начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

podqlba

Казуси за недвижими имоти

podqlba

Мнениеот stu » 31 Май 2005, 20:23

Zdraveite na vsi4ki !
6e se radvam da mi otgovorite na sledniqvapros?S majat mi sme vv proces na razvod i toi me zaplachi 4e ka6ata ni pridobita po vreme na braka 6e bade prodadena na ob6inski targ.Vazmojno li e da sa6estvuva izob6o takav variant?
stu

Re: podqlba

Мнениеот Luci » 31 Май 2005, 20:40

Възможен е и този вариант, ако е неподеляема - т.е. невъзможно е да се обособят две отделни жилища в нея, но преди да се стигне до този краен вариант доста други подробности трябва да бъдат уточнени. Консултирайте се с адвокат!

[%sig%]
Luci

Мнениеот stu » 31 Май 2005, 20:53

kato naprimer

[%sig%]
stu

Мнениеот hariman » 01 Юни 2005, 09:17

Зависи дали има деца от брака (непълнолетни). Може да се възложи на единия съпруг или да останете съсобственици и да има доброволна делба. Във всички случаи съпругът който получи къщата, ще трябва да доплати дела на другия съпруг, освен ако той не получи като компенсация друго имущество- вила например.
Ако не се разберат всеки от съпрузите може да поиска съдебна делба и тогава евентуално може да се стигне до публична продан на къщата на трето лице, но и тогава може да я запазите ако предложите цена, равна на този предложил най-вяисоката.
hariman
Потребител

Назад към Имотни казуси