начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

съдия по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот lanna » 16 Мар 2007, 16:48

RinTimTim написа:
lanna написа:Говорих с колежка на която са поискали 10 000 евро за да стане съдия по вписванията в желания от нея град, двете страшно съжаляваме че не можем да съберем тези пари, за да ги бележат и да гръмне още едно скандалче в стил "борба с корупцията".

А? :lol:

Компетентните органи ще ви дадат белязаните пари, бе госпожици, няма да си ги носите от вас я :lol:

Или ви е яд, че просто не можете да съберете парите? :wink:

Интересното е друго - как на колежката са й поискали парите? Ей така, видяли са я по списъка и са й звъннали да я уведомят за цената!? Или тя е поразпитала тоя-оня колко ще струва... :lol:

Неслучайно активният подкуп също е престъпление. Докото търсите на кого да платите, винаги ще има и някой да взема парите, независимо дали от вас или който има повече. Докато има търсене, ще има и предлагане.

Компетентните органи ще ми дадат някаква мизерна част - 200, 300 най-много до 1000 лева. Как ще преметнем посредника, той е врял и кипял? И ако искате да знаете никога не бих дала толкова пари. Няма никаква гаранция за успех, ами ако посредника е измамник, а и ми се струва безумие да плащам, за да работя. Другото е вярно, активният поткуп също е престъпление.
lanna
Младши потребител

Мнениеот RinTimTim » 16 Мар 2007, 17:09

lanna написа:И ако искате да знаете никога не бих дала толкова пари. Няма никаква гаранция за успех, ами ако посредника е измамник,

:shock:

Мъж попитал дама в бара:
- Г-це, бихте ли преспали с мене за един милион долара?
- Да!
- А за един долар?
- ПРОСТАК! За каква ме вземате!?
- Аз каква сте вече разбрах, просто уточнявам цената.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот lanna » 16 Мар 2007, 17:48

[quotИли ви е яд, че просто не можете да съберете парите? Wink [/quote]

Мога да ги събера, но не бих ги дала никога, а това за измамника го уточних като вариант за да не се хване някой на уловката. Някой луд с 20 излишни бона.
lanna
Младши потребител

Мнениеот mypoints » 17 Мар 2007, 01:37

RinTimTim написа:
lanna написа:И ако искате да знаете никога не бих дала толкова пари. Няма никаква гаранция за успех, ами ако посредника е измамник,

:shock:

Мъж попитал дама в бара:
- Г-це, бихте ли преспали с мене за един милион долара?
- Да!
- А за един долар?
- ПРОСТАК! За каква ме вземате!?
- Аз каква сте вече разбрах, просто уточнявам цената.

COOL :!: :!: :!:
mypoints
Потребител

Мнениеот bogo_mil » 20 Мар 2007, 18:09

HAHAHHAHA STRASHNI *** MOJESH DA NAMERISH V NASAHTA SI RODNA PRAVOSYDNA SISTEMA>>>>>>>>MRYSNI ***
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот titin » 21 Мар 2007, 08:53

Добро утро на всички четящи и спящи. Някой по-горе беше попитал как ставало назначаването да првеждане на конкурс. Ето пресен пример.

ВАРНЕНСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД

Във връзка с овакантени 2 щатни бройки за длъжността "държавен съдебен изпълнител" и 2 щ.бр. за длъжността "съдия по вписванията" при РС-Варна, Министерство на правосъдието набира документи за кандидати за посочените длъжности, при условията на чл. 68, ал. 1, т. 4 от КТ.

В седмодневен срок от публикуване на обявата, всички кандидати следва да представят молба, автобиография, свидетелство за съдимост, медицинско свидетелство, документ за трудов, осигурителен и/или служебен стаж, декларация по чл. 12 и чл. 126, ал. 1 от ЗСВ и нотариално заверено копие от диплом и придобита правоспособност.
Документите да се подават при административния секретар на РС-Варна, ст. 503, ет. V, Съдебна палата на пл. "Тракия".
След изтичане на обявения срок документите на всички кандидати ще бъдат изпратени в Министрество на правосъдието.

Обявата е публикувана във вестник "Народно дело", бр. 55 от 07.03.2007г.

Но пусто съм изпуснал срока.Къде в наше село се получава вестник "Народно дело"???? Иначе аз щях да спечеля, ама не ми се обадиха по телефона като на един Енчо от друга една тема. Айде, леко четене
titin
Потребител

Мнениеот krem_karamel » 21 Мар 2007, 09:51

bogo_mil написа:HAHAHHAHA STRASHNI *** MOJESH DA NAMERISH V NASAHTA SI RODNA PRAVOSYDNA SISTEMA>>>>>>>>MRYSNI ***

Богомиле,

съжалявам, че си огорчен от конкурсите след като е видно, че за теб са били част от нещо мног по-голямо, което те тормози.

На всички е ясно, че голям процент от нещата са нагласени (справка : дори относно фирмата, която шие тогите....) , но част от хората успяват и със свои сили, за което можем само да ги поздравим и да се радваме, че сме заедно тук.

Опитах се теб на лични, но освен че нагрубяваш, друго не намирам.

Успокой се, вгледай се в себе си, дай си шанс, заслужаваш го.
Болките ти видно са много, последното за жените също говори за това
krem_karamel
Потребител

Мнениеот Krisho » 22 Мар 2007, 10:02

Здравейте колеги,
Вярно, че по- голяма част от нещата стават под масата, но има и такива хора, които успяват със собствени усилия. Имам познати, които успяха без нерегламентирани плащания ;)) (в това съм сигурен). Именно това ми дава сила да се отърся от падението и да продължа да се боря. И така трябва да е.

Утре е важен ден. Пожелавам успешно представяне!
Krisho
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 22 Мар 2007, 14:03

А?

Компетентните органи ще ви дадат белязаните пари, бе госпожици, няма да си ги носите от вас я ?

Интересното е друго - как на колежката са й поискали парите? Ей така, видяли са я по списъка и са й звъннали да я уведомят за цената!? Или тя е поразпитала тоя-оня колко ще струва...

Неслучайно активният подкуп също е престъпление. Докото търсите на кого да платите, винаги ще има и някой да взема парите, независимо дали от вас или който има повече. Докато има търсене, ще има и предлагане.

ianna -kajete kadeto triabva.Tuk niama smisal
anjelo
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 22 Мар 2007, 14:04

a kade 6te e izpita?
anjelo
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 22 Мар 2007, 14:05

pi6e 272 i ministerstvoto-koe e viarno?
anjelo
Младши потребител

Мнениеот janica » 22 Мар 2007, 14:49

Виж регламента на страницата на Министерство на Правосъдието!
janica
Нов потребител

Мнениеот anjelo » 22 Мар 2007, 16:28

pi6e 2te mesta
anjelo
Младши потребител

Мнениеот svetlomira » 23 Мар 2007, 21:39

здравейти, колеги някои ще сподели ли отговора на въпроса от теста -за заповедта на кмета за деактуване на земеделски земи кой е верния отговор?
svetlomira
Младши потребител

Мнениеот Lexxsa » 23 Мар 2007, 23:11

Не беше ли за деактуване на общински имот?
[/quote]
Lexxsa
Нов потребител

Мнениеот svetlomira » 24 Мар 2007, 00:42

Да, мисля че беше за общински имот. :oops:
svetlomira
Младши потребител

Мнениеот Be.Free » 24 Мар 2007, 09:28

Аз отбелязах, че не се вписва. Изхождах от логиката,че се вписва самия АОС. Ама може и да не съм права. Как ви се стори теста? За мен като лаик не беше труден, даже смея да кажа, че беше елементарен. Видяхте, че доста колеги взеха да напускат още след 45 минути. Може някой от тези, които са се явявали да сподели впечатления. Мисля си, че доста от въпросите не бяха зададени коректно. Напр. този за срокът, в който се уведомяват Териториалните данъчни?????????? дирекции за извършените сделки/точно не мога да цитирам/ въпроса. Че данъчни дирекции няма доста одавна. Нали? Да не бъркам аз нещо?
Be.Free
Младши потребител

относно теста за съдии

Мнениеот toni_ak » 24 Мар 2007, 10:14

а колеги не ви ли се струва, че същия може много лесно да се манипулира. а иначе не мисля, че беше толкова труден.
toni_ak
Нов потребител

Мнениеот portokal » 24 Мар 2007, 10:28

Лесен беше. Аз не съм се готвила специално, но си го направих. Е, дотука 4 грешки си откривам, а за някои въпроси още не съм проверила. :lol:
Но Сабрието каза, че е сигурна, че повечето от нас ще отидат на устен, или нещо такова. Т.е. и според тях тестът е лесен.
А за този въпрос писах: вписва се, ако не се вписва основанието за издаването му (договор и т.н.). По логика, иначе не знам верния отговор.
Един въпрос беше малко гадно формулиран: вписването на нотариален акт за сделка с недв. имот има а) само декларативно действие б) само конститутивно действие в) декларативно и конститутивно действие. Писах "декларативно и конститутивно", под конститутивно имам предвид чл. 113 от ЗС, ама не знам това ли са имали предвид. И един въпрос ме обърка лично мен, ама вината си е моя - този за заличаването на ипотеката (писах по искане на кредитора). После като се усетиш, късно.
Кажете някой друг въпрос.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот anna2006 » 24 Мар 2007, 10:35

Колеги, тази аз не подавах документи за конкурса за съдии по вписвнията, тъй като нямаше място за града, в който искам да работя. Никога не съм се явявала на такъв конкурс. Ще Ви помоля, ако имате всички въпроси от теста, да ги пуснете във форума или като лично съобщение. Благодаря предварително.
anna2006
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити