- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съдия по вписванията
|
|
Също така получаване на имот по наследство/изклю
ен. завещание/-това не подлежи на вписване. Едва снабдяването с нот. акт като документ подлежи на вписване. Което е и последица от основния принцип на който се гради сегашната ни система на вписване-вписване на документи, а не вписване на права, както следва да става за вбъдеще
ен. завещание/-това не подлежи на вписване. Едва снабдяването с нот. акт като документ подлежи на вписване. Което е и последица от основния принцип на който се гради сегашната ни система на вписване-вписване на документи, а не вписване на права, както следва да става за вбъдеще
- moni_d
- Потребител
[quote="moni_d"]Също така получаване на имот по наследство/изклю
ен. завещание/-това не подлежи на вписване. -
това е хипотезата на буква "в", предложение последно
ен. завещание/-това не подлежи на вписване. -
това е хипотезата на буква "в", предложение последно
- titin
- Потребител
Относно добавки от друго лице в саморъчно завещание: струва ми се, че не следва цялото завещание да бъде невалидно. Добавките, извършени от друго различно от завещателя лице, макар и ръкописни, следва да са невалидни, т.е. нищожни, но от това не би следвало цялото завещание да бъде нищожно. Завещанието е едностранна сделка и за него следва да важат правата за всички сделки, включ. договорите-следователно нищожността на част от него не следва да влече нищожност на целия акт. Относно изразеното разграничаване дали добавката е извършена със или без съгласието на завещателя, намирам, че следва да бъде без значение. Ако приемем обратното, то извършеното волеизявление и в друг акт от трето лице със съгласие на завещател, следва да може да отмени или да доведе до нищожност на неговото завещание. Освен това законът изрично е посочил основанията, на които може завещателят да отмени саморъчното си завещание. Също така изрично са посочени основанията за нищожност и унищожаемост, а тези норми не би следвало да могат да се тълкуват разширително.
- moni_d
- Потребител
Колеги, нали до 09.03.2007 г. щяха да пуснат на сайта на Министерство на правосъдието окончателният списък на допуснатите до конкурса кандидати
Аз такова нещо не виждам. Някой да има повече информация?
Аз такова нещо не виждам. Някой да има повече информация?
- anjelo
- Младши потребител
Публикуваха списъка. Чудя се, как недопуснати поради пропускане на срока, са поправили нередовността?
- n_ikito
- Активен потребител
Колеги, това вече е върха на безобразието наистина - да допуснат до участие, просрочилите срока за подаване на документите. Това сигурно е най-новото течение в правната теория - отстраняване на нередовност "изтекъл срок"!
Просто нямам думи!
И ние с каква мисъл изобщо сме тръгнали да се явяваме????
Просто нямам думи!
И ние с каква мисъл изобщо сме тръгнали да се явяваме????
- v_e_n_y
- Младши потребител
След едно бързо, повърхностно и без претенци за изчерпателност сравнение на списъците излиза, че:
1-во:19 човека са подали молба след срока
2-ро:от тях 16 явно са подали допълнителна молба с приложени доказателства/много надеждни явно - срутен блок пред пощата, закъснял влак, обърнат автобус, болничен за мно-о-о-го тежко заболяване, т.е. все непреодолими извинителтни причини, независещи от тях/, защото са допуснати до конкурса, въпреки и независимо от изтичането на срока
Този срок е явно някакъв различен дето не сме чели нито чували за него, объркващ всякакви представи за право. Дано не ни се падне на изпита
Ама да не изказвам предположения, моля някой от тези 16 да сподели как са го постигнали, да знаем за следващия път и ние редовните как да го направим. Споделете, ей така от алтруизъм.
1-во:19 човека са подали молба след срока
2-ро:от тях 16 явно са подали допълнителна молба с приложени доказателства/много надеждни явно - срутен блок пред пощата, закъснял влак, обърнат автобус, болничен за мно-о-о-го тежко заболяване, т.е. все непреодолими извинителтни причини, независещи от тях/, защото са допуснати до конкурса, въпреки и независимо от изтичането на срока
Този срок е явно някакъв различен дето не сме чели нито чували за него, объркващ всякакви представи за право. Дано не ни се падне на изпита
Ама да не изказвам предположения, моля някой от тези 16 да сподели как са го постигнали, да знаем за следващия път и ние редовните как да го направим. Споделете, ей така от алтруизъм.
- titin
- Потребител
Току-що ми казаха, че е излязъл някакъв учебник за вписванията. Не знам как се казва и на кого е. Но отивам да го търся!
- v_e_n_y
- Младши потребител
Ако до сега съм си мислела че има някакъв шанс 1/1000 по - точно 1/309 конкурса да е честен, с ясни правила и зачатъци на състезателно начало, вече съжалявам за това. Говорих с колежка на която са поискали 10 000 евро за да стане съдия по вписванията в желания от нея град, двете страшно съжаляваме че не можем да съберем тези пари, за да ги бележат и да гръмне още едно скандалче в стил "борба с корупцията". Мразя я тази държава на стъкмистиката и връзкатите! Дано до пенсия нещата да се променят поне малко в положителна насока! Какво да вървя да търся учебници, миналата седмица едно "приятелче-юристче" син на известен бизнесмен в родния ми град стена младши прокурор, от първи опит,без много усилия срещу 15 000 евро. Да ни е честито новото европейско начало!
- lanna
- Младши потребител
Можеш ли да кажеш нещо повече, доколкото е уместно, разбира се? Как са и го поискали, кой, за кого са и обяснили, че са парите?
-
portokal - Старши потребител
До колкото знам това са били двама представители на министерството на правосъдието. Поискалиса ги, за да повлияят върху оценките й за устния изпит, но не са и обещали резултатите от теста. Повече за съжаление не знам. Трябва да добавя че тя е общувала с тях чрез посредник.
- lanna
- Младши потребител
Честно казано не знам кой луд ще даде толкова пари. Да си плащаш, за да работиш! Това само в България го има! А колеги може и посредника да е измамник, може и да не е..Висчко е доста съмнително. След конкурса ще разберем със сигурност, ако онова момиченце от Пловдив си остане на местенцето и още няколко подобни "до провеждането на конкурса". На нас ни остава да се надяваме че всичко това са слухове
- lanna
- Младши потребител
О, за съжаление ще се намерят хора, които ще ги дадат на драго сърце. Чувам тук веднага репликата: "Не е луд тоя, който яде баницата, а който я дава". Народът винаги е прав.
Та това са пари, които ще се избият за година и половина-две. А както знаем българина е готов да направи всичко за децата си.
Работата е спокойна, добре платена, не изисква кой знае какви усилия. Този Vasilev, който и да е ще се окаже прав. Беше обявил човека награда за този, които пребори Деница, но явно няма да може да я връчи. А разбрах, че и другото място е заето пак с някаква такава "Деница". Е, името е друго, ама редът за докопването до него е същия- назначаване до конкурс и естествено след конкурса- пак тя/той/. Е, да отивам да чета. А, може и една баница да спретна
Та това са пари, които ще се избият за година и половина-две. А както знаем българина е готов да направи всичко за децата си.
Работата е спокойна, добре платена, не изисква кой знае какви усилия. Този Vasilev, който и да е ще се окаже прав. Беше обявил човека награда за този, които пребори Деница, но явно няма да може да я връчи. А разбрах, че и другото място е заето пак с някаква такава "Деница". Е, името е друго, ама редът за докопването до него е същия- назначаване до конкурс и естествено след конкурса- пак тя/той/. Е, да отивам да чета. А, може и една баница да спретна
- titin
- Потребител
Дано твоето четене е по-успешно от моето. Аз като знам че всичко е напразно много се ядосвам и ми е трудно да се концентрирам.Само когато погледна синът си мога да се успокоя, казвам си че трябва да се боря до край дано стане някакво чудо и мина между капките на връзкарите,за да му осигуря по-добър живот. Всички си мечтаем за това усилията ни да бъдат възнаградени. Ползотворно четене и успех!
- lanna
- Младши потребител
Ох, на мен изобщо не ми върви четенето, да ви се оплача. Като знам, че шансовете ми за успех са сведени почти до нулата...
Това за цената на съдийското място ви го казах отдавна в темата.
Дори и да имах тези пари, не бих ги дала. Това е все едно да се отрека от образованието си, от годините учене в университета... Отказвам да повярвам, че всичките ми усилия през годините са били напразни!
Ще се видим значи на 23-ти, колеги!
Това за цената на съдийското място ви го казах отдавна в темата.
Дори и да имах тези пари, не бих ги дала. Това е все едно да се отрека от образованието си, от годините учене в университета... Отказвам да повярвам, че всичките ми усилия през годините са били напразни!
Ще се видим значи на 23-ти, колеги!
- v_e_n_y
- Младши потребител
Ей, че то станало страшно- май останахме само двама оптимисти- аз и Ianna. Лошо, много лошо. Сигурно има доста верни неща- всеки, който кандидатства за определено място предполагам, че знае дали на това място работи вече човек. Ето за Пловдив това се изясни. За съжаление на мен това ми единственото желание. Дано не съм от последните останали наивници, но смятам да не се отказвам. Ще се явявам, пък каквото сабя покаже и дано и Vasilev и titin да се окажат лоши пророци. Колежке/га Вени, намерихте ли учебника?
- Be.Free
- Младши потребител
Дано твоето четене е по-успешно от моето. Аз като знам че всичко е напразно много се ядосвам и ми е трудно да се концентрирам.
Аз също съм подала за Пловдив (само), но не се напъвам много да чета. И не съжалявам, че не мога да се концентрирам. Още повече, че ходя и на работа. Не че не бих искала да спечеля мястото, но и няма да съм особено разочарована, ако не стане - отивам да пробвам. Не казвам да не се чете, но ако се настроите така, може би е по-добре?
-
portokal - Старши потребител
lanna написа:Говорих с колежка на която са поискали 10 000 евро за да стане съдия по вписванията в желания от нея град, двете страшно съжаляваме че не можем да съберем тези пари, за да ги бележат и да гръмне още едно скандалче в стил "борба с корупцията".
А?
Компетентните органи ще ви дадат белязаните пари, бе госпожици, няма да си ги носите от вас я
Или ви е яд, че просто не можете да съберете парите?
Интересното е друго - как на колежката са й поискали парите? Ей така, видяли са я по списъка и са й звъннали да я уведомят за цената!? Или тя е поразпитала тоя-оня колко ще струва...
Неслучайно активният подкуп също е престъпление. Докото търсите на кого да платите, винаги ще има и някой да взема парите, независимо дали от вас или който има повече. Докато има търсене, ще има и предлагане.
- RinTimTim
- Потребител
|
|