начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отрязани клони от съседско дърво в моя двор

Казуси за недвижими имоти

Отрязани клони от съседско дърво в моя двор

Мнениеот mariaspasova » 05 Юли 2022, 23:11

Здравейте, ще се радвам ако някой може да даде съвет. Наследих неурегулиран поземлен имот, който дълго време не беше поддържан и миналата година дадох значителна сума за почистването му. Миналата седмица когато отидох да почистя отново тревата забелязах, че двата бора на съседа са били подкастрени и огромна част от клоните са в моя двор. Борчетата са точно до оградата, нямат никакво отстояние и височината им е значителна. Въпросът ми е има ли начин да поискам от съседа да ми изчисти или да заплати за изчистването на двора ми от падналите клони?
Благодаря предварително.
mariaspasova
Нов потребител

Re: Отрязани клони от съседско дърво в моя двор

Мнениеот guest1 » 05 Юли 2022, 23:25

mariaspasova написа:Въпросът ми е има ли начин да поискам от съседа да ми изчисти или да заплати за изчистването на двора ми от падналите клони?

Здравейте.
Начини има за всичко, но рискувате да „влезете в приключение“! Може „с добрата“, а може и по друг начин. При вторият начин - най-сигурното е, че ще скарате със съседа Ви.
Ако ситуацията беше обратната - Вие кастрите клоните, а съседа има претенции - тогава щеше да е по-лесно.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Имотни казуси