начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Издирване на единствен наследник

Казуси за недвижими имоти

Издирване на единствен наследник

Мнениеот faanny » 08 Ное 2016, 01:15

Бившият ми съпруг остави наследство на единствената си дъщеря. Наследничката е с неактуална адресна регистрация от 10 год - всички съобщения за нея идват при мен. От 9 месеца не знам дали е жива, а от години се укрива от кредитори и няма постоянен номер за връзка. От детективска агенция ми казаха, че услугата се заплаща предварително около 1200лв. и още 30% след изпълнението на задачата :mrgreen:
Моля, посъветвайте ме. Първа братовчедка (с мъжа си) на бившия вече е прибрала колата и влезла в апартамента.
faanny
Младши потребител

Re: Издирване на единствен наследник

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Ное 2016, 02:33

Вие нямате отношение, доколкото разбирам. Имали сте брак със съпруга си, който сте прекратили. Имал е дъщеря от предишна жена. По отношение на наследяването - дъщерята е в правата си да вземе наследството.

Явно другите се възползват по някакъв начин.

Сега - съвсем да няма следи от тази жена - не вярвам - може да има някакви данни за нея все пак.
Трябва да се търси по всички начини - някакви мобилни сметки, все нещо трябва да излезе.

Апартамента - можете някак да оспорите и да искате и Вие достъп - под някаква форма.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот faanny » 08 Ное 2016, 23:10

faanny написа:Бившият ми съпруг остави наследство на единствената ни дъщеря. Наследничката е с неактуална адресна регистрация от 10 год - всички съобщения за нея идват при мен. От 9 месеца не знам дали е жива, а от години се укрива от кредитори и няма постоянен номер за връзка. Използва моб. номера за 2-3 дни и нова карта, с адресната регистрация при мен. От детективска агенция ми казаха, че услугата се заплаща предварително около 1200лв. и още 30% след изпълнението на задачата :mrgreen:
Моля, посъветвайте ме. Първа братовчедка (с мъжа си) на бившия вече е прибрала колата - такси и влезла в апартамента, където има наематели.
faanny
Младши потребител

Мнениеот faanny » 08 Ное 2016, 23:26

ivan_lawyer написа:Вие нямате отношение, доколкото разбирам. Имали сте брак със съпруга си, който сте прекратили. Имал е дъщеря от предишна жена. По отношение на наследяването - дъщерята е в правата си да вземе наследството.

Явно другите се възползват по някакъв начин.

Сега - съвсем да няма следи от тази жена - не вярвам - може да има някакви данни за нея все пак.
Трябва да се търси по всички начини - някакви мобилни сметки, все нещо трябва да излезе.

Апартамента - можете някак да оспорите и да искате и Вие достъп - под някаква форма.

:roll: Напротив, аз съм майка на нелегалната наследничка и бившия няма и не е имал друг брак. :roll:
faanny
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 09 Ное 2016, 19:46

faanny написа:....От 9 месеца не знам дали е жива

Отидете в полицията, и, като майка, колкото и да не е редно, с горния довод, поискайте да я обявят за издирване.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот faanny » 16 Ное 2016, 19:36

Благодаря за съвета, така и направих. В РУ приеха молбата ми за издирване. По документи наследодателят е погасил дългове към 2-ма ЧСИ. Как да проверя дали има други задължения и кредити ? Не се знае къде е банковата му карта, към коя банка. Има 240лв. инвалидна пенсия и това предполага, че няма сметки в банка и НОИ знае към коя банка превежда пенсията. Брат му намекна, че може да е наел сейф в банка - как се проверява ? Инцидентът е настъпил при леко ПТП, има дело и се направи аутопсия. Още не знам епикризата. Работил е към фирма с франчайс за таксита и има застраховка. Изобщо не знам как стои въпросът със застрахователните дела. :idea:
faanny
Младши потребител

Мнениеот faanny » 16 Ное 2016, 19:39

[quote="faanny"]Благодаря за съвета, така и направих. В РУ приеха молбата ми за издирване. По документи наследодателят е погасил дългове към 2-ма ЧСИ. Как да проверя дали има други задължения и кредити ? Не се знае къде е банковата му карта, към коя банка. Има 240лв. инвалидна пенсия и това предполага, че няма сметки в банка и НОИ знае към коя банка превежда пенсията. Брат му намекна, че може да е наел сейф в банка - как се проверява ? Инцидентът е настъпил при леко ПТП, има дело и се направи аутопсия. Още не знам епикризата. Работил е към фирма с франчайс за таксита и има застраховка. Изобщо не знам как стои въпросът със застрахователните дела. :roll:
faanny
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 16 Ное 2016, 19:40

Адвокат.
Едно по едно нещата тук няма да станат. Дъщерята ще си упълномощи адвокат, Вие ще общувате с него и така ...
Тук и времето е фактор.

П.П. ... нещо се дублира по-горе ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот faanny » 16 Ное 2016, 19:50

Как да си наема адвокат ? Вие наемате ли се? Ако не, дайте препоръки за адвокат в София.
Чакам от РУ да се обадят, но знам, че приемане на наследство е лесно и автоматично и ако има тежки дългове, не трябва.
В този сайт указанията за писане във форума са са на английски и затова трудно се справям с изтриването, дори да не са минали 15 мин. :roll: .
faanny
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 16 Ное 2016, 20:49

Като се появи наследника, ще й обясните, тя когато разбере как стоят нещата, ще реши.

Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Имотни казуси