
Относно моите впечатления за устния изпит за младши съдии: въпроси освен проф. Михайлов никой не ми задава. Допълнителните въпроси бяха свързани с някакви тънкости, като например при подкупа - използваният в новия състав на подкупа термин "облага", а не :имотна облага" означава ли че например, че може да има "сексуална облага" и т.н. Като впоследствие разясни, че този термин бил буквално преведен от някаква конвенция, като обаче нашите законодатели малко папагалски подходили и не отчели, че в същата тази конвенция се имало предвид имотна облага. И други подобни. Всъщност не виждам нищо лошо да се задават подобни въпроси, но аз също като portokal наблягам повече на гражданското право и нямам такива задълбочени познания по наказателно.
- sea._
- Младши потребител
никой ли не е бил днес на изпит за РС-гражд. право?? Моля, нека някой да каже дали се теглят и въпроси от наказателното, за да знаем дали да четем?
- shturka
- Младши потребител
hebigatsu написа:8) Имат протоколите от писмения изпит и си ги поглеждат преди да ви изпитват. И това е за всички комисии. Не мисля, че е редно да го правят, защото по този начин се създава предварителна субективна нагласа към изпитвания, но .....Да живее стъкмистиката.
Колега, какво означава това, защото моята оценка от писмения е доста висока - трябва ли да се притесняваям /по-високи ли са изискванията и по-дълго ли изпитват/ или пък мога да разчитам на по-благосклонно отношение на изпитващите?
Последна промяна sogio на 12 Юли 2007, 22:17, променена общо 1 път
- sogio
- Потребител
Към portokal: Всеки се явява по материята за която кандидатства-т.е граждански съдии-гражданско право и процес, наказателни съдии-наказателно право и процес.Бях го написал преди време, ама явно не следите форума, още повече че информацията ми е след обаждане до ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ.Четете бе деца, четете всичко и внимателно, особено това, от което зависи бъдещето ви, иначе после ще съжалявате.Съжалявам за нравоучението.Бохем съм. Ама като искате- трябва да положите поне минимални усилия.
Сън в лятна нощ...
Сън в лятна нощ...
Последна промяна odil7102 на 12 Юли 2007, 21:38, променена общо 1 път
- odil7102
- Младши потребител
Към odil7102:
Бате, аз питам за потвърждение на думите на чиновничката, на която си се обадил, получено от вече провелия се изпит. За обаждането до ВСС четох. Чети и ти, бе, бате!
"Всеки се явява по материята за която кандидатства" - Да, затова миналата година младшите прокурори теглиха и граждански въпроси.
Бате, аз питам за потвърждение на думите на чиновничката, на която си се обадил, получено от вече провелия се изпит. За обаждането до ВСС четох. Чети и ти, бе, бате!
"Всеки се явява по материята за която кандидатства" - Да, затова миналата година младшите прокурори теглиха и граждански въпроси.
-
Нали за това са МЛАДШИ?!
Редно е всички, които кандидатстват за "младши" да държат изпит върху всичко, не заради друго, а защото нямат никакъв професионален опит, поне теорията да знаят.Така си мисля?!
Редно е всички, които кандидатстват за "младши" да държат изпит върху всичко, не заради друго, а защото нямат никакъв професионален опит, поне теорията да знаят.Така си мисля?!
- odil7102
- Младши потребител
Е, тука вече не знам.
Но в наредбата пише едно и също за всички (що се отнася до устния изпит), а именно - в съответния отрасъл.
Но в наредбата пише едно и също за всички (що се отнася до устния изпит), а именно - в съответния отрасъл.
-
Благодаря, Марчело.
За който се интересува: публикувани са оценките от писмения за окръжни съдии - гражданско право. Средната оценка е 3,14. Пълни шестици няма, най-високите оценки са 5,25. Интересното е, че не допускат до изпит кръглите двойки, които са 33 на брой. Това според мен е логично и не ми изглежда неправилно. Вярно, че в наредбата вече не се говори за допускане до устен, но се говори за "издържали" конкурса кандидати. Двойките обаче се допускаха до устен на останалите писмени изпити, както знаем.
За който се интересува: публикувани са оценките от писмения за окръжни съдии - гражданско право. Средната оценка е 3,14. Пълни шестици няма, най-високите оценки са 5,25. Интересното е, че не допускат до изпит кръглите двойки, които са 33 на брой. Това според мен е логично и не ми изглежда неправилно. Вярно, че в наредбата вече не се говори за допускане до устен, но се говори за "издържали" конкурса кандидати. Двойките обаче се допускаха до устен на останалите писмени изпити, както знаем.
-
|
|