начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Дарение или отказ от имот ?

Казуси за недвижими имоти

Дарение или отказ от имот ?

Мнениеот bulgar3 » 05 Май 2017, 15:59

Бих искала да попитам -дарение или отказване на имот -дали е едно и също пред закона ?
Случа я е такъв :
През 1994 баща ми се отказа /дари своя дял от къща в полза на чичо ми . Който от своя страна с устна договорка трябваше да се откаже/дари неговият дял от имот ( в съсобственост) .До този момент чичо ми все още не се е отказал / дарил неговият дял в полза на баща ми .
Баща ми почина през 2008 година и то за въпрос остана неразрешен .
Въпроса ми е мога ли да обжалвам дарението което баща ми е направил в този случай ,Знам че минали почти 10 години от смъртта на баща ми , а в закона пиша че срока е 5 .
bulgar3
Нов потребител

Re: Дарение или отказ от имот ?

Мнениеот m_polly » 17 Май 2017, 09:47

Здравейте,
дарението е договор и е различно от отказа, който е едностранно изявление. И двете сделки се вписват, така че след справка в Имотния регистър може да се каже какво са свършили роднините. Не разбрах от написаното чичо ви на кого е следвало да прехвърли имота си? Защо първо единия прехвърля на другия, а последния после трябва да върне същото обратно? Или става въпрос за два съсобствени имота?
m_polly
Потребител

Назад към Имотни казуси