начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Вписване на сделките в Службата по вписванията

Казуси за недвижими имоти

Вписване на сделките в Службата по вписванията

Мнениеот plplli » 29 Сеп 2016, 23:33

Здравейте, колеги ,
Случайно някой от вас да знае има ли някаква промяна в законовия срок за вписване на сделка на нотариус , подлежаща на вписване( нот. актове, брачни дог., ипотеки, възбрани, искови молби, завещания и т.н.) в Службата ( Агенцията по вписванията) ? Знаете ли сега колко е максималния допустим срок в който нотариус трябва да си впише сделката ? Интересува ме най- вече вписването на актове ,относно недвижими имоти . И по- точно длъжен ли е ли нотариусът да ги подаде за вписване още през същия ден на сделката ?
Очаквам отговор и спокойна вечер, колеги !
plplli
Младши потребител

Re: Вписване на сделките в Службата по вписванията

Мнениеот Melly » 30 Сеп 2016, 01:36

чл.25, ал.5 ЗННД написа: Нотариусът представя подлежащите на вписване актове в службата по вписванията в деня на тяхното извършване.

Няма мах./мин. срок. Нотариусът става адресат на задължението (вж. по-горе) и трябва под страх от отговорност да представи акта в деня на неговото извършване.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plplli » 30 Сеп 2016, 08:47

Да, и знам, че е така, но реших, че може да са въвели, някоя промяна, която съм изпуснала . Но явно променяна няма, а някои нотариуси просто не си спазват задълженията относно вписванията .. Благодаря, че ми отговорихте и лек ден!
plplli
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 30 Сеп 2016, 11:20

Понякога е невъзможно. Практически всяка сделка изповядана след 13-14ч. не може да се заяви за вписване същия ден.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот plplli » 30 Сеп 2016, 20:33

n_ikito написа:Понякога е невъзможно. Практически всяка сделка изповядана след 13-14ч. не може да се заяви за вписване същия ден.

Да, нали именно за това нот. си изповядват сделките с недвижими имоти преди обяд , предимно сутрин. Но има ли възможност нот. да не подава за вписване сделките си в Службата по вписванията на същия ден, а да злоупотребява и да го прави веднъж седмично примерно и това да е абсолютно безнаказано от никого- нито Агенцията по вписванията, нито Нот. Камара ?
plplli
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Окт 2016, 11:33

А постановление за възлагане от съд как се вписва?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот plplli » 01 Окт 2016, 12:05

ivanov_p написа:А постановление за възлагане от съд как се вписва?

Постановлението за възлагане се подписва единствено и само от ЧСИ и същото влиза в сила в 7 дневен срок след съобщението до длъжника/длъжниците. Вписва се и длъжника и купувача в Агенцията по Вписванията
plplli
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Окт 2016, 13:17

Може и да е определение или решение, мързи ме да го търся сега, но е от съда по несъстоятелност за проведен търг. Има ли срок да се впише или може да се кара само с него?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Melly » 01 Окт 2016, 21:11

ivanov_p написа:Може и да е определение или решение, мързи ме да го търся сега, но е от съда по несъстоятелност за проведен търг. Има ли срок да се впише или може да се кара само с него?

Мързелът до никъде не води, Пейчо. Единствената последица е тази, че с всеки изминал ден изоставаш, а и забравяш какво си учил някога в ЮФ.
А, ако знаеш само как обичам мързеливите отворковци... Мани, мани - бЕгай. 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Окт 2016, 09:46

Много е глупаво да четеш и знаеш неща, които не ти трябват. Аз работя точно и защото не знам всичко, нито смятам да го научавам, ще извадя заверен препис от постановлението, ще го занеса в АВ и ще го дам на съдията, а той ще ме нахока и ще изброи всичко, което трябва да направя и ако има срок ще ми каже да го направя до еди кога си за да не ме глобят. Ще загубя два часа и ще го науча от първо лице.
А и ще вляза в този екшън само ако синдика не иска да свърши цялата работа за 100-200 лв.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси