начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

НЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот senex » 10 Юни 2007, 21:21

Абе Sanex, той законът се нарушава непрекъснато и навсякъде. Това води ли до "изчерпване на темата"?
Ако аз утрепам някого и ме осъдят, това привършва ли темата за посегателствата върху живота?

"Темата" е понятие малко по-обширно от определен казус, така че едва ли точно тая тема се е изчерпала с твоя пост. ;)

Ох, колега, явно не сте разбрали какво исках да кажа.
Имах в предвид, че няма смисъл да се изтъкват неюридически аргументи и да се заяждаме за незначителни неща ( кой колко бил велик), а да говорим за юридически проблем по юридически начин. И не си мислете, че съм имал желанието АЗ точно да завърша темата. Никакъв друг смисъл не съм искал да вложа в думите си, освен този, който се разбира при буквален прочит.
Последна промяна senex на 10 Юни 2007, 21:35, променена общо 3 пъти
senex
Потребител

Мнениеот senex » 10 Юни 2007, 21:24

unicorn_ написа:и да добавя,проста статистика.булшинството от пишещите в тази тема не са завършили СУ.

Като Ви чета писанията, виждам, че (не) съм знаел начина, по който се пише на една дума - "бУлшинството"...
Последна промяна senex на 10 Юни 2007, 21:48, променена общо 2 пъти
senex
Потребител

Мнениеот zar4eto » 19 Юни 2007, 01:19

Темата не е много интересна! И е разгледана много едностранчиво.
За едни гроздето е кисело, а други пък няма с какво да се похвалят освен с това, че са учили в СУ, за което очакват да им се признаят едва ли не благороднически права.
Аз съм студентка по право в УНСС. Никой от семейството ми не е юрист и нямах, ама никакво намерение да уча право. "Бедата" се оказа там, че оставих тате да пише в таблиците с предпочитанията, казах му, че искам финанси и икономика на търговията на първо място, защото съм завършила икономическа гимназия. Той обаче с изненада остановил, че има право в УНСС и така на майтап го написал първо.
Така се случи, че след първо класиране бях пред алтернатива политология в СУ, администрация в ЮЗУ или право в УНСС. И взех, че го записах при това задочно.
До 3 ти курс исках да се отказвам и бях решила, че правото е пълна скука, но тогава започнах в една кантора и взе, че ми стана интересно.
Покрай тая работа се запознах с много студенти от прехваленото СУ и оплютото НБУ и мисля, че всичко е до човек. Има големи глупаци и много способни млади хора, и честно казано това от кой ВУЗ са не играе.
Сега съм към края на следването си и секретарствам в друга кантора просто за повече пари, но не съм се чуствала дискриминирана никога. Даже някои възпитаници на СУ - стажанти като мен са ми споделяли: "Ама ти като за човек не Университета много добре се оправяш" , докато междувременно се запъват да попълнят без грешка някоя данъчна декларация.
Повечето работодатели търсят някой да им свърши работа, а не хора със златни дипломи.
Така, че дори да има някакъв момент на дискриминация, той само следва да амбицира, а не да става повод за безконнечно мрънкане.

А към колежката отворила темата, ако наистина искаш ще успееш няма сила, която да те спре, но подозирам, че след интервюто са прегледали попълнените от теб документи и някои правописни грешки са ги втрещили и за това не са те взели. Колкото и даскалско да звучи това много се набива на очи.
Пък и защо си се насочила точно към банките, там много често е такава скука :wink:
zar4eto
Нов потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити