начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

имоти

Казуси за недвижими имоти

имоти

Мнениеот Весела » 25 Май 2005, 14:18

Имам следният проблем - след смъртта на баща ми съм наследница на 1/4 на общите имоти,заедно с майка ми - в случая два апартамента.В момента на смъртта единият от апартаментите беше в строеж и недоплатен на собствениците, от които беше купен.Поех ангажимента и помогнах на майка ми в доплащането на сумата, която беше немалка - 12 хил $.По груби сметки участието ми в това доплащане е за около 9хил. лв. За съжаление, обаче не съм взимала документ от нея за дадените от мен пари,тъй като не съм и предполагала, че ще ми създава някакви проблеми/имотни/.Семейна съм с две деца и в момента живеем всички в едно двустайно жилище,като аз със семейството ми обитаваме хола, а майка ми - спалнята.Кухнята и банята - общо ползваме.Другото жилище, за което доплащах, е построено вече с акт 16, но майка ми не ми позволява да се нанеса в него и да живея със семейството ми/от него също имам 1/4 наследствен дял/ с аргумента, че нямам никакви права, не съм давала никакви пари.Заведох дело за делба,тъй като опитите ми да се разбера с нея удрят на камък вече година и половина.Въпросът ми е следният - ще има ли съпругът ми имотни права върху някое от присъдените от съда жилище след делбата, при положение,че не се налага доплащане,т.е.жилището, което ми присъдят да е по оценка, покриваща моя наследствен дял?
Весела

Re: имоти

Мнениеот daris » 25 Май 2005, 22:26

ако стойността на имота, който придобиете след делбата отговаря точно на 1/4 от наследствената маса, придобиването му остава ваша лична собственост и няма да е СИО.
daris
Младши потребител

Re: имоти

Мнениеот Весела » 26 Май 2005, 12:08

бих искала да попитам също така,възможно ли е да докажа паричното ми участие в доплащането пред съда, при положение, че нямам никакви документи/разписки/, и до каква сума/ освен препис-извлечение от разплащателно-платежни ведомости/. Не искам да замесвам свидетели - странични хора.
Весела

Назад към Имотни казуси