начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Как да разделим апартамент с брат ми при живи родители

Казуси за недвижими имоти

Как да разделим апартамент с брат ми при живи родители

Мнениеот tierisch » 17 Авг 2016, 14:45

Проблемът ми е следния. Майка ми и баща ми са живи и имам брат ,който живее при тях. Имаме два апартамента,този в който живеят и един под наем. Аз живея в апартамент на съпругата ми. В последно време брат ми ги заплашва и натиска да продават апартамента,който е под наем.Като ме заплашва ,че аз няма да взема и стотинка.Как мога да възпрепиятствам това и ако се стигне до продажба да взема половината.
tierisch
Нов потребител

Re: Как да разделим апартамент с брат ми при живи родители

Мнениеот borovinka » 17 Авг 2016, 16:51

tierisch написа:Проблемът ми е следния. Майка ми и баща ми са живи и имам брат ,който живее при тях. Имаме два апартамента (Кои сте "вие" дето ги "имате" тези апартаменти? Ти и брат ти? Родителите ви?),този в който живеят и един под наем. Аз живея в апартамент на съпругата ми. В последно време брат ми ги заплашва и натиска да продават апартамента,който е под наем.(Ако апартаментът даден под наем е на родителите ви, с какво точно ги "заплашва" братът? Те чувстват ли се заплашени? Оплаквали ли са се някъде, вкл. и пред съответни държавни органи?)Като ме заплашва ,че аз няма да взема и стотинка. (На какво правно основание очаквате "да вземете стотинка" срещу имот, който така или иначе не е ваш?)Как мога да възпрепиятствам това и ако се стигне до продажба да взема половината. (Правен път нямате в момента. Може да възпрепятствате това неблагоприятно за вас действие като говорите с родителите си и се разберете да не продават имота, да ви го прехвърлят срещу издръжка и гледане, да ви го продадат, дарят и т.н. Варианти много. Но докато са живи и апартаментът си е техен, могат да правят с имота си каквото намерят за добре, а вие не може да имате претенции, колкото и "неморално" да ви се струва, че ще ви прескочат да вземат предвид мнението Ви за продажбата. Още по-малко пък ви дължат няакви пари.)
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот tierisch » 17 Авг 2016, 17:00

Да,най вероятно е така. Проблемът е не че ще го продават и ще опукат парите, а че аз не влизам в никви сметки за пари.Всичко ще вземе той.Все пак аз имам деца и си мисля за тях,а той няма семейство и никога през живота не е работил и един ден и да получи и това наготово просто ми идва в повече.
tierisch
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 19 Авг 2016, 10:51

Вариантът при вас е приживе дарение-делба от родителите ви със запазване на правото на ползване докато са живи.
Естествено ако ако родителите ви се съгласят
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Имотни казуси