начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Преотдаване под наем на НИ

Казуси за недвижими имоти

Преотдаване под наем на НИ

Мнениеот 888 » 31 Мар 2005, 13:19

Фирмата ми е наемател на НИ на физ.лице..Договорът е дългосрочен ,наемната цена е ниска.Имам кандидат-юр.лице,което дава добра цена за наем на офиса.Как ще ме посъветвате да постъпя,като се има в предвид,че няма изрично упоменато в договора ни със собственика ,че не може да се преотдава имота.
Не искам да изпадам в конфузна ситуация като посредник!Дайте ми съвет,Моля!
888

Re: Преотдаване под наем на НИ

Мнениеот sunny_75 » 31 Мар 2005, 13:46

Въпросът Ви е май повече етичен, отколкото юридически. След като няма забрана за преотдаване под наем, значи няма пречка да го направите. Въпросът Ви е как да вземете разликата между двата наема, без да "загрее " наемодателя? Или питате нещо друго?
sunny_75

Мнениеот 888 » 01 Апр 2005, 10:33

Да,правилно сте ме разбрали!Притеснението ми произтича от това,че трябва да се
заведат партиди във ВиК,Енерго и БТК .Без знанието на собственика това едва ли ще стане.Лошото е ,че моето ЕТ не е регистрирано по ДДС за разлика от др.фирма
и,ако тек.разходи минават чрез мен то те няма как да си въстановят ДДС.
888

Мнениеот sunny_75 » 01 Апр 2005, 10:56

Мисля, че е възможно завеждането на новите партиди и с договора за пренаемане. Той на практика и на теория си е договор за наем-не би следвало да имате проблеми.
sunny_75

Мнениеот Gosho » 01 Апр 2005, 12:42

Не бих се очудил в скоро време наемодателят да "стопли", че наемите са се вдигнали и да поиска увеличение на наемната цена, която плащате. Ако не сега, след няколко месеца най-късно...
Освен, че е некоректно спрямо него (по-добре се радвайте на ниския наем, който заплащате в момента!), не забравяйте че евентуалният пренаемател не пасе трева (регистриран е по ДДС - това е достатъчно доказателство за сериозност) и не би искал да се стига до каквито и да било усложнения, камо ли съдебни спорове... Никой няма да спечели в дългосрочен план от подобно развитие на нещата според мен.
Но вие сте запознат с нещата от близо, знаете конкретните субекти, все пак помислете.
Gosho

Назад към Имотни казуси