начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

подадена дан. декларация с невярно съдържание

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подадена дан. декларация с невярно съдържание

Мнениеот charity » 22 Юни 2006, 11:25

Моля ви само да ми кажете какво следва да се направи в този случай.
Подадена е молба да издаване на удостоверение за липса на данъчни задължения и при получаването му се оказва, че лицето дължи на държавата 580 лв.
Моля да ми се даде копие от дан. декларация, въз основа на което държавата изисква тези пари и се оказва, че от предишната фирма, в която лицето е работила, са я внесли неоснователно от нейно име.
За мен е очевидно, че този документ не е съставен и подписан от лицето.

Въпросът ми е служебно ли данъчните следва да сезират прокуратурата или засегнатото лице трябва лично да потърси съдействие. И как се процедира най-общо в такива случаи.
Много ви благодаря предварително!!!
charity
Нов потребител

Мнениеот gdobrev » 22 Юни 2006, 13:39

Въпроса Ви е много противоречив. не става ясно , дали лицето дължи пари , или друго лице , макар и фирма са внесени по нейна партида. Как , яако са внесени парите , ще се опяви задължение в декларацията .
Удостоверение се издава и се връчва независимо има ли или не задължения лицето. Ако има задължения това се отбелязва в удостоверението и същото не може да се ползва пред съответния орган - нотариус или другаде.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот charity » 23 Юни 2006, 08:50

Съгласно документите лицето дъжи пари. Но действително не би следвало да ги дължи.

Въпросът ми беше по-скоро не как се процедира относно получаването на удостоверение и ползването му, а дали да се сезира прокуратурата лично, или това ще направят данъчните по служебен път след като има съставен и попълнен документ с невярно съдържание.

Благодаря.
charity
Нов потребител

Назад към Данъчно право