начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Казуси за недвижими имоти

Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Мнениеот slown » 04 Юни 2017, 20:46

Казуса е следният:

Едно лице е станало собственик на мой имот като го е придобил чрез констативен нотариален акт. Срещу него е заведен иск и вписана искова молба, като смея да твърдя, че имам всички шансове да спечеля делото. Месец след вписването на исковата молба той е продал имота на някаква фирма. Така възникват някои въпроси:

1. Кой и защо би купил имот с тежести - вписана искова молба...
2. Вероятно е свързан с първия, защо са решили да бъде на фирма, ясно е че вероятно собственика на фирмата и въпросния човек се познават, но какъв е смисъла да се прехвърля на фирма, какво целят?

Ще бъда благодарен на всеки за споделеното мнение!
slown
Нов потребител

Re: Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Мнениеот ivanov_p » 05 Юни 2017, 08:13

Тези въпроси са субективни и не ви интересуват, никой не знае какво е в главата на прехвърлящия и точно затова е вписването. Най-вероятно е направено защото лицето е имало уговорка да продаде имота, и го е направило на много по-ниска цена от реалната, а фирмата разчита да загубите делото или да се спазари с вас. Обикновено такива имоти се залагат, кредитът се взима и после банката си троши главата, но вашият човек е аджамия и или не е знаел или не му е стигнало времето.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Мнениеот slown » 05 Юни 2017, 12:18

Благодаря за отоговора! Разчитам да споделите нещо от практиката си в подобни случаи... И аз си блъскам главата и до подобни изводи стигам... Преди година и половина един човек ми звъня да пита дали продавам имота и моят отговор беше отрицателен, а преди два дни откривам, че той всъщност е бил сина на собственика на тази фирма изхождайки от името, с което се представи и имената на собственика на фирмата. За какво им е цялата тази схема ако биха искали да се спазарят с мен, оферта не са ми отправяли никаква досега... Явно ще чакам развитие. Трябва ли да добавям към делото и името на 'новия' собственик, т.е. тази фирма, за да предовратя евентуално препродаване или ипотека?
slown
Нов потребител

Назад към Имотни казуси