начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

имотен проблем

Казуси за недвижими имоти

имотен проблем

Мнениеот davidova » 27 Фев 2005, 04:27

Може ли да се развали натуриален акт на който има постройка, а натуриалниа акт е издаден на 500 кв. земя срещу гледане? Имам ве4е заведено дело като целта е то4но "Да се развали решението" Единият от родителите ве4е не е жив, делото се води от другия и сестрата в семейството.Благодаря предварително на отзовалите се!
davidova

Re: имотен проблем

Мнениеот донна2 » 27 Фев 2005, 11:02

Питате дали може да бъде развален договора за издръжка и гледане приживе от
родителя ви който е жив и е сключил заедно с другия ви родител,който е починал с вас договор за издръжка и гледане .
Поне аз това разбирам от написаното ,защото е малко неясно зададен въпроса .
Може разбира се ако не сте изпълнявали задълженията си по ДИГ,но това ще го реши съдът .
донна2

Мнениеот галина » 27 Фев 2005, 12:07

Договорът може да бъде развален,но съдът преценява.Следва да се докаже,че лицето не е полагало грижи и така не е изпълнило поетите задължения по договора.Надявам се,че имате адвокат,тъй като такъв вид дела са доста трудни и сложни.Ако адекватно искът не бъде оспорен и подкрепен с доказателства,може делото да бъде загубено.
галина

Мнениеот davidova » 27 Фев 2005, 16:57

Благодария! Какво бих могла да направя ако далото се води целенасо4ено и молбата е пълна с лъжи.Аз и семейството ми жевеем в 4ужбина,в момента се развеждаме със съпруга ми.Неговата майка и сестра са завели делото защото вината по развода е на съпруга ми и жилището което имаме в БГ аз претендирам да остане на мен и децата или бъде преписано предварително на тях, което той отказа.Той живее с нелегално стояща в страната наша обща приятелка, която се оказа в дъното на вси4ки раздори.Делото е срещу двамата ни, но по вси4ко ли4и 4е подтекста съм аз.Само на мен съдът е назна4ил служебен адвокат.Той отказва да разговаря с мен,моя адвокат ми препрати БГ делото.Имам пълни доказателства за лъжите, сама ли трябва да се представам само 4рез мой адвокат? Благодаря!
davidova

Мнениеот галина » 28 Фев 2005, 20:55

Госпожо Давидова,съдът ви е назначил служебен адвокат,тъй като вие не сте в страната/такъв е закона,т.е.този адвокат да ви защитава интересите/.Не знам дали ще ме разберете правилно,но аз силно се съмнявам дали този служебен адвокат ще защити интересите ви.Съдът ще му определи един смешен хонорар и на него ще му е все тая дали ще загубите или ще спечелите делото. Ако действително това на вас не ви е все едно,НАЕМЕТЕ СИ СВЕСТЕН АДВОКАТ. Не го ли направите,нямате никакъв шанс. Предният път ви казах,че това са дела,които са сложни от фактическа и правна страна.Съдът не е длъжен да ви казва какво да правите.Както се казва- ПОБЕЖДАВА ТОЗИ,КОЙТО Е ПО-ДОБЪР! Успех !
галина

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 28 Фев 2005, 23:36

Neka ne obijdame kolegite - tova che e poel slujebna zashtita NE GO PRAVI AVTOMATICHNO LOSH ADVOKAT.
Da, s tezi smeshni honorari edva li moje da vude motiviran ot drugo osven ot profesionalizam. Po-dobre beshe da posavetvate jenata da mu plati dopalnitelno a ne da se govorite obshto prakticheski za vsichki advokati - utre vie moje da ste na negovoto miasto kato slujeben zashtitnik...

PP: a za tazi nezakonno prebivavashta, razbivashta chujdi semeistva, i nechie detstvo jena niama li koi da uvedomi imigracionnite vlasti?!?
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот davidova » 01 Мар 2005, 04:46

БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ ! Ве4е 2 години продължава този фарс и аз не знам до кога.Жената е толкова нахална 4е раз4исти децата, той подли4ко се крие, но и не преклу4ва развода, тя ова4е не се маха.Имигранските власти са информирани, но аз не искам да насилвам нещата." Хасила хубост не става " е казал народът ни.Не искам и да заставам срещу свекърва ми, но сте бъда принудена поне да разубле4а лъжите пред адвокатка.Разбира се 4е сте и платя.Моля ВИ хвърляйте по едно око, аз ще искам помоща ви и ще ВИ информирам за развитието на нещата.Делото е другия месец.
davidova

Мнениеот галина » 01 Мар 2005, 19:07

Поискай и ние сме на линия! Ще ми бъде интересно да разбера как вървят нещата и края на делото.Успех !
галина

Мнениеот 3345 » 01 Мар 2005, 19:13

може да се образува исково производство за разваляне на сключения договор за прехвърляне на собственост срещу издръжка и гледане, но само по отношение на частта от имота собственост на преживялата съпруга.
3345

Мнениеот галина » 01 Мар 2005, 20:01

Да,това е важно уточнение! Може да се развали в онази част,касаеща преживелия съпруг.
галина

Мнениеот davidova » 02 Мар 2005, 07:08

Благодаря Ви ! Мислите ли 4е пе4атите на паспорта ми за влизане в страната е достатъ4но доказателство 4е съм си идвала 2 пъти?Интересно ми е защо само на мен е назна4ен служебен адвокат след като ние все още нямаме развод? Какви доказателства мислите 4е биха ми помогнали най-много?
davidova

Мнениеот галина » 02 Мар 2005, 18:57

Това,че сте влизали и излизали от страната е без значение.Важното е,че не сте се явили на делото.Нямате посочен съдебен адрес за призоваване и това е наложило и призоваването ви в ДВ-к.От там идва факта,че ви е назначен служебен защитник,т.нар. особен представител.Това е изискването на закона, с оглед интересите на страната да бъдат защитени.Повтарям ви пак,че този имотен казус не е за подценяване. С колегите ви помагаме и ви разясняваме, но НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ и нека движи делата ви.Успех!
галина

Мнениеот Lo6a » 03 Мар 2005, 22:03

Не искам да Ви плаша, г-жо Давидова, но дори служебният адвокат да е гений, той не може да защити интересите Ви, ако не му съдействате. При този тип дела 95% от доказателствата са гласни (т.е. свидетели) за изпълнение или неизпълнение на задълженията по издръжката и гледането. Този адвокат как ще намери хора, които да свидетелстват във Ваша полза, ако не му ги посочите Вие.
Не се подвеждайте от това, че един от прехвърлителите е починал. Задължението е неделимо, а и съпругата и дъщеря му са наследили правото да искат разваляне и от негово име.
Ако Вие не си помогнете, като подпомогнете адвоката (служебен или нает) изходът най-вероятно ще е неблагоприятен за Вас, тъй като противниците ви в спора ще доведат свидетели, чиито показания няма да са във Ваша полза. Дори това, че живеете в чужбина, а не полагате непосредствена грижа за прехвърлителите, вече е във ваша вреда.
Lo6a

Мнениеот 3345 » 03 Мар 2005, 23:32

правото на починалия съпруг за разваляне на договора не се наследява от съпругата и дъщерята.
3345

Мнениеот davidova » 04 Мар 2005, 06:17

Благодаря Ви! Вси4ки сте толкова отзев4иви, прояснихте ми толкова неща.Аз трябва да обясня,4е първо нямаме развод със съпруга ми.Пред съда оба4е само на мен е назна4ен служебен адвокат.Лоша може да се окаже права защото целта вероятно е такава -разваляне на натореалния акт.Питам : Какво става ако съдът в 4ужбина пресъди кащата на мен и децата? Изобщо ще направи ли на съдията впе4етление , 4е целта е разваляне на акта с цел облагодетелствуване на семейството на сестра му.Мислите ли ,4е съпругът ми няма да се стресне, защото уговорката е едно а действителнодта може да се окаже гор4ива за децата ни.Благодаря и 4ЕСТИТ 3-ти МАРТ !
davidova

Мнениеот Lo6a » 04 Мар 2005, 17:18

3345,
Че задължението е неделимо и неизпълнението към един от прехвърлителите може да доведе до разваляне на целия договор, а и че правото за предявяване на иск по чл.87 ал.3 ЗЗД се наследява - няма какво да спорим. Мнението ми се основава на Венедиков и съдебната практика.

Г-жо Давидова, естествено, че съдията ще разбере, че целта на спора е да се върне имота на прехвърлителката, за да бъдат облагодетелствувани съпругът ви и сестра му. Това, обаче, няма самостоятелно значение. Това е извън предмета на конкретния спор и има някаква стойност само ако вие докажете, че сте полагали пълноценни грижи през цялото време. По това дело просто се проверява има ли изпълнение или не. Какво ще стане с имота по-късно, няма значение за това дело.
Дори при развода да предоставят ползуването върху това жилище на Вас и децата, това е предоставяне на ползуване, а не на собственост. Ако е събственост на бившата ви свекърва и/или дъщеря и, просто срокът, през който евентуално ще можете да го ползвате ще е много малък.

Това, че ви е назначен служебен адвокат е рутинно процесуално действие. Съдът просто е преценил, че вие и съпругът ви вероятно имате противоречиви интереси и ви е назначил отделен адвокат. Длъжен е бил да стори това.
Lo6a

Мнениеот krasko » 04 Мар 2005, 18:52

AKO NASRE6TNATA STRANA DOKAJE 4E STE BILA V 4UJBINA I 4E NE STE /URILNOMO6TENA/ DA GLEDATE LICETO 4REZ TRETO LICE / V NOTARIALNIQ AKT/ I SYDA NE VI E POZVOLIL DA ZAMENITE IZDRYJKATA I GLEDANETO S FINANSIVA POMO6 /KOQTO DA DOKAJETE S ZAPISI I BANKOVI PREVODI/ KAK MISLITE 4E BIHTE UBEDILI NQKOGO 4E STE POLAGALI GRIJI ZA LICETO KOETO VI E PREHVYRLILO IMOTA NALI TOVA REALNO E CENATA KOQTO PLA6TATE ZA NEGO галина написа:

> Това,че сте влизали и излизали от страната е без
> значение.Важното е,че не сте се явили на делото.Нямате посочен
> съдебен адрес за призоваване и това е наложило и призоваването
> ви в ДВ-к.От там идва факта,че ви е назначен служебен
> защитник,т.нар. особен представител.Това е изискването на
> закона, с оглед интересите на страната да бъдат
> защитени.Повтарям ви пак,че този имотен казус не е за
> подценяване. С колегите ви помагаме и ви разясняваме, но
> НАЕМЕТЕ СИ АДВОКАТ и нека движи делата ви.Успех!
krasko

Мнениеот krasko » 04 Мар 2005, 18:57

ami neznam koi vi e kazal 4e syda v 4ujbina moje da vi prisydi ky6tata delata za nedvijimi imoti se gledat pred syda po mestonahojdenie na imota - ako imota e v Munhen - pred tehniq analog na munhenski rajonen syd, ako e vyv Varna pred Varnenski rajonen syd
krasko

Мнениеот галина » 04 Мар 2005, 19:49

Госпожо,това че нямате развод със съпруга си не касае спора.Всички се опитаха да ви обяснят защо ви е назначен адвокат.ВИЕ ЯВЯВАХТЕ ЛИ СЕ В СЪДА ? След като не сте се явили и не сте си ангажирали адвокат,как си мислите че трябва да постъпи този съд?Учудвам се,че вие най-после сте прозряла целта на иска- разваляне на нотариалния акт. А пък това със съдът в чужбина ,къщата и т.н. са пълни глупости.Кой ви каза това?Опитахме се всички тук да ви помогнем с каквото можем,но не разчитайте само на он-лайн помощ.ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ АДВОКАТ,защото както е тръгнало наистина делото няма да е във ваш интерес.
галина

Мнениеот davidova » 05 Мар 2005, 06:35

Благодария Ви! Не се безпокойте работия по вапроса, но не ми е лесно да взема решение.Първо трябва да разговаряме със служебния адвокат и разберем как е протекло делото.Родителите на съпругът когато ни поканиха да ни подарият тези 500 кв. м. празно място, в същият ден подариха и на сестрата и съпругът и -другите 500 кв.м. с вилна постройка и 3 стаен апартамент където те живееха заедно със родителите на съпругът ми.Тези факти имат ли зна4ение за съдът? Нашата вила стройхме по-късно.
davidova

Следваща

Назад към Имотни казуси